Ege Ajans 28 yaşında

Güncelleme Tarihi:

Ege Ajans 28 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2014 01:31

2013 yılında Ege Üniversitesi ile ilgili haberlerin yayınlandığı gazetelerin toplam tirajı 1 milyar 735 milyon 447 bin 371'e ulaştı. Ajansın kurucusu Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı, bu rakamın bir rekor olduğunu, her haberin genç gazeteci adaylarının deneyimini arttırıp, bilgilerini pekiştirdiğini söyledi.

Haberin Devamı


Ege Ajans Sorumlu Haber Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı, haberin doğasında olumsuzluk bulunduğunu belirterek, “Biz 27 yıl boyunca bardağın hep dolu tarafını görüp; iyinin, doğrunun, güzelin yanında olmak istedik. Eleştirilerimiz hep olumlu gelişmeleri sağlamak içindi. İspatlayamayacağımız hiçbir haberi servise koymadık. Olabildiğince objektif olmaya, doğruları dillendirmeye çaba gösterdik” diye konuştu.

2 BİNE YAKIN GAZETECİ YETİŞTİ
Ege Üniversitesi'nin haberlerini sağlıklı bir şekilde kamuoyuna aktarmak amacıyla kurulan EGE AJANS'ın ikinci hedefinin başarılı ve idealist gazeteciler yetiştirmek olduğunun altını çizen Kavaklı, “Bunu da başardı. Yetiştirdiği 2 bine yakın genç gazeteci Türkiye'nin dört bir yanında özellikle kendi gazetelerini yayınlayarak Türk Basınına ve ülkeye hizmet etti ve etmeye devam ediyor. EGE AJANS, okul içinde okul görevi yapıyor. Ülke çapında ses getiren kampanyalar ve araştırmalara da imza atan EGE AJANS, hiçbir medya kuruluşunun rakibi değil, tüm medyanın kardeşi konumunda. Gazete, radyo, televizyon, dergi ve internet sitelerinin desteğiyle gelişen EGE AJANS; diğer üniversitelere de örnek olarak, akademik ajansların yaygınlaşmasına katkı sağlıyor. Hergün 200'ün üzerinde kitle iletişim aracına haber servisi yapan Ege Ajans, üniversite içinde internet sitesi ‘Ege Burada’, Ege'den Dergisi, Kalem Gazetesi, Radyo Kampüs Ege ve Ege Üniversitesi Televizyonuna da haber kaynağı oluşturuyor. Sadece üniversite haberleri değil, kent haberleri, ekonomi, magazin, kültür-sanat, çevre, polis-adliye haberleri de üreten Ege Ajans, güncel gelişmelere bağlı olarak araştırma ve röportajlar da hazırlayarak medyaya servis yapıyor” dedi.
Ege Ajans 2 Şubat 2014 tarihinde 28'nci yaşına giriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!