IŞİD kadınlar taburu kurdu

Güncelleme Tarihi:

IŞİD kadınlar taburu kurdu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2014 01:14

Türkiye sınırına yakın yerleri kontrol eden El Kaide bağlantılı IŞİD, kadın kılığına giren isyancıları yakalamak için Rakka’da “El Hansa ve “Ümmül Rayan” isimli iki kadın taburu kurdu.

Haberin Devamı

SURİYE’de İslami Cephe’ye bağlı birliklerle çatışan El Kaide bağlantılı Irak-Şam İslam Devleti, kuzeydeki Rakka kentinde kadın militanlardan oluşan iki tabur daha kurdu. Arap gazetesi Şark El Avsat’ta dün yayınlanan habere göre “El Hansa” ve “Ümmül Rayan” isimleri verilen taburlar, IŞİD’in kontrol noktalarından kadın kılığına girerek içeri girmek isteyen isyancıları engelleme çalışmalarının bir parçası olacak. Önceki gün kadın taburları Rakka’da devriye gezerek, kontrol noktalarında kadınları aramaya başladılar. IŞİD, kadınlara cihatçı olmaları için belirli şartlar getirdi. Bu şartlara göre, taburlara girmek isteyen kadınlar bekâr ve 18-25 yaş aralığında olmak zorunda.

AYDA 459 TL ALACAKLAR

Muhalif sitelerin haberine göre kadın cihatçılar ayda 25 bin Suriye lirası (459 TL) alacak. Ayrıca sadece IŞİD örgütü için savaşma kuralı var. Muhalif liderlerden İbrahim Müslüm, “IŞİD, isyancıların burka giyerek müdahale edilmeden kontrol noktalarından geçtiğini öğrendi. Kadın taburlar kurmak, isyancıların gizli girişini durdurmak için tek çözümdü. Erkekler kadınları arayamaz şimdi bu taburlarla artık kadınlar da aranacak” dedi. Özgür Suriye Ordusu da geçen haziran ayında tamamı kadın savaşçılardan oluşan “Ummu’l Muminine Aişe Birliği”ni kurmuştu. Kadın savaşçılar, Halep’teki şiddetli çatışmalarda görev alıyor.

Suriye: ABD görüşme istedi ABD: Öyle bir talep olmadı

Haberin Devamı

ABD, Suriye rejimiyle doğrudan görüşme önerisinde bulunduklarına dair Şam’dan gelen iddiayı reddetti. İsviçre’de 10 gün süren barış görüşmelerinin ardından ülkeye dönen Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, ABD’nin Montrö’de kendileriyle doğrudan görüşmek istediğini söyleyerek “Dışişleri Bakanı Kerry, ‘Esad geçiş hükümetinin parçası olamaz’ sözü için özür dilemedikçe masaya oturmayacağız” dedi. ABD Dışişleri Sözcüsü ise doğrudan görüşme iddiasını reddederek “Şam ile hiçbir şekilde doğrudan temas kurmamız ya da Dışişleri Bakanı Kerry’nin Esad rejiminin kendi halkına uyguladığı gaddarlıkla ilgili gerçeği söylemesinden dolayı özür dilemesi söz konusu olamaz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!