Kuşların dansı

MAÇ öncesi Eskişehir’de göklerde müthiş bir dans vardı.

Haberin Devamı

Bir kuş kümesinin inanılmaz güzellikte bir harmoni içerisindeki dansı oyunun içerisinde Eskişehir’in genç kuşlarının dansına dönüştü...
İyi maç oldu. İkisi de kazanmak istedi. Özgüveni yüksek takımlardan Eskişehirspor, 19. haftada Fenerbahçe’ye üçüncü mağlubiyeti tattırdı. Pas oyununu en iyi yapan iki takımın mücadelesinde taraflar için amaç, rakibinin bu pas trafiğini bozmaktı. Fenerbahçe, defansından daha az pasla; uzun toplarla çıkmayı düşünürken, Eskişehirspor, Terim’in Adana ve Mersin’de milli formayı verdiği Tarık ve Aytaç gibi genç kuşların dansıyla özellikle ikinci yarıda Fenerbahçe’nin dengesini bozdu. Gollerde stoper hataları vardı. Maçın kaderini 64. dakikada savunmadan Erman ve Bienvenu’yü çıkartıp Kamara ve Necati’yi oyuna sokarak “Kazanacağım” diyen Ertuğrul Sağlam hamlesi belirledi.

BENCE HOLMEN

Haberin Devamı

Belki skora etki etme, uzaktan gollük şutlar, ince bitirici paslarla Baroni, Holmen’in çok önünde. Ama profesyonellik, oyunu ciddiye alma, çok geniş alanda durmaksızın hareketle ben Samuel Holmen’ciyim.

DÜN MAÇTA NELER OLDU?

1- Aslında Pierre Webo’nun sakatlanarak oyundan çıkması Fenerbahçe için iyi oldu. İki ağır stoperin kucağında daha ağır bir santrafor vardı.
2- Emenike’den sonra Webo’nun da sakatlanmasıyla Fenerbahçe’ye yeni bir santrafor şart.
3- Meireles, Konya maçından daha iyi, Holmen Eskişehirspor’a getirilmeyen Baroni’den daha istekliydi.
4- Erkan Zengin Fenerbahçe filelerine muhteşem bir gol attı...

STOPER VAR MI?

TÜRKİYE’deki takımların çoğu stoperde sıkıntı yaşıyor. Dün F.Bahçe’den Egemen ve Alves’i mi alırsın, Eskişehir’den Akaminko ile Servet’i mi? Ben almayayım. Ağır, paslı oyun yeteneği sınırlı ve hataya açık isimler. Eskişehir golünde Alves’in zamanlama hatası, F.Bahçe golünün başlangıcında Akaminko’nun çıkardığı topu Caner’in ayağına yollaması bu seviyedeki isimlerin yapacağı hatalar değil. G.Saray’ın beğenmediği Dany’ye Beşiktaş’ın talip olması stoper sıkıntısının boyutlarına işarettir.

CANER VE KESMELER

ÖZELLİKLE çok iyi kullandığı sol ayağıyla sağdan yaptığı ortalar ve frikiklerde rakip kaleye gönderdiği topların hepsi gol tehlikesi. İngilizler “Korner yarım gol” derler. Bence Caner’in bu ortaları yarım golden fazlası... Caner’in yolu açık.

Yazarın Tüm Yazıları