Özgüven fazlalığı

1- Alves, kendine çok güveniyor. Yenen gollerdeki büyük hatasının sebebi bu mu?

Haberin Devamı

TOPU ve rakibi, özgüven fazlalığından kaçırdı Bruno Alves. Bir defans oyuncusu yüzde 100 alamayacağı bir topa bu şekilde müdahale etmeye çabalamamalı. Asli görevi topun rakip santraforla buluşmasını engellemek. O mevkide bu kadar soğukkanlılığın zaman zaman getirebileceği sonucu yaşadı Portekizli... İyi stoper, zaman zaman taça bile vurabilir topu... Bruno Alves dün topla kale arasına giremedi. Erkan Zengin’in şutu birinci sınıf ama Alves kaleyle topun arasına girmeli. Orada ayağını iyi kullanan Erkan’a müsaade etmiş oldu.
Hafta içindeki yazımda belirtmiştim, Caner’in orta kalitesi ligimizin üzerinde ve Avrupa’nın tepesindeki takımların beklerinden bile çok daha iyi... Sıkışan oyunda Ersun Hoca ve F.Bahçe bu güce çok sık başvuruyor.

ÇOK ARARLAR WEBO’YU

Haberin Devamı

2- F.Bahçe, Webo’yu da kaybetti. Yokluğu nasıl etki yapar?

WEBO sakatlanıp çıktı. Bence eksikliği çok etkili olacak Fenerbahçe için... Moussa Sow’u öne atıp Holmen-Dirk Kuyt ikilisini arkaya aldı Yanal. Emre-Meireles-Mehmet Topal üçlüsü de arkada... Ama işleyen düzenek bozuldu. Sow ve Kuyt’ın kenardan tamamlayıcı olma özelliği bozuldu. Webo’nun eksikliği hissedilir.
F.Bahçe’nin bir artısı yediği golden sonra demoralize olmadan bir gol üretebilmesiydi. Devreye geride girselerdi bu durum çok daha kötü bir sonuca yol açabilirdi.

YERİNDE DEĞİŞİKLİKLER

3- Ertuğrul Sağlam’ın hamleleri için ne diyeceksiniz?

İKİ takım da ligin topa en fazla sahip olan ekipleri... Topun kendilerinde kalmasını seviyorlar. Ertuğrul Hoca’nın ikinci yarıdaki değişiklikleri çok yerindeydi. Bienvenu ve Erman’ı oyundan aldı. Necati’yle Kamara’yı oyuna soktu. Fenerbahçe’nin üzerine geleceğini düşünerek yaptı bunu... Bu da galibiyet golünde sonuç verdi. Ertuğrul Hoca’nın teorisi sahaya da yansıdı.


Özgüven fazlalığı


KAYBETMEME KORKUSU

4- Lider Fenerbahçe neden Eskişehirspor maçını kaybetti?

FENERBAHÇE’nin geçen haftaki oyunu kazanma şevkinden endişe duymamıştık. Ama dün sanki Fenerbahçe’nin içindeki iki deplasmanda kaybetmeme korkusu hortlamış gibiydi. Bunda puan olarak kredilerinin olmasının da etkisi var. Gördüğüm, Fenerbahçe yorgun. Patlayıcı kuvvetlerinin yorgunluğa uğradığını düşünüyorum. Futbolcular hafif değiller. Güçleri yerinde olsa da akışkanlık yoktu.

Haberin Devamı


AYTAÇ: Çok beğendim. Orta sahada büyük mücadele sergiledi. Hürriyet’i de yanına eklemek gerekir. F.Bahçe’de ise Mehmet Topal iyiydi.

KUYT: Atamadığı gollerle hayal kırıklığıydı. İlk golü filelere gönderse de diğer pozisyonlar kaçacak pozisyonlar değildi.

Yazarın Tüm Yazıları