Avrupa Kros Şampiyonası'nda skandal

Güncelleme Tarihi:

Avrupa Kros Şampiyonasında skandal
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2014 18:29

Atletizm sporunda bir Avrupa Şampiyonası’nda böyle bir skandal dünya tarihinde ne görüldü, ne de duyuldu. Portekiz’in Albufeira kentinde yapılan 51’nci Avrupa Kulüpler Kros Şampiyonası’nda öyle olaylar yaşandı ki, inanılacak gibi değil. Yaşadık ve gördük... Önce şampiyonada kulüplerimizin aldıkları madalyaları söyleyelim. Takımlarımız 3 Avrupa şampiyonluğu, 2 Avrupa ikinciliği, 3 Avrupa üçüncülüğü kazandılar.Gelelim skandallara...

Haberin Devamı

6.175 metrelik Genç Erkekler Yarışını baştan sona önde götürüp 19.03 ile birinci bitiren Fenerbahçe Kulübünden Saffet Elkatmış’a, önce madalyasını verdiler, 3 saat sonra çıkan resmi sonuçlarda şampiyonluğunu silip 488 göğüs numarası ile koşan sporcumuzun adının yerine yarışı 50’nci sırada bitiren İtalyan atlet Nıcolo Povani’nin adını yazdılar. Fenerbahçe antrenör ve yöneticileri hemen itiraz edince o sonuçları yok ettiler. Her defasında yüzlerce kişinin gördüğü, kamera kayıtlarında finişe birinci gelen atletin F.Bahçe forması ile koşan Türk atleti olduğu görülmesine rağmen organizasyon komitesi bir türlü sonuçları çıkartmayıp İtalyan üzerinde yoğunlaştılar. İtirazlarımıza sert tepki gösteren komite bir saat sonra sonuç bültenini çıkartıp, Saffet’in birinciliği onaylandı.

Haberin Devamı


YARIŞI 12’NCİ BİTİREN ERSİN TEKAL, KOŞMAMIŞ GÖSTERİLDİ
Yine aynı yarışı 19.33’lük derecesi ile 12’nci sırada bitiren Fenerbahçeli Ersin Tekal, ilk sonuç sonuç listesinde adı yazılmayıp, bu yarışta koşmamış gösterildi. Fenerbahçelilerin bu kez Ersin için yaptıkları itiraz da komite kamera kayıtlarında finiş görüntüsünün olmadığını iddia ettiler. Sporcuların çektikleri telefon görüntülerinde Ersin’in koştuğu belgelenince bu kez geri adım atmak zorunda kaldılar.


İKİNCİ OLAN DARICA’LI ONUR ARAS, PORTEKİZLİ DİYE GÖSTERİLDİ
Gençler yarışında parkurda koşarak şeref kürsüsünün üç basamağına da çıkan atletlerimizin masa başı oyunları ile madalyalarının ellerinden alınma operasyonun üçüncü olayı şöyle yaşandı. Darıca Belediye Eğitim Spor Kulübü atleti Onur Aras 466 göğüs numarası ile koştuğu yarışı 19.15 ile üçüncü sırada bitirdi. Ancak 3 saat bir türlü çıkarılamayan ilk sonuç listesinde Onur, Portekizli sporcu olarak gösterildi. Amatör kamera kayıtları bir oyunu daha bozdu.


Avrupa Kros Şampiyonasında skandal

ÜSKÜDAR BELEDİYESPOR 1 AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU KAZANDI
Büyük Bayanlar 6.175 metrede 3 kez Avrupa Şampiyonu olan Üsküdar Belediyespor’un Etiyopyalı atleti Ayalew Hiwot, 20.15 ile en yakın rakibi İtalyan atlete 11 saniye fark atıp Avrupa şampiyonluğu kürsüsüne çıktı. Takımda Burcu Büyükbezgin 12’nci, Özlem kaya 16’ncı, Bahar Doğan 23’ncü, Esma Aydemir 33’ncü oldular. Üsküdar Belediyespor takım sıralamasında ise yıllar sonra ilk kez dereceye giremeyin 4’ncı sırayı elde etti.

Haberin Devamı


İST.B.ŞEHİR BELEDİYESPOR 20 YIL SONRA BRONZ İLE İLK MADALYASINI KAZANDI
Mehmet Çağlayan (8.), Vedat Günen (14.), Bekir Karayel (16.), Muzaffer Bayram (20.) kurulu İstanbul Büyükşehir Belediyespor 58 puanla Avrupa Kros Şampiyonalarında 20 yıl sonra ilk madalyasını bronz olarak aldı.


DARICA BLD GENÇLERDE AVRUPA ŞAMPİYONU, FENERBAHÇE AVRUPA İKİNCİSİ
Genç erkeklerde takım sıralamasında Darıca Belediyespor, Enis Korkmaz( 2.), Onur Aras (3.),Ömer Tuncer (4), Ayetullah Belir (8.) kadrosu ile 17 puanla Avrupa Şampiyonluğu kürsüsüne çıkarken, Saffet Elkatmış (1.), Ersin Tekal (12.), Yunus İnan (13.), Ömer Oti (15.), Murat Güneş’den (35.) kurulu Fenerbahçe takım halinde 41puanla Avrupa ikincisi oldu.

Haberin Devamı


BURSA B.ŞEHİR BELEDİYE GENÇ KIZLARDA AVRUPA ÜÇÜNCÜSÜ
3.825 metre Genç Bayanlarda Bursa B.Şehir Belediyespor (Kubay Erdal 8., Sümeyye Erol 9., Esra Kalir Ekin 11., Remziye Temel 13., Fadime Sari 15., Halenur Atak 19.) 13 puanla Avrupa üçüncüsü oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!