Ahmedinejad’ın özel kalemiyle de ilişkideymiş

Güncelleme Tarihi:

Ahmedinejad’ın özel kalemiyle de ilişkideymiş
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2014 20:58

GEÇEN hafta kamuoyuna yansıyan MİT raporuna göre; ‘Büyük Rüşvet Operasyonu’nda tutuklanan Reza Zarrab’ın, İran’dan Türkiye’ye soktuğu paraların sahibi olduğu ileri sürülen eski İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ın Özel kalemi Rahim Meşai’nin, Zarrab’ın iş ortağı Babek Zencani’yle de ilişkisi olduğu ve Zencani’nin Meşai aracılığıyla devlete nüfuz ettiği öne sürüldü.

Haberin Devamı

İLLEGAL PARA TRAFİĞİ

MİT raporunda, Zarrab’ın Türkiye-İran arasında illegal yollardan yüksek miktarlı para transferleri yaptığı, Türkiye’ye soktuğu paraların İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın Özel Kalemi İsfendiyar Rahim Meşai’ye ait olduğu, Meşai’nin Zerrab ve Ebru Gündeş’i İran’a gittiklerinde özel olarak ağırladığı iddiaları da yer almıştı. İran basınında ise, yaptırımları deldiğini kendi Facebook sayfasındaki açıklamalarıyla itiraf eden Babek Zencani’nin de Rahim Meşai’yle tanışıklığı olduğu ve Meşai aracılığıyla sisteme nüfuz ettiği iddiaları yer alıyor.

AHMEDİNEJAD İLE YAKIN

Geçen ay Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin talimatıyla tutuklanan Babek Zencani’nin Meşai’yle olan ilişkisine dikkat çeken haberler yer alıyor. İntihab gazetesi, Zencani’nin, Ahmedinejad’a yakın isimlerden Rahim Meşai ve o dönemde Dışişleri Bakanlığı Mali İşlerden Sorumlu Bakan Yardımcısı olarak atanan ancak daha sonra ‘mali yolsuzluk’ suçlamasıyla tutuklanan Muhammed Şerif Melikzade’yle de ilişkisi olduğunu yazdı. Ahmedinejad kabinesinde Yurtdışındaki İranlılarla Koordinasyon Kurulu Genel Sekreteri Melikzade, daha sonra Dışişleri Bakanlığına mali işlerden sorumlu bakan yardımcısı olarak atanmış, meclisin atama üzerine dışişleri bakanı hakkında gensoru tehdidinde bulunması üzerine istifa etmek zorunda kalmıştı. İntihab gazetesi, “Babek Zencani 2009’da Kiş Adası’nda illegal kişilerin yardımıyla ‘Raiyyat” isminde kişiyle bir araya geldiğini, onun ve İran güvenlik güçlerinin eski mensuplarından Hamid Fallah Heravi’nin aracılığıyla da Şerif Melikzade ve Rahim Meşai’yle tanıştığını” yazdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!