Abim Romanya’ya kaçacak

Güncelleme Tarihi:

Abim Romanya’ya kaçacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2014 01:35

HAMOĞLU Holding, Silivri Klasis Otel ve Golf Kulübü, Maxi AVM zinciri ile 90’lı yıllarda altın çağını yaşamıştı.

Haberin Devamı

Holding başkanı Ahmet Hamoğlu, işletmecisi olduğu Kız Kulesi’ne gelen hacizlerle haber oluyor. Kendisinden davacı olan kardeşi Aydın Hamoğlu, ağabeyini vergi dairelerine ihbar etti. Parasının izin kaybettirmek için paravan şirketler kurduğunu, yakında kaçacağı Romanya’da arazi, ev alıp yatırım yaptığını söylüyor ve şöyle konuşuyor:

ÇOK PARA KAZANDIK

“Babamın 1973’te vefatından sonra işleri ailenin büyüğü ağabeyim devraldı. 1993’te Silivri’deki Klasis Otel ve Golf Country Club Hotel’ı yaptık. Kumarhane yasağına kadar büyük paralar kazandık. Maxi alışveriş merkezlerini kurduk. Enerji, kebap, bilgisayar yazılımı, sinema, market, inşaat işlerine girdik. 4.500 çalışanı olan 16 şirketli holding’e dönüştük. Holding’in yüzde 25’i benim, yüzde 75’i ağabeyimindi. 2010’da hisselerimi 14.5 milyon Euro gibi komik bir paraya ağabeyime sattım. Bir yıl sonra ödenmek üzere çekleri aldım. O sırada ağabeyim iki yeni şirket kurmuş. İsviçre’ye komşu ülke Liechtenstein’dan ‘Valdica Establishment’ adlı bir şirket satın alıp Türkiye’ye getirmiş. Tüm şirketlerinin yüzde 99.8’ini, sermayesi 30 bin İsviçre Frangı olan bu şirkete satmış. Diğer iki şirket yönetim kurulunda da sigortalı çalışanlarımız var ama ağabeyim yok. Bu şirketler aracılığıyla şirketlerimizin içini boşaltmış. Bana verdiği çekler, eski şirketlere aitti.Param olmadığı için ağabeyimden alacaklarımı temlik yoluyla işadamı Mustafa Şeker’e devrettim. Şeker, ağabeyimin işlettiği Kız Kulesi’ne hacze gittiğinde, çok az nakitle dönüyor. Çünkü yeni kurduğu şirketlerden birinin adı Klasis Turizm Pazarlama İşletmecilik AŞ. Bizim eski şirketin adı ise Klasis İşletmecilik Turizm AŞ. Kredi kartıyla ödenenler, temlikli olduğu için banka hesabından yeni şirketine kalıyor. Haczedilemiyor. Masadaki müşteri nakit ödediğinde kasaya nakit giren birkaç bin liraya el konabiliyor.

VERGİ BORCU VAR

Ağabeyimin faizleriyle 35 milyon TL vergi borcu var. Vergi dairelerine dilekçe verip dosyalar dolusu belge götürdüm. Devletin parasının kaçmasını engelleyin, tasarruf iptal davası açın, dedim. Vergi daireleri çabuk davranıp o mülklere el koymalı. Banka, ağabeyimin kredi borcuna karşılık mülklerinen tapularına üç yıllığına el koydu. Bir müşteri bulup bankanın borcunu ödettirir. Romanya Köstence’de Malkanya kasabasında. Ağabeyim, orada arazi, ev almış, şirket kurmuş. Türkiye’den kaçacak.

İddialar gerçekdışı

Haberin Devamı

AHMET Hamoğlu’nun avukatı Sercan Püre “Aydın Hamoğlu, hisse devrinden 14.5 Euro alacağını Mustafa Şeker’e 4 milyon TL’ye devrettiği için hukuken bir hakkı bulunmuyor. Alacağını ağabeyiyle ortaklığı döneminden kalan banka ile vergi borçlarından kurtulmak için devretti. Müvekkilimin Romanya’ya kaçması için bir neden yok. İddialar gerçekdışı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!