Erdoğan İran'da Ruhani ile görüştü

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan İranda Ruhani ile görüştü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2014 13:15

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüştü. Görüşmenin fotoğrafını Twitter'dan paylaşan Ruhani, "Suriye için hepimiz birleşmeliyiz" mesajı verdi.

Haberin Devamı

Tahran'da resmi temaslarını sürdüren Başbakan Erdoğan, Sadabad Sarayı'nda gerçekleştirilen öğle yemeğinde, İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile bir araya geldi.

ERDOĞAN'IN İRAN ZİYARETİNDEN KARELER / FOTO GALERİ

Hasan Ruhani görüşmenin ardından resmi Twiiter hesabından Başbakan Erdoğan'la fotoğrafını paylaştı ve Suriye ile ilgili mesaj verdi. Ruhani attığı tweet'te, “Suriye’deki durum yıkıcı. Savaşı durdurmak ve zalimce ölümlerin sürmesini engellemek için hepimiz birleşmeliyiz” yazdı.

Erdoğan İranda Ruhani ile görüştü

Yemekte Başbakan Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de eşlik etti.

Haberin Devamı

GÖRÜŞME UZAYINCA KONUŞMA İPTAL EDİLDİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İran Dışişleri Bakanlığı’na bağlı Siyasi ve Uluslararası Çalışmalar Enstitüsü’nde yapacağı konuşma iptal edildi.

İptale gerekçe olarak, Erdoğan ve Ruhani arasındaki görüşmelerin uzaması gösterildi. Başbakan Erdoğan, Ruhani ile görüşmesinin ardından enstitüye geçerek ve Türkiye-İran ilişkileri hakkında bir konuşma yapacaktı. Daha sonra da dini lider Ayetullah Ali Hamaney'le görüşmeye geçecekti. Program sarkınca, enstitüdeki konuşma iptal edildi.

Erdoğan'ın Hamaney'le görüştükten sonra Türkiye'ye hareket etmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!