O tweetin perde arkası

Güncelleme Tarihi:

O tweetin perde arkası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2014 15:27

AK Parti'den istifa eden Muhammed Çetin, partisinin İzmir Milletvekili Ali Aşlık'ın çok tepki çeken Savcı Öz'le ilgili tweetini neden attığını açıkladı.

Haberin Devamı

AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, Twitter'da yazdığı mesajla dikkat çekmişti. Aşlık, Twitter'da savcı Zekeriya Öz hakkında yazdığı mesajda 'Süper Savcı' olarak bilinen Murat Gök örneğini vermiş ve ''Savcı Öz; Savcı Murat Gök gibi kendi sonunu kendi hazırlayacak! Ne demiş atalarımız: Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste..." diye yazmıştı.

Aşlık bu tweetin büyük tepki çekmesinin ardından bir açıklama yapmış ve kendini ''Ölmüş adamın arkasından konuşmak için atmadım. Vicdanıyla yapayalnız kalıp tek başına bu dünyadan gittiğini vurgulamak için yazdım'' diyerek savunmuştu.

Bugün partisini sert sözlerle eleştirerek partisinden istifa eden AK Parti İstanbul Milletvekili Muhammed Çetin, Aşlık'ın neden öyle bir tweet attığını açıkladı.

''SAVCIYA KIZDIM O TWEETİ ATTIM DEDİ''

Haberin Devamı

Çetin, toplantıda Aşlık ve attığı tweet hakkında şunları söyledi:
''Bir arkadaşa o malum toplantıda, ismini biliyorsunuz, 'Yürütülmekte olan bir savcıya diyorsun ki sonun ölen savcının sonu gibi olacak diyorsun. Bu bir intihardır. Millet ne anlar. Senin de o yolsuzluklarda ismin vardır diye düşünür' dedim.
Hiç kötü niyet yok bu sözlerimde. O da ayağa kalktı, 20-30 kişinin duyacağı şekilde 'O savcı 10-15 senelik arkadaşım. İzmir’de liman hadisesi başlayınca ‘kimler tutuklanacak, hangi isimler ver. Dosyayı versene’ dedim. Savcı da 'Olur mu öyle şey' dedi. Ben de 'biz arkadaşız versene dosyayı' dedim. Vermedi. Bu cevaba kızıp o tweeti attım' dedi herkesin içinde.''

O tweetin perde arkası
AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, tweet attı: Savcı Öz; Savcı Murat Gök gibi kendi sonunu kendi hazırlayacak

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!