150 kiloluk ultrason cihazını çaldılar

Güncelleme Tarihi:

150 kiloluk ultrason cihazını çaldılar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2014 19:46

Ağrı'da, özel kadın doğum kliniğinden, ultrason cihazı çalındı. 150 kilogramlık cihazı el arabasıyla taşıyan zanlıların görüntüleri güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Haberin Devamı

Leylek Pınar Mahallesi Namık Sezgin Caddesi'ndeki özel kadın doğum kliniğine saat 03.00 sıralarında, giren zanlılar 55 bin dolar değerindeki 4 boyutlu renkli ultrason cihazını çaldı. Cihazı el arabasına yükleyerek götüren 3 kişinin görüntüleri çevredeki diğer iş yerlerinin güvenlik kameralarınca kaydedildi. Görüntülerde, hırsızlık öncesi bir kişinin çevrede keşif yaptığı kameralara yansırken, daha sonra olay yerine gelen iki kişinin kapıdaki kilitleri levye ile kırdıkları görüldü. Kliniğin alarm sistemine aldırış etmeden 2 dakika içerisinde, 150 kilogramlık ultrason cihazını alarak el arabasına yükleyen zanlılar bölgeden hızla uzaklaştı. Klinik sahibi Dr. Sinem Albayrak Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayın şokunu üzerlerinden atamadıklarını söyledi.

Hırsızlık olayının geçen perşembe günü gece saatlerinde meydana geldiğini bildiren Kaya, "Gece saat 03.00 sıralarında, güvenlik şirketi tarafından arandım ve iş yerinden alarm bilgisi alındığı için uyarıldım. Polis ekipleri de aynı anda uyarılarak muayenehaneme geldiğimizde sadece 150 kiloluk ultrason cihazımın çalındığını gördük. Cihaz yaklaşık 1 buçuk metre boyunda 150 kilo ağırlığındaydı. Çevredeki iş yerlerinin güvenlik kameralarından cihazın bir el arabasına yüklenerek çalındığını gördük. Türkiye'de sayılı sayıda olan bu cihaz oldukça kriterli, teknolojik donanımı fazla 4 boyutlu ve renkli ultrason cihazını kolayca satacaklarını düşünmüyorum. Çünkü kolay elden çıkarılacak bir cihaz değil. Maliyeti yüksek olan bu cihazın kredilerini ödemeye çalışıyordum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!