Geleceğin sporcuları yetiştiriliyor

Güncelleme Tarihi:

Geleceğin sporcuları yetiştiriliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2014 11:46

Atatürk Üniversitesi kampüsü içerisinde bulunan ilköğretim okulunda öğrenciler, tenisten satranca, eskrimde kayağa kadar farklı alanlarda eğitim alarak milli takıma girmeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Atatürk Üniversitesi kampüsü içinde bulunan Kalkındırma Vakfı Aydın Doğan Özel İlköğretim Okulu’nda ana sınıfı, ilk ve ortaokulda toplam 367 öğrenci eğitim-öğretim görüyor. İdarecilerle birlikte 39 öğretmen 18 kişilik dersliklerde eğitim veriyor. Temel derslerin yanında kültürel ve spor faaliyetlerinde yetiştirilen öğrencilerin kayaktan tenise, eskrimden satranca kadar bir çok dalda başarıları bulunuyor.

Eğitim alan 7’nci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Emre Tarakçı, 6 yaşından beri eskrim yapıyor. Katıldığı ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceye giren ve 43 madalyası bulunan Emre Tarakçı’nın takım ve ferdi olarak dünya üçüncülükleri bulunuyor. Türkiye’de ve Avrupa’da eskrim erkek Epe Yıldızlar klasmanında yer alan en genç sporcu olan Emre Tarakçı, milli takıma girip olimpiyatlara katılmak istiyor.

Haberin Devamı

Derslerinde de başarılı

Web sitesi tasarım projesinde de bir madalyası bulunan derslerinde de çok başarılı olduğunu, ileride elektrik- elektronik mühendisi olmak istediğini söyleyen Emre Tarakçı şöyle dedi
"Eskrimde aksiyon var. Refleks gerektiren bir spor. Anında karar verip rakibine anında uygulamak gerekiyor. Küçüklüğümden beri oynuyorum ve çok seviyorum. İleride iş hayatımın yanında eskrime devam etmeyi düşüyorum."

Satranç şampiyonu kız, başbakan olmak istiyor

Aynı okulda 8’inci sınıf öğrencisi olan Perçem İlke Akova da, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği okullar arası satranç şampiyonasında 3 yıldır birinciliği kimseye kaptırmıyor. Aynı zamanda iyi bir tenisçi olan Akova’nın bu alanda da çok sayıda madalyası ve kupası bulunuyor. Perçem İlke Akova, satranç oynamayı babasından öğrendiğini belirtti. Küçükken atomlara ilgisi olduğunu, Kuantum fiziğiyle ilgilendiğini bildiren Akova, satrancın kendisi için bir tutku olduğunu ondan asla vazgeçmeyeceğini söyledi. İlke Akova şunları anlattı:

"Babam sayesinde önce taşları tanıdım. Daha sonra her taşa komuta etmem gerektiğini öğrendim. Satranca bu şekilde başladım. Turnuvadaki rakiplerim çok başarılıydı ama, ben de yıllardır oynadığım için kazandım. Dünya genelindeki satranç şampiyonalarına katılmak istiyorum. Yaklaşık 4 yıldır tenis oynuyorum. Bu dalda da madalyalarım var. İleride Başbakan olmak istiyorum."

Haberin Devamı

Marka okul olmaya çalışıyoruz

Okul müdürü Hasan Soylu ise, hedeflerinin geleceğin bilim adamları ve sporcularını yetiştirmek olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Okulumuz sadece Erzurum’da değil Türkiye’de marka olmaya çalışan bir okul. Çocuk eğitimi dünyanın en ciddi işi. Evlatlarımızı geleceğe hazırlarken, hem zihinsel hem bedensel gelişimlerini göz önüne alarak bu alanların tamamında özgüven duygusuyla beraber eğitim veriyoruz. Gerek eğitim, gerek spor, gerek kültürel alanlarda çocuklarımız başarılara doymuyor. Ekip çalışmasıyla bu başarıları elde ediyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!