Ronaldinho için Jet Fadıl ve Acun Ilıcalı iddiası

Güncelleme Tarihi:

Ronaldinho için Jet Fadıl ve Acun Ilıcalı iddiası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2014 13:10

Beşiktaş'ın şu sıralarda devam eden Olağan Divan Kurulu Toplantısı'nda söz alan Beşiktaş Kongre Üyesi Atıf Keçeci Ronaldinho transfer çalışmaları hakkında konuştu.

Haberin Devamı

Keçeci, kulübün 2014 Yılı 1. Olağan Divan Kurulu Toplantısı’nda yaptığı konuşmada Ronaldinho’yu transfer etmek için sponsor arayan kulübün ‘Jet Fadıl’ olarak bilinen işadamı Fadıl Akgündüz ile televizyoncu Acun Ilıcalı’ya gidildiğini söyledi.

Ronaldinho için Jet Fadıl ve Acun Ilıcalı iddiası

DİVAN'A REKOR KATILIM

Beşiktaş'ın Olağan Divan Kurulu Toplantısı'na rekor sayıda katılımcı geldi. Başkan Fikret Orman ve yönetiminin Taksim Ceylan Otel'de hazır olduğu toplantıda ilk konuşmayı Divan Başkanı Yalçın Karadeniz yaptı. Karadeniz "Bu yönetim buraya silah zoruyla gelmedi. Bizlerin oyları ile seçildi. Onursal Başkanımız son haftalarda önemli rahatsızlık geçirdi. Adeta yaşam savaşı verdi. İstanbul'a gelmeden Gata'da odasında elimi tuttu "Camiamızın Beşiktaş divanının şifa dileklerimi getirdim dedim. Başanı sallayarak karşılık verdi. Allahtan sağlığını bağışlaması için sizlerin duasını bekliyoruz" demesi üzerine salonda alkış koptu.

Haberin Devamı

VOLEYBOL VE HENTBOL TAKIMI ALKIŞLANDI

Balkan Kupasını kazanan Bayan voleybol takımı ve Erkek Hentbol takımı oyuncuları Divan üyeleri tarafından ayakta alkışlandı.Hentbol takımının unutulmaz kaptanı halen Hentbol Federasyonu Başkanlığı yapan Bilal Eyüpoğlu'na gösterdiği çabalardan dolayı gururlandıklarını belirterek Divan üyeleri tarafından ayakta alkışlandı.Bilal Eyüpoğlu'na Başkan Fikret Orman tarafından plaketi takdim edildi.

BORÇ 574 MİLYON TL

Divan Kurulu'nda açıklamalarda bulunan Beşiktaş Denetleme Kurul Başkan yardımcısı Sedat Piroğlu, "Beşiktaş'ın 574 milyon TL borcu var" dedi.

AYHAN HANÇER KORKUTTU

Beşiktaş kulübünün eski futbolcularından ve alt yapı teknik adamlarından Ayhan Hançer'in kalabalık divan kurul toplantısında fenalaşması üzerine doktor çağrıldı. Divan üyesi Prof. Osman Akalın tarafından müdahale edilen Ayhan Hançer tedavi amacıyla hastaneye kaldırıldı.

ALBAYRAK: 109 YILLIK SPONSORLUK REKORUNU KIRDIK
Genel Sekreter Metin Albayrak ise sponsorluklarla ilgili açıklama yaptı. Albayrak "Göreve geldiğimizden bu zamana kadar yaptığımız sponsorluk geliri toplam 200 milyon dolardır. 109 yıllık yapılan sponsorluklar arasında en başarılı sponsorluk anlaşmalarıdır. Önümüzdeki yıldan itibadren Vodafone ile toplam 145 milyon dolar, Koç Grubuna bağlı, Beko'dan 17 milyon 250 bin dolar, Adidas ile 24 milyon 250 bin dolar anlaşma yapıldığını açıkladı. Kalde firması ile sırt sponsorluğu karşılığı 4 milyon 500 bin TL aldıklarını ve yeni sezonda yerine Beko'nun geleceğini vurguladı. Şort sporsorluğunu ise Bahçeşehir Koleji ile 600 bir TL karşılığında anlaştıklarını söyledi. Beşiktaş İntegral Forx anlaşmasından 10 milyon dolar, 1 yıl yapılan anlaşma karşılığında 500 bin TL almış bulunuyoruz. Kadın Basketbol takımı'da Sultanahmet Köftecisi ile yıllık 200 bin TL anlaşma sağlanmıştır. Hentbol takımı Koç Grubu ile forma ön göğüs sponsoru Mogaz ile 1,5 yıllık 750 bin dolar'dır. Bu arada vefatından önce mirasını Beşikta Kulübüne bırakan Beşiktaş eski İkinci Başkanı Şevket Belgin'in adı spor salonuna verilecek.

Haberin Devamı

117 BİN FORMA SATILDI
Kartal yuvalarında toplam cironun 11 milyon 385 bin TL olduğunu açıklayan Albayrak "Kartal yuvaları mağazaları sayısını 60 satış noktasına ulaştırmayı hedefledik. 6 ayda 117 bin forma sattık" dedi.

ORMAN: LÜTFEN BİZE SAHİP ÇIKIN, VEREMEYECEĞİM HESAP YOKTUR
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman kürsüye gelerek "Esasında eleştiriler yapıldıktan sonra cevap verecektim. Bazı söylenecek şeyleri önceden söylemek istedim" diyerek şunları söyledi;

- 22'nci ayıma giriyoruz. Yapılan divan toplantılarının birine katılamadım. Babam rahmetli olmuştu...

- Divan toplantılarına sığmıyoruz. Sayımız arttı. Yeni stadyumda büyük salonlarımız olacak. Bir ya da iki tane toplantıdan sonra gerçek yerimiz olan Vodafone stadımıza döneceğiz.

Haberin Devamı

- Geçmişe dönerek bundan 21 ay öncesine bakalım. Bugüne kadar ne yaptığımızdan bahsetmek istiyorum. Olağanüstü durum yaşıyorduk. Bu durum hepinizin malümudur. Bunların hepsi, her satırı hacizle alakalıydı. Ben ve arkadaşlarımız geldiğinde 200'ün üzerinde hacizle karşı karşıyaydık. Levent Erdoğan'da burdadır, bilir. Camiamız herşeyi iyi bilmektedir. Bugün baktığımızda futbolcuların para almadıkları için sahaya çıkmadığı haberleri duyuyor musunuz? Bonservis ya da ödeme konusunda haber duyuyor musunuz? Basketbol, voleybol veya kuruma borcu vardır diyebiliyor musunuz? Duyuyor musunuz? (Ayakta alkışlandı)

- Beşiktaş büyük olduğu için sponsorluklara imza atmıştır. Beşiktaş camiasının büyüklüğü ile alakalıdır. Beşiktaş'ta top oynayan herkes bilmektedir ki parasını almaktadır ve alacaktır. Bakıyorum en önemli problemlerden bir tanesi gelirimizle rakiplerimizin geliri arasında ki farktır. 60 bin forma satılırken devre arasında 110 bin satılıdı. Rakiplerimiz 500 bin satmaktadır. Bizim stat gelirlerimiz yoktur rakiplerimizin 50 milyon geliri var. Bu borcu tasarruf yaparak kapatmak mümkün değildir. Kulübümüzü büyüterek kapatmayı düşündüğümüz için çalışıyoruz. Bir sene evvel ödediğimiz faizlerden değil, mahkeme masrafı, mahkeme faizi ile iligili 15 milyon TL'nin üzerinde masraf ödedik. Şimdi davalık olmadığımız için masraf ödemiyoruz.

Haberin Devamı

- Şimdi bu kulübü küçülterek borcu ödememiz mümkün değil. Stat yapılıyor. Statın durmasından memnunluk duyanlar var; onları duyuyorsunuz. İcraat orda. Arkadaşlarımın yapmış olduğu statta bir saat durmadık. Gece gündüz çalışıyoruz. Statlarla ortaklıklarım varmış hepsini açıklayacağım. Kur artmış. Dövizin artışı... Bonservis bedeli dövizle. Bakmayın yerli oyunculara. Beşiktaş'ın 12 oyuncusu Türk olmalarına rağmen Avrupa kökenli. Bizim futbol takımımızda 5 veya 6 oyuncumuz var. Bunlar dövizle yapılmış anlaşmalar. 100 milyon Dolar'ın üzerinde borç azalması yapmışız. İnşaatı yapmanın 2-3 yöntemi var. Yap işlet ile yapılır. Beşiktaş 10 yıllık geliri verince stadı yapamaz. Bunu vermedik. Biz bu statı 1 yıllık geliriyle yapacağız, hepiniz göreceksiniz. Şu ana kadar yaklaşık 550 bin m2 harfiyat aldık; 50 bin kamyon harfiyat aldık. Kadir Topbaş beye teşekkür ediyoruz. Döküm parası ödemiyoruz. Şu ana kadar 10 milyon TL...

Haberin Devamı

- Özveri ile yaptık. Shell ile anlaştık. Bizim bu kadar ayrıntılı yapmamızın amacı Beşiktaş'a ucuz maliyetle yer kazandırmak. Şimdi ilk önce dediler ki izin alamazlar. Belgeleriyle açıkladım. Sayın Demirören yönetiminde Sayın Başbakan ile konuşup icazetini alan Sayın Demirören'dir. Demirören'in başlattığı olaya sıfırdan başladık. O zamanki Kültür Turizm Bakanı stat yaptırmayacağını açıkladı. Çin seyahatinde Başbakanımız ile yaptığımız görüşmede bütün belediye ve bakanlığa bölge planlarından anlatmaya başladık. Tek tek yaptık. Dava açılmasın diye planları 3 kaz yaptık. Geldiğimiz noktada aldığımız izni açıkladık. Şimdi dediler ki yıkamazlar. Burayı 'AKP yıktıracak ellerinden alınacak' diyorlardı. Biz hayır arkadaşlar dedik. Devlet ile ilgili kurallar var. Buraya stat yapacağız dedik. Yıktık. Parasını bulamazlar dediler. Vodafone anlaşması yapınca o da bitti. Altından tarihi şehir çıkacak dediler. Hiç bir tanesi de çıkmadı. İnönü stadını kazdık, hiç bir şey çıkmadı. Dediler ki altından su çıkacak. -6 seviyesinde kazı yaptık. Allah yardım etti ne yağmur yağdı ne de altından su çıktı. Niye süre verdik. Ağustos'ta bitecek diye. 8 ay evvel genel kurulda kimseye süre vermedim. Niye verdim? Beşiktaş'ın Bursa maçını oynayacağı yer yok. Emniyet, Bursa maçını Olimpiyat Stadı'nda oynamasın diyor. İzmit'e, Adapazarı'na bakıyor arkadaşlar. Kira, stat gelirlerimiz yok. Bu kulüp 110 bin forma satışı ile mi dönecek? Bizim kimseye 1 kuruş borcumuz yok.Yolsuzluklar oluyormuş. Ruhsat sahteymiş; Beşiktaş'ın aldığı ruhsat sahteymiş. A varmış C yokmuş. Pes. Bundan ne rahatsızlık duyuluyor. İnşaat dursa kim kazanacak: Babama yalı yapmıyorum Beşiktaş'a yapıyorum. Stadın durması kime fayda getirecek. Ağustos'ta bitirmek zor tarihtir. Başkan ve çevresinde kenetlenelim hep beraber yapalım. Ne yaptık? Stadı Ağustos'ta bitiremeyecekmişiz. Kime ne kazanç sağlayacak bu. Biz Ağustos'ta stadı bitireceğiz rahat olun.

- Etap etap ilan veriyoruz. İlanları Hürriyet gazetesinde veriyoruz. İlk önce kaba inşaatı, demir, beton ihaleyi ben iptal ettim. Ben inşaatçıyım. Demiri biz alırız. Müteahhide neden kar vereceğiz. İşçiliğini gazeteye ilan verdik. Şu kadar vinci, iş bitirimi olacak, vergi borcu olmayacak dedik. İhale yaptık. A Blok'un yarısı, D Blok dediğimiz yer, ihaleye çıktık. Son 3 firmanın teklifini aldık sonra tekrar pazarlığa oturduk. Neden naklen yayın yapmadık? Çünkü kulübün menfaatleri önemli. Çiçekler İnşaat'ı biliyorum. Ne sakıncası var? Benimle çalışmış şirket. Bu adam 200 tane işçi çalıştırıyor. 1 milyon 350 bin dolarlık iştir. Biz hırsız mıyız? Yok kapalı kapılar ardından hangi taşoruna verdi? Bu fiyattan aynı kalitede yapacak varsa farkını ben cebimden vereceğim.

TARAFTAR VE FUTBOL TAKIMI
- Taraftarımıza dava açtık. Galatasaray maçında Beşiktaş mağdurdur. Son 8 yılın 1,5 yılında stadımız kapanmış. Bu arkadaşların hiç birini tanımam. Beşiktaş taraftarı olduğu için kendime olan saygım ve sevgim var. Biz 8 binlerde kombine satıyoruz. Bu kombine alanların hakkı yok mu? Beşiktaş adına para yatıranların hesap sorma hakkı yok mu? Emniyetin yapmış olduğu olayda suçsuz olan varsa aklansın. Arkadaşlar bu kulüp hepimizin. Zarar verenin bizler karşısında olmak zorundayız. 1,5 yıl stadımız kapalı kaldı. Biz sahamızda taraftarlarımızla oynasak daha iyi pozisyonda olmaz mıyız?

KARTAL YUVALARINDA SUÇLUYUZ
24 mağaza var. Adidas'a, mal sattığımız kişiye borç vardı. Şimdi kimseye borcumuz yok. Stadın yüzde 35'ini statta yapıyoruz. 11 milyondan 40 milyona ciromuzu çıkartacağız. Bir arkadaş mağaza içinde... Yolsuzluk olmuş. Kim bulmuş? Biz bulmuşuz. Ne yapmışız? Savcılığa suç duyurusunda bulumuşuz. Sistem getirilmesi lazım. Bilgisayar sistemi getirdik. Artık herşey kayıtlar altında. Kartal Yuvaları büyüyor. Mağazalara insan almadan mı büyüceğiz? Başka türlü şansımız yok Camia beni bilir. Herkesin yanındayım. Ben bu camianın başkanıyım. Hele böyle dönemde sahip çıkınız. Biz kim için mücadele ediyoruz. Sahip çıkın...

ALT YAPI
Alt yapıya 66 bin TL bağışla yatırım yapıyoruz. 1600 m2 bina yapıyoruz. 700 bin dolarlık binayı 700 bin TL'ye yapıyoruz. Amcamın oğlu yapıyor. Somut birşey varsa ben burdayım. Kapalı kapılar ardından 21 sandıktan 21 çıkarak buraya geldik.

DEMİRÖREN
İçimizde onunla çalışan arkadaşlarımız var. Yönetimler seçimle gelmiştir. 3 döneme seçimle gelmiştir. Bir çok insanın oyları ile geldi. Beşiktaş'ta borcun artışı ile ilgili sıkıntılar var. Bu sorç bir günde artmadı. Adım adım arttı. 2005-2006 yılında olacağını söylemiştik. Söyleye söyleye buralara kadar geldik. Berk Hacıgüzeller denetleme yaptırdı. Mesut Urgancılar, Tamer Kıran... denetlemeye baktık. Bu kulüp bizim kulübümüz. Ben şimdi Demirören'e davalar açarım. Ticari davalar. 5 yıl sürecek. Kazandığımız kaybettiğimiz olacak. Bütün evrakları kamuoyuna çıkacak. Demirören dedi ki parayı bağışlayacağım. Bu para bana bağışlanmıyor kulübe. Benim şahsi olarak menfaatim olamaz. Kimseye veremeyeceğim hesap yok. Dedik ki, bunu toplumsal uzlaşı ile 2004'e kadar gidih dava açmayalım. Bu gösterilern hassasiyeti 2004-20012'ye kadar neden hassasiyetler yoktu. Şimdi tek arzum Sayın Demirören'e toplumsal uzlaşı ile bağışlamak. Konuştuk. Hesabı Genel Kurulda veririz. Ne yapıyoruz. 24 saat yaşıyoruz. Ben hergün inşaattayım. Kendi şantiyeme 1 kez gittim. Gelin bunu toplumsal uzlaşı ile çözelim. Demirören ile 3-5 kez konuştum.Ne olacak çözüldüğünde 5-6 yıl ticari mahkemelere bilirkişilere gitmeyecek. Borç biraz daha aşağıya inecek. Demirören Tabata'yı neden aldı. O aldığı zaman sorsaydınız. Alınırken bilirkişisi yok ki, Bunla alakalı hesap soramazsınız. Beşiktaş'ın Tabata'ya ödenen para resmi olarak çıkmıştır. Para nereye gitmiştir bilemem. biz kendi evraklarımıza bakıyoruz. Biz ne diyeyim 2007'deki tranfser ile ilgili.
Biz haysiyetimizle onurumuzla uğraş verirken bu gibi konulardan maruz kalmak bizleri üzüyor. Lütfen sizden rica ediyorum yönetim sizin yönetiminizdir lütfen bize sahip çıkın

ŞEREF NASIR: ZARAR BÜYÜK
Eski Divan Başkanı Şeref Nasır ise Ronaldinho transfer haberlerinde kulübün hisse satışında artış olduğunu belirterek "6-01-2014 ile 10-01-2014 tarihleri arasında Ronaldinho transfer haberi döneminde hisse senetlerinde günlük 5 milyon liralık bir hisse satışı gerçekleşmesidir. Bu durumdan faydalananların açıklanması en büyük arzumdur.

Bir önceki Divan toplantısında denetleme kurulumuzca açıklanmış olan yaklaşık 461 milyon liralık zarar yıl sonu itibariyle aynı rakam telafuz edilmektedir Yönetim ve denetim kurullarınca kamuoyuna açıklanmış olan Finans tabloları ve Denetleme kurulu raporlarında yıl sonu toplam zararı son 6 aylık yaklaşık 60 milyon zarar açıklanmasına rağmen nasıl yine 461 milyon olarak açıklanabilir. Bu rakam aslında açıklanan tablolara göre 500 milyonlar civarında bir zarar göstermesi gerekmektedir.b Bu durum Türk Ticaret Kanununa göre tehlike arzetmektedir.


RAKOR KATILIM OLDU. 700 DİVAN ÜYESİ GELDİ
Beşiktaş Divan Kurulu 109 ylıllık tarihinde ilk kez böylesine kalabalık üye tarafından izlendi. Divan toplantısına eski yöneticilerden Tevfik Yamantürk, Erhan Solu, Prof. Osman Akalın, Av. Levent Erdoğan, Mustafa Kefeli, Sami Albayrak, Kemal Bozkurter, Yılmaz Erengil, Atıf Keçeci, Cemil Ulusel, Berkan Gocay, Veli Öztürk. Murat Aksu, Celal Kolot, İlhan Atadeniz, Erol Girişken, Erdal Diktaş katıldılar


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!