Poyrazköy davasında son dakika kararı

Güncelleme Tarihi:

Poyrazköy davasında son dakika kararı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2014 01:22

Poyrazköy Davası'nda tutuklu 5 sanık için tahliye kararı çıktı. Böylece davada tutuklu sanık kalmadı.

Haberin Devamı

12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın dünkü duruşmasında aralarında Albay Hüseyin Hançer, Yarbay Ercan Kireçtepe, emekli Binbaşı Levent Bektaş, Binbaşı Erme Onat ve Eren Günay’ın olduğu sanıklar serbest bırakıldı. Yurtdışına çıkış yasağı konulan 5 kişinin tahliye edilmesi asker yakınları tarafından sevinçle karşılandı.

OY BİRLİĞİYLE TAHLİYE

POYRAZKÖY’de ele geçirilen mühimmata ilişkin İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada emekli Binbaşı Levent Bektaş ile Albay Hüseyin Hançer, Binbaşı Erme Onat ve Eren Günay ile Yarbay Ercan Kireçtepe tutuklu kaldıkları süre ile Anayasa Mahkemesi’nin uzun tutukluluk süresine ilişkin verdiği karar dikkate alınarak oy birliği ile tahliye edildi.

BALYOZ'DA 12 SANIK YENİDEN YARGILAMA İSTEDİ

TUTUKLU SANIK KALMADI

Haberin Devamı

Yurt dışına çıkış yasağı konulan 5 kişinin tahliyesiyle davada tutuklu sanık kalmadı. Tahliye kararı yargılanan askerler ve yakınları tarafından sevinçle karşılandı.

''DERSHANE KAVGASI ÇIKMASAYDI KİMSE FERYADIMIZI DUYMAYACAKTI''

Poyrazköy Davası’nın dün görülen duruşmasına 17 Aralık’taki ‘Büyük Rüşvet Operasyonu’nun ardından Başbakan ve diğer üst düzey siyasilerin “Paralel devlet” ve “Türk Ordusu’na kumpas kuruldu” sözlerine ilişkin yapılan açıklamalar damgasını vurdu. Davanın tutuklu sanıklarından emekli Binbaşı Levent Bektaş, “Dershane kavgası çıkmasaydı kimse feryadımızı duymayacaktı. Dershanelerin kapanmasına kim karar verdiyse Allah ondan razı olsun. 4 yıldır aynı şeyleri söylüyoruz, 4 yıldır söylediğimiz şeylerin doğru olduğu şimdi devletin üst düzey yöneticileri tarafından söylenir oldu. Cenab-ı Hakkın kainatı 6 günde yarattığı söyleniyor. Türkiye Cumhuriyeti’nde gerçeklerin ortaya çıkması 5 yıl sürüyor” dedi.

YALÇIN AKDOĞAN TANIK OLARAK DİNLENECEK

Davanın tutuklu sanıklarından albay Hüseyin Hançer, dönemin İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün, yine dönemin soruşturma savcısı Murat Yönder ile Başbakan Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanı Yalçın Akdoğan’ın tanık olarak dinlenmesini istedi. Tutuklu sanıklardan yarbay Ercan Kireçtepe’de Yalçın Akdoğan ile “Paralel devlet” açıklamalarında bulunan Başbakan Erdoğan’ın tanık olarak dinlenmesini talep etti. Mahkeme, Akdoğan’ın sanıklar veya avukatlarınca duruşmada hazır edilmesi halinde dinlenmesine hükmetti.

Haberin Devamı

TÜBİTAK: 5 NO'LU HARDDİSK İLE OYNANMIŞ

POYRAZKÖY DAVASINDA 5 TAHLİYE



CEZAEVİ ÖNÜNDE AİLESİ VE ARKADAŞLARI KARŞILADI

Tahliye edilen Emekli Binbaşı Levent Bektaş gece geç saatlerde Silivri Cezaevi'nden çıktı. Bektaş'ı dışarı da ailesi, yakınları ve dostları karşıladı. Alkışlarla dışarı çıkan Bektaş, yakınlarına tek tek sarıldı.

EMEKLİ BİNBAŞI BEKTAŞ CEZAEVİ ÇIKIŞI BÖYLE KARŞILANDI / Foto Galeri

Çıkışta açıklama yapan Bektaş, "5 yıl sonra bugünü gördüm. Ne mutlu bize. Yalnız şunu söylemek istiyorum, kapının bu tarafında olmak, şu anda bir şey ifade etmiyor. Çünkü vatan evlatları hala orada yatıyorlar. Son bir tanesi çıkana kadar lütfen hiç birimiz sevinmeyelim, oynamayalım. 5 yıl sonra ne hissedeceğimi bilemiyorum. Ancak bundan sonra kaybettiğim zamanı ailemle beraber geçirmek için elimden gelen gayreti göstereceğim. Hepinize teşekkür ederim" dedi.

Haberin Devamı

Mahkeme tarafından tahliye edilen diğer sanıklar, Ercan Kireçtepe, Erme Onat, Eren Günay ve Hüseyin Hançer de Hasdal Cezaevi'nden ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!