20 yıla kadar hapsi istendi

Güncelleme Tarihi:

20 yıla kadar hapsi istendi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2014 15:59

NARKOTİK operasyonunda gözaltına alınan ünlü oyuncular Engin Günaydın, Kenan İmirzalıoğlu, Sarp Apak, Hakan Yılmaz, Ersin Korkut ile şarkıcılar Mehmet Erdem ve Koray Candemir'in de arasında bulunduğu 53 kişi hakkında hazırlanan iddinama TMK 10'la yetkili İstanbul 23'üncü Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Davanın sanıkları arasında yer alan oyuncu Hakan Yılmaz ise diğer ünlülerin aksine suç örgütüne yardım etmekle suçlandı. Ünlü oyuncuların da arasında bulunduğu 53 kişi 21 Mayıs 2014'de hakim karşısına çıkacak.

Haberin Devamı

"TEMİN ETMEKLE SUÇLANDILAR"

TMK 10'la yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Uysal'ın hazırladığı 203 sayfalık iddianamede Mayıs ayında sanık olarak hakim karşısına çıkacak ünlü isimlerin genel olarak uyuşturucu temin etmek, uyuşturucu kullanmak veya bulundurmak ya da uyuşturucu kullanılması için yer temin etmekle suçlanırken, uyuşturucu ticareti yapmak için kurulan örgütle hiyerarşik, organik bir bağlarının tespit edilemediği vurgulandı. Davanın sanıkları arasında yer alan oyuncu Hakan Yılmaz ise diğer ünlülerin aksine suç örgütüne yardım etmekle suçlandı.

MEHMET ERDEM: Temin etmiş olduğu uyuşturucu maddeleri Barış Güney, Rıza Kocaoğlu, Sarp Apak, Sinem Gürtekin ve açık kimliği tespit edilemeyen şahıslara temin ettiği öne sürülen Mehmet Erdem'in, 2012’de Narkotik Şube Müdürlüğünce yapılan operasyonda uyuşturucu madde temin etmek suçundan yakalandığı bu nedenle teknik takibe karşı duyarlı olduğu belirtildi. Aldığı esrar maddelerini kullanmak için evine gideceğinin anlaşılması üzerine yapılan fiziki takipte daha önceki operasyonda kendisini takip eden görevlileri tekrar görmesi üzerine takip edildiğini düşünerek hukuki konuda danışmak için bir şahsı arayarak durumu anlattığı ifade edildi.

Haberin Devamı

ERAY ÖZBAL: Soruşturma kapsamında 8 Ağustos 2013’de tutuklanan ve yapılan itiraz üzerine 10 Eylül 2013’de serbest kalan oyuncu Eray Özbal’ın, kendi evinin terasında yetiştirdiği esrarı Kenan İmirzalıoğlu, Koray Candemir ve açık kimliği edilemeyen diğer içici şahıslara para karşılığında sattığı iddia edildi. Esrar alışverişini genellikle kendi evinde gerçekleştirdiği, içicilere deniz manzaralı evinde esrar kullandırdığı öne sürüldü. Evinde yapılan aramada teras katında saksılar içerisinde ekilmiş halde 32 kök hint keneviri, esrarı satışa ve içime hazır hale getirilmede kullanılan öğütme düzeneği ele geçirildiği belirtildi. Özbal, iddianamede yer alan ifadesinde ise 7 yıldır esrar kullandığını, temin etmekte güçlük çektiği için kendisinin yetiştirmeye karar verdiğini söyledi. İnternetten nasıl yetiştirileceğini öğrendiğini ve yetiştirmeye başladığını evinde bulunan bitki halindeki hint kenevirlerini kendi ihtiyacı için yetiştirdiğini, satmadığını anlattı. Özbal, Kenan İmirzalıoğlu ile yapılan görüşmenin kesinlikle esrar satışı ile alakalı olmadığını savundu.

Haberin Devamı

KENAN İMİRZALIOĞLU: Oyuncu Kenan İmirzalıoğlu’nun, Rıza Kocaoğlu, Eray Özbal, Murat Yıldırım’dan temin etmiş olduğu esrarı kendi evinde Engin Altan Düzyatan, Murat Yıldırım, Rıza Kocaoğlu ile kullanarak şahıslara esrar kullanılması için yer temin ettiği iddia edildi. Ayrıca Engin Altan Düzyatan ve açık kimliği tespit edilemeyen şahıslara kendi evinde esrar temin ettiği, kendisi gidemediği zaman esrar almaya şoförünü gönderdiği öne sürüldü. İmirzalıoğlu iddianamede yer alan ifadesinde 2 yıl önce bir kez esrar denediğini, bir-iki ay önce de yurt dışında Simi Adası’nda tatilde bir arkadaş grubu içerisinde kendisine ikram edildiğini, sarma tütün zannedip içtiğini, onun dışında esrar kullanmadığını söyledi.

MURAT YILDIRIM: Oyuncu Murat Yıldırım’ın, Sarp Apak ve çevresinde yüz yüze görüştüğü, kimlikleri tespit edilemeyen şahıslardan temin etmiş olduğu esrarı evinde Engin Altan Düzyatan, Şahin Irmak, Rıza Kocaoğlu, Burçin Terzioğlu Yıldırım, Kenan İmirzalıoğlu ve kimliği tespit edilemeyen şahıslara temin ettiği belirtildi.

KORAY CANDEMİR: Şarkıcı Orçun Koray Candemir’in ise Eray Özbal’dan aldığı esrarı, Duygu Yetiş, Mehmet Cem Karcı ve açık kimlikeri tespit edilemeyen şahıslara temin ettiği öne sürüldü.

RIZA KOCAOĞLU: Oyuncu Rıza Kocaoğlu’nun ise Sarp Apak, Şahin Irmak, Mehmet Erdem ve açık kimliği tespit edilemeyen şahıslardan temin etmiş olduğu uyuşturucu maddeleri Uluç Bayraktar, Kenan İmirzalıoğlu, Engin Altan Düzyatan, Selma Yılmaz ve kimlikleri tespit edilemeyen şahıslara temin ettiği belirtildi. Esrar kullanılan ortamlara Birsen Berrak Tüzünataç da davet ettiği. Narkotik Şube Müdürlüğünce 2012’de yapılan operasyonda tanınmış kişilerin yakalanması üzerine başka bir operasyonda kendisinin de yakalanabileceği düşüncesi ile kız kardeşine evdeki esrarları yok etmesini söylediği iddia edildi. Bu tarihten itibaren görüşmelerini internet üzerinden gerçekleştirildiği belirtildi.

Haberin Devamı

SARP APAK: Oyuncu Sarp Apak'ın almış olduğu uyuşturucu maddeleri, Rıza Kocaoğlu, Uluç Bayraktar, Uğur Bilgin, Şahin Irmak, Murat Yıldırım, Nehir Erdoğan, Kaan Razgırat ve organizasyonda bulunan bir çok şahsa temin ettiği kaydedildi. Başka bir operasyonda kendisininde yakalanabileceği düşüncesi ile bu tarihten sonra görüşmelerini internet üzerinden gerçekleştirdiği ve çevresindeki esrar kullanan şahısları da bu konuda uyardığı öne sürüldü. İddiaamede yer alan ifadesinde kimseye uyuşturucu temin etmediğini, yurtdışında uyuşturucu kullandığını, herhangi bir bağımlılığının olmadığını, Türkiye'de ise en son 3-4 yıl önce esrar aldığını söyledi. Apak, " 'Klagaris' sigaralık uyuştucu anlamında kullanıldığı gibi aynı zamanda normal sarma tütünde yapılan sigarayı da kastettiğim oldu. Niakok ise kokain. Ancak diğer kelimeler çok anlamı olmayan kendi aralarında geyik veya şakalaşma amaçlı kelimelerdir" dedi.

Haberin Devamı

ŞAHİN IRMAK: Oyuncu Şahin Irmak'ın temin etmiş olduğu uyuştucu maddeleri Murat eken, İlker aksum, Murat Yıldırım, Sarp Apak, UğuBilgin ve çevresindeki açık kimliği tespit edilemeyen şahıslara temin ettiği belirtildi. Torbacı Ahmet Sağlam'a uyuşturucu madde satması için içici şahısları yönlendirdiği öne sürüldü.

MURAT EKEN: Oyuncu Murat Eken'in Ahmet sağlam isimli torbacıdan almış olduğu uyuştucu maddeleri Şahin ırmak ve açık kimliği tespit edilemeyen şahıslara temin ettiği Ahmet sağlam ve Şahin Irmak'ın esrar alışverişini Şahin Irmak'ın evinde gerçekleştirdiği iddia edildi.

ENGİN GÜNAYDIN: Oyuncu Günaydın'ın, temin etmiş olduğu uyuşturucu maddeleri kendi ikametinde partiler düzenleyerek Sarp Apak, Ersin Korkut, İlker Aksum ve kimlikleri tespit edilemeyen şahsılara temin ettiği ifade edild. Günaydın, iddianamede yer alan ifadesinde uyuşturucu kullandığını ancak kimseye temin etmediğini belirterek, 2005'de tek kişilik performansa dayalı bir seri gösterisinin olduğunu, yaptığı için stresi nedeniyel esrar kullanmaya başladığını söyledi.

Haberin Devamı

HAKAN YILMAZ: Oyuncu Hakan Yılmaz'ın, Ahmet Sağlam isimli torbacıyı yanında soför olarak çalıştırdığı, Sağlam'ın bu sayede tanınmış kişilerle irtibat kurduğu, uyuşturucu madde sattığı kişilerin sayısını arttırdığı kaydedildi. Ahmet Sağlam'ın uyuşturucu madde sattığını bildiği halde yanında çalıştırdığı, Sağlam'ın uyuştucu teslimatlarını Hakan Yılmaz'ın şahsi arabaları ile yaptığı öne sürüldü. Hakan Yılmaz'ın polis memuru Fatih Argın'dan öğrendiği operasyon yapılacağı bilgisini yüz yüze görüşmelerde Ahmet Sağlam'a ve çevresine aktararak tedbir almalarını sağladığı iddia edildi. Hakan Yılmaz'ın, Ahmet Sağlam'ın faaliyetlerini kolaylaştırarak suç örgütüne yardım ettiği vurgulandı.

ERSİN KORKUT: Oyuncu Ersin Korkut'un, Ahmet Sağlam'dan aldığı esrar maddelerini Engin Günaydın, Erdem Baş , Şahin Irmak ve çevresindekilere temin ettiği ve kullandığı, savcılık ifadesinde esrar kullandığını kabul ettiği kaydedildi.

ULUÇ BAYRAKTAR: Yönetmen Uluç Bayraktar'ın Rıza Kocaoğlu, Sarp Apak, Mehmet cem Karcı, Uğur Bilgin'den temin ettiği, yine bu şahıslara uyuşturucu madde kullanmaları için ev temini ve esrar temin ettiği iddia edildi.

TERS ŞİFRE: "KLAGARİS(SİGARALIK)": İddinamade ayrıca ünlülerin teknik takibe yakalanmamak için 'Esrar'dan bahsederken, "Süt", "Papatya", "CD", "Film", "DVD", "Senaryo", "Çay", "Proje" şifrelerini kullandıkları, teknik takibe yakalanmamak için esrarı tersten Klagaris(Sigaralık), "Hap"ı tersten "Pah", kokain’ı 'Niakok’, Torbacı’yı da ’’Icabrot’’ diye söyledikleri öne sürüldü

"HAKKIMI SAKLAYIN": İddianamede ünlü sanıklar arasında geçen ve teknik takibe takılan telefon görüşmelerine de yer verildi: Oyuncu İlker Aksum’un Engin Günaydın’ı arayıp işlerinin uzun sürebileceğini bu yüzden ’’Hakkımı saklayın lan’’ diyerek uyuşturcu maddeleri bitirmemelerini, kendisine de ayırmalarını söylediği iddia edildi.

"ÇAYI DEMLE": Yine oyunculardan Şahin Irmak’ın kendisi gibi oyuncu olan Murat Eken'e "Çayı demle, çayı demle, güzel süzüyorsun ya böyle bir şeyler yapıyorsun’’ diyerek kendisinin yolda olduğunu kullanmaları için esrarı hazır hale getirmesini söylediği belirtildi.

"Bİ TOKAT ATSANIZ BANA YA": İlker Aksum’un, Şahin Irmak’ı arayarak ’’Yarın OFUM böyle bi tokat atsanız bana ya’’ diyerek uyuşturucu istediği, uyuşturucu bulunduktan sonra kendisine haber verileceği söylenince de ’’Bir küçük tokat atarsınız bana’’ diyerek az miktarda uyuşturucunun kendisine yeteceğini söylediği ifade edildi.

"TELEFONLAR DİNLENEBİLİR": Sinema ve dizi oyuncusu Ferhat Yılmaz’ın, Şahin Irmak’ı arayarak "Oğlum az için lan manyakmısın? Ne yapıyorsunuz torbacı mı değiştirdiniz?’’ diyerek az kullanmalarını söylediği buna karşılık Irmak’ın telefonda böyle şeyler konuşmaması gerektiğini, çünkü telefonların dinlenebileceğini ifade ettiğine belirtildi.

"WHATSUPP'DAN GÖRÜŞME": Bunun üzerine organizasyon içerisindeki şahısların teknik takibe takılmamak için hızla ’’Whatsupp’’ üzerinden ve yüzyüze buluştuklarında uyuşturucu madde ile ilgili konuştukları öne sürüldü.

"DONDURMA VEREYİM": Eray Özbal’ın, Kenan İmirzalıoğlu’nu arayarak ’’Birini gönder dondurma veriyim o dondurmaların hepsini kendime almadım’’ diyerek uyuşturucu maddeleri teslim etmek için birisini yollamasını istediği belirtildi.

95 KİŞİYE DAVA YOK: Soruşturma kapsamında aralarında Berrrak Tüzünataç, Engin Altan Düzyatan, İlker Aksum, Nehir Erdoğan, Özge Özpirinçci’ninde bulunduğu 11 kişi ile açık kimliği tespit edilemeyen Cansu Dere’ninde arasında bulunduğu 84 kişi hakkında uyuşturucu ticareti yapma, sağlama, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma suçundan kovuşturmaya(dava açılmasına) yer olmadığına karar verildi.

CEZA İSTEMLERİ: İstanbul TMK 10'la yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Uysal'ın hazırladığı iddinaname Örgüt lideri oldukları öne sürülen Fırat Dağtaş ve Ahmet Çardak'ın da arasında bulunduğu 15 kişi hakkında 8,5 yıl ile 38 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılması istendi. Hakkında dava açılan oyunculardan Rıza Kocaoğlu ve Vedi İzzi'nin de arasında bulunduğu 4 kişinin, 5 yıldan 15 yıla, suç örgütüne yardım ettiği iddia edilen Hakan Yılmaz'ın 7 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Oyuncular Kenan İmirazlıoğlu, Engin Günaydın, Sarp Apak, Murat Yıldırım, Ersin Korkut, Murat Eken, Şahin Irmak, Eray Özbal, Duygu Yetiş, Gökçe Özyol, şarkıcılar Mehmet Erdem, Koray Candemir ile yönetmen Uluç Bayraktar'ın da arasında bulunduğu 32 kişinin ise 6 yıldan 17 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi. Sanıklardan polis memuru Fatih Argin'in ise 2 yıldan 6 yıla kadar hapsi istendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!