Ankara Film Festivali SineBellek’le başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Ankara Film Festivali SineBellek’le başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2014 01:01

Çeyrek yüzyıla ulaşan 25. Ankara Uluslararası Film Festivali “SineBellek”le başlıyor.

Haberin Devamı

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı’nın düzenlediği festivalin teması bellek/belleksizleşme/belleksizleşmeye direnme olarak belirlendi. Bu temaya uygun olarak festivale kadar SineBellek adıyla film gösterimleri ve ardından film okumaları yapılacak. 04 Şubat-29 Mayıs arasında düzenlenecek SineBellek gösterimlerinde, her hafta bir film, salı ve perşembe günleri saat 19.00’da Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda sinemaseverlerin beğenisine sunulacak. Bilet fiyatları, öğrenci/tam ayrımı olmadan 12 lira olarak belirlendi.

ÖNCE OKUMA SONRA KİTAP

Tüm film okumaları Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından kayda alınacak, daha sonra kitap ve internet ortamında yayınlanacak.
Şubat ayında Wim Wenders’in yönettiği Berlin Üzerinde Gökyüzü’nü Prof. Dr. Seçil Büker; Jean Renoir’ın Oyunun Kuralı’nı Prof. Dr. Oğuz Onaran; Apichatpong Weerasethakul’un Amcam Önceki Yaşamlarını Hatırlıyor’u Doç. Dr. Serpil Aygün Cengiz; Roberto Rossellini’nin yönettiği Roma Açık Şehir’i Doç. Dr. Ahmet Gürata gösterimlerden sonra film okumalarını yapacaklar. SineBellek’in ardından 5-15 Haziran tarihleri arasında 25. kez gerçekleştirilecek festivalde, özel etkinliklere de yer verecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!