Asfaltınız hayırlı olsun

Asfalt işini bi türlü ‘yol’una koyamadık. Aslında menü belli: Soğuk, sıcak.

Haberin Devamı

Belediye servisi yapar.
Üç bilemedin beş güne asfalt başlar ağlamaya.
Sonrası, köstebek yuvası.
Neyse ki Avrupalı pek bilmese de, ‘yama’yı icat etmişiz.
Dünkü gıcır gıcır yol, bi bakmışsın yamalı bohça.

* * *

Artık kabullenmek lazım...
‘Bizim asfaltın mayası bozuk.’
Kıvamı tutmuyor ya da tutturamıyorlar.
Nihayetinde Ankara’nın asfalt durumu:
Yaz-boz tahtasında, kazı kazan oyunu.

* * *

Şimdi, ‘seçim asfaltı’ dönemine girdik.
Haliyle işler hızlandı.
Her köşe başında vatandaşa mesaj var:
‘Asfaltınız hayırlı olsun.’
Ne diyelim; sağ olsunlar, var olsunlar.

* * *

Bir okurumuz Çankaya Esatoğlu Mahallesi Yaprak Sokak’ta çöken asfaltı fotoğraflamış. Daha önce alt yapı çalışması yapılan ve ardından asfalt atılan yol, sağanak yağmur sonrası çökmüş. Belediye ise çözümü kum dökmekte bulmuş. Klasik yurdum manzarası...

Haberin Devamı


Üstü açık tehlike

Şentepe’de, teleferik inşaatı çalışmaları nedeniyle Yenimahalle metro istasyonunun yanından geçen Bankacılar Sokak, araç trafiğine kapatıldı. Ancak, sokakta yaya geçişini sağlayan bölüm için hiçbir önlem alınmadı. Yukarıda işçiler çalışıyor, altından yayalar geçiyor. Normal şartlarda üstü kapatılması gereken geçiş güzergahı halen açık. Bu yüzden her geçiş ayrı bir tehlike. Derhal çalışma yapan ekipler, bir kaza yaşanmadan geçidin üstünü kapatmalı.
Hüseyin CEMEK

SORUM VAR

‘Serbest kart’ hakkı tüm yaşlılara tanınamaz mıydı

Büyükşehir Belediyesi, 60 yaşın üzerindeki Ankaralıların kullandığı ‘yaşlı kart’ fiyatını 70 TL’den, 75 TL’ye çıkardı. Bu zam hangi mantıkla yapıldı ve neden ‘yaşlı kart’ sahiplerine Metro ve Ankaray kullanma hakkı verilmedi? 65 yaş üstüne verilen ‘serbest kart’ hakkı tüm yaşlılara tanınamaz mıydı?
Eşber ATİLA-CHP Ankara İl Disiplin Kurulu Üyesi

Çocukların güvenliğinden kim sorumlu

Ankara’nın ünlü AVM’lerinden Gordion’da bowling oynayan 13 yaşındaki bir çocuk, kendi yaşıtları tarafından darp ediliyor. Kafa atmak ve yumruklarla yaralamak suretiyle dövüyorlar. Ergenliğe yeni adım atmış çocuklar kıyasıya kavga ederken ortada güvenlik yok. İçişleri Bakanlığı’na ve Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerine soruyorum:
Velilerin güvenli varsayarak gönderdikleri yerde, çocuklarının güvenliğinden kim sorumludur? Zarar gören, hakkını nerde nasıl savunacak, kimi kime şikayet edecek?
M.A.

SÖZÜ/ÖZÜ

Haberin Devamı

Çınarıma dokunma

Batıkent İnönü Mahallesi Boğaziçi Sitesi’nde ikamet ediyorum. 1994 yılından beri bu sitede yaşıyorum. Koruma altındaki 20 yıllık çınar ağaçlarımız, bilgisiz yöneticiler tarafından katledilmek isteniyor. Ağaçlarımız kesilmeden Ankara Hürriyet’in yardımlarını talep ediyorum.
A.K.

Karanlıkta kaldık

Mamak’a bağlı Karakusunlar Mahallesi’nde sokak lambalarımız yanmıyor. Sokaklar barınak gibi, her yerde köpekler var. Hava karardığında dışarı çıkamıyoruz.
Z.B.

Yazarın Tüm Yazıları