Haftanın keyif haritası

Güncelleme Tarihi:

Haftanın keyif haritası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2014 01:25

Haberin Devamı

Dokuz farklı oyun birden

22 yıldır profesyonel çocuk tiyatrosu hazırlayan Sarıyer Sanat Tiyatrosu, sömestre tatilinde dokuz müzikli oyunla İstanbul’un iki yakasında sahnede. Pedagog onaylı eserler, 7 Şubat’a kadar Bakırköy Yunus Emre Kültür Merkezi, Akatlar Kültür Merkezi, Kadıköy Halk Eğitim, Caddebostan Kültür Merkezi, Kozzy Kozyatağı, Göztepe Halit Kurtça ve Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi’nde izlenebilecek. Çocukları hayal etmeye davet eden ve klasikleşmiş karakterleri bambaşka bir gözle sahneye taşıyan oyunlar şunlar; Çizmeli Kedi, Küçük Denizkızı, Neşeli Günler, Ali Baba’nın Çiftliği, 80 Günde Devri Alem, Uyuyan Güzel Komedisi, Kül Kedisi Harikalar Diyarında, Kırmızı Başlıklı Tavşan ve Şakacı Köstebek ve Aslan Kral.
Sebahattin Mutluer yönetiminde 30 kişilik bir ekip tarafından hazırlanan oyunların biletleri MyBilet ya da kültür merkezi gişelerinden temin edilebilir. Fiyatlar 15-20 TL arasında.
Tel: (541) 406 26 06 / www.sariyersanat.com

Haberin Devamı

ARTER’in yeni konuğu Marc Quinn

Gelecek cumartesi günü İstiklal Caddesi üzerinde yer alan ARTER’de, İngiliz sanatçı Marc Quinn’in Türkiye’deki ilk kişisel sergisi olan ‘Aklın Uykusu’nun kapıları açılacak. Selen Ansen’in küratörlüğünü üstlendiği sergi, sanatçının 2000 yılından bu yana ürettiği 30’dan fazla yapıtına yer veriyor. Sergide Marc Quinn’in sanat kariyerinde merkezi öneme sahip işleriyle birlikte, son dönemde ürettiği ve ilk kez ARTER’deki sergide gösterilecek yapıtları da bulunuyor. ‘Aklın Uykusu’, sanatçının ´90’lı yıllardan bu yana üretiminde ele almayı sürdürdüğü beden ve kimlik etrafındaki konulara odaklanırken; bir yandan da sanatla bilim arasındaki ilişkiyi ve sanatın teknolojiye bağımlılığını tartışmaya açıyor. 27 Nisan’a dek ARTER’de görülebilir.

Bir ev tiyatrosu

İstanbul’da binlerce ev var. Mesela, bir akşam bunlardan birinin kapısından içeri süzülsek, o evde olan biten her şeye yakından şahit olsak... ‘Teklif’ adlı tiyatro oyunu, bizi İstanbul Harbiye’deki evlerden birinin içine sokuyor. Alternatif sahneleme ve seyir biçimlerini araştıran oyunda tanımadığınız bir çiftin evindeki ziyaretiniz süresince bir hayalet gibi istediğiniz şekilde gezinebilir, istediğiniz şekilde konumlanabilir, istediğiniz oyuncuyu takip edebilirsiniz. Çünkü bu oyunda seyircinin göreceği ve işiteceği her şey onun kararına bırakılmış. Mekan Artı’nın desteğiyle gerçekleşen Teklif, geçen sene Burcu Halaçoğlu, Evrim Doğan, Cansu Başlılar ve Sermet Yeşil tarafından İstanbul’da kurulan TiyatroPOL’un ilk oyunu. Yönetmeni Burcu Halaçoğlu. Oyuncular; Sermet Yeşil, Evrim Doğan, Cansu Başlılar ve Serhat Yeşil. Unutmayın, bir saat süren oyun yalnızca 15 kişilik seyirci kapasitesine sahip. 5, 12, 26 Şubat ve 5, 19, 26 Mart’ta izlenebilir. Biletler MekanArtı’da. (212) 224 57 56.

Haberin Devamı

Youn Sun Nah yine İstanbul’da

Borusan Müzik Evi, caz dünyasının yıldızı giderek daha da parlayan yorumcusu, şarkı yazarı Youn Sun Nah’ı
tekrar konuk ediyor. Son albümü Lento’nun tanıtım turnesi kapsamında 6 Şubat Perşembe günü İstanbul’a gelecek Youn Sun Nah, dörtlüsüyle özgün yorumunu İstanbullularla paylaşacak. ECHO Caz Ödülü sahibi Youn San Nah, dörtlüsüyle birlikte daha önce de özellikle Voyage albümü ile yurtdışında geniş kitlelere ulaşmıştı. Son derece geniş bir ses aralığına ve taze, berrak, aynı zamanda da derin bir tınıya sahip olan Youn Sun Nah’ın alametifarikası duyarlı, derin ve ifade zenginliği taşıyan yorumu. Sanatçının bazı parçalarında sesini adeta bir enstrüman gibi kullanması da dikkat çeken diğer özelliklerinden biri. Saat 21.30’da başlayacak konser Borusan Müzik Evi’nde gerçekleşecek. Bilet fiyatı 30 lira.

Haberin Devamı

Pamuk Prenses müzikal sahnesinde

İş Sanat’ta, sömestr tatili ‘Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler’ ile başlıyor. Grimm Kardeşler’in klasikleşen masalı Yavuz Pekman uyarlaması ile yönetmen Işıl Kasapoğlu’nun gözünden bambaşka bir müzikale dönüştü. Dördüncü yılına giren müzikalde Pamela Spence kötü kraliçeyi canlandırırken, Semaver Kumpanya’dan tanıdığımız Merve Dizdar Pamuk Prenses rolüyle karşımıza çıkıyor. Ünlü oyuncu Serkan Keskin ise yaşlı ve huysuz cüce rolünde izleyiciyi güldürüyor. Bugün saat 15.00’te İş Sanat Kültür Merkezi’nde sahnelenecek müzikalin biletler fiyatları indirimli 15 lira, tam 20 lira. Biletler Biletix ve İş Sanat ana gişesinde.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!