Tayfun’un zaferiyle sonuçlandı

Kuşadası’nda 17 yıldır düzenlenen geleneksel Altın Güvercin Şarkı Yarışması geçtiğimiz gün sonuçlandı.

Dereceye girenlerin bu yıl ilk kez halk jürisi tarafından belirlendiği yarışmada Tayfun Duygulu, Altın Güvercin’in ve 25 milyar lira para ödülünün sahibi oldu. Duygulu’nun şarkısını genç müzik öğretmeni Hürriyet Narin yorumladı. Yarışmada ‘Sevdayı Aştı Gönlüm’ adlı şarkısıyla Müfit Bayraşa ikinciliği kazanırken, Aysel Gürel’in sözünü yazdığı bu eseri de Eda Berker seslendirdi sahnede... Erkoç, ‘Gitme’ adlı şarkısında, bu yarışmada ilk kez birincilik kazandığı 1989’da olduğu gibi yine flüt çaldı.

Nil Karaibrahimgil’in geçtiğimiz gece Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’ndaki konserinde ilginç anlar yaşandı. Nil’e dans dersleri veren Nesrin Topkapı, uzun yıllar sonra sahnedeydi. Genç şarkıcıyla dans eden Topkapı uzun uzun alkışlandı. Konserin sürprizleri bununla sınırlı kalmadı. ‘Uzaylı’ şarkısında Nil Karaibrahimgil’in yakın arkadaşı Cem Yılmaz sahneye koştu ve mikrofonu alarak ‘Merhaba, ben Cemil Topuzlu’ dedi. Bu sözler izleyicileri kahkahaya boğarken, bir başka isim belirdi Nil’in yanında; babası Suavi Karaibrahimgil... Usta müzisyen de uzun zaman sonra konser alanında kızının hayranlarıyla buluştu, şarkılarıyla onlara seslendi.

Zor günler başladı

‘Ünlüler Çiftliği’nin ünlü yarışmacılarının elektriği ve suyu olmayan çiftlik evindeki zor günleri başladı. Zeynep Özal, Seren Serengil, Hakan Ural, Harun Kolçak, Ercan Akışık, Seda Üren, Yasemin Kozanoğlu ve Yunus Günçe, Hereke’deki çiftlik evinde hem soğuk hem de alışık olmadıkları yaşam tarzıyla mücadele ediyorlar. Yasemin Kozanoğlu, şimdilik halinden memnun görünüp çevreyi incelerken, ona çevre gezilerinde eşlik edense genellikle Zeynep Özal oluyor. Ercan Akışık elindeki kovayla evden uzakta bulunan kaynaktan su taşımaktan henüz gocunmuyor gibi... Ama ilerleyen günlerde bu gülümsemelerin yüzlerinde kalıp kalmayacağı meçhul!

Ne öğüdü aramadı bile!

Gülben Ergen ile Hülya Avşar arasında yıllarca süren gerginlik, bir yıl önce sona ermişti. Kaset skandalı nedeniyle zor günler geçiren Ergen’i arayan Avşar, ona moral vermişti. Birbirlerine karşı çok sıcak olmasalar da artık karşılaştıkları yerlerde sohbet eden ikili arasındaki gerginliğin ortadan kalktığı sanılıyordu. Ta ki Ergen’in evliliğine kadar! İki hafta önce Mustafa Erdoğan ile Kemer Country’de hayatını birleştiren Ergen’e beklenen tebrik telefonu gelmedi. Bazı internet sitelerinde yer alan ‘Hülya Avşar, Gülben’i arayıp ‘Evliliğinin yürümesi için görmedim, duymadım, söylemedim kuralını uygula’ şeklinde öğüt verdi’ haberleri de asılsız çıktı. Ergen’in kendisini aramayan Avşar’a kırıldığı konuşulurken, bu konu hakkında görüştüğümüz sanatçı, ‘Hülya Avşar sizi arayıp öğüt verdi mi’ sorumuz karşısında, ‘Ne öğüdü, aramadı bile’ demekle yetindi.

İtalya’nın Simge’si 10 bin Euro kazandı

Fethiye Stadyumu’nda gerçekleşen MEGAHİT 3. Akdeniz Şarkı Yarışması’nı ‘E Vai’ şarkısıyla İtalya’dan katılan Linda kazandı. İtalyan şarkıcı, 10 bin Euro para ödülünün de sahibi oldu. İtalya’daki Popstar yarışmasından ‘Çok şişman ve çirkinsin’ denerek geri çevrilen, ancak yılmayıp San Remo Şarkı Festivali’nde üçüncü olan Linda, Türkiye’deki Türk Star yarışmasının kiloları nedeniyle polemik yaratan finalisti Simge’ye benzetiliyordu.
Yazarın Tüm Yazıları