Tetikteki hanımelleri Ankara'da yetişiyor

Güncelleme Tarihi:

Tetikteki hanımelleri Ankarada yetişiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2014 01:01

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Kadın Atıcılık Takımı, başarılı atışlarıyla erkekleri aratmıyor.

Haberin Devamı

Harp okulları ve Jandarma Meslek Yüksekokulu'nda eğitim gören subay ve astsubaylar arasında yapılan elemelerden başarıyla geçen kadın sporcular, TSK Kadın Atıcılık Takımı'na seçiliyor. Antrenörlerin keşfettiği yetenekli kadın atıcılar, kampa alınarak ulusal ve uluslararası yarışmalara en iyi şekilde hazırlanıyor. Ankara'da Kara Harp Okulu ve Jandarma Okullar Komutanlığı'ndaki kamplarda özel bir eğitim programından geçen sporcular, Türkiye'nin en iyi atıcıları olarak yetiştiriliyor.

15 KADIN ATICI

Öğretmen Üsteğmen Salih Yıldız, kadın takımın büyükler kategorisinde 15 atıcıdan oluştuğunun bilgisini vererek, havalı-ateşli tabanca ve tüfek branşlarında faaliyet gösterdiklerini ifade etti. Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu'nun müsabakalarına katıldıklarını dile getiren Yıldız, ayrıca Uluslararası Askeri Sporlar Konseyi (CİSM), Avrupa ve dünya şampiyonalarına sporcuları hazırlandıklarını söyledi. Yıldız, TSK Kadın Atıcılık Takımı'ndaki sporcuların başarılarına işaret ederek, "Atıcılarımızın, Avrupa ve dünya şampiyonlukları ile Akdeniz Oyunları'nda dereceleri bulunmakta" dedi.

Haberin Devamı

ÖZGÜVENİNİZ ARTIYOR

Kadın sporculardan Muhabere Teğmen Zeynep Yıldız ise harp okulunda spor branşlarıyla ilgili anlatımda bulunurken atıcılığa başlama kararı aldığını belirtti. 2007 yılından itibaren atıcılık sporunu yaptığını anlatan genç teğmen, "Özgüveniniz artıyor. Diğer kadınlara da tavsiye ediyorum" ifadesini kullandı. Türkiye şampiyonlukları bulunan Zeynep Yıldız, atıcılığın kadınlara özgü zorluklarının bulunmadığının altını çizerek, "Erkekler 60, biz ise 40 mermi atıyoruz. Sadece 40 defa aynı şeyi yapmanız lazım. Çok güçlü bir iradenizin olması gerekiyor" diye konuştu.

SABIR GEREKTİRİYOR

TSK Spor Gücü'nün bir diğer kadın sporcusu Jandarma Üstçavuş Şirvan Yıldız da 2004 yılında takıma seçildiğini kaydederek, "Keyifli, güzel bir branş. İlk başta tabii ki ufak tefek sorunları oldu. Başarıyı elde ettikçe daha çok zevk alıyorsunuz" değerlendirmesinde bulundu. Türkiye derecelerine sahip Şirvan Yıldız, atıcılığın konsantrasyon ve sabır gerektiren bir spor olduğuna dikkati çekerek, kişiye spor bilinci ve disiplini kazandırdığını vurguladı. Ailesinin ve komutanlarının kendisini desteklediğine değinen kadın sporcu, atıcılığın Türkiye'de daha çok tanıtılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!