Engellilere online eğitim desteği

Güncelleme Tarihi:

Engellilere online eğitim desteği
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2014 12:44

Türkiye Beyazay Derneği’nin, İstanbul Kalkınma Ajansı ve İstanbul Valiliği işbirliğiyle hazırladığı, "Online Eğitim ile Engelleri Aşıyoruz" Projesi kapsamında, 431 bedensel engelli öğrenciye tablet bilgisayar dağıttı.

Haberin Devamı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin Çiftçi, Eyüp Kültür Merkezi'nde, projenin başlaması nedeniyle düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, projenin çok önemli bir eğitim çalışması olduğunu söyledi.

Projenin sonunda bu eğitimden faydalanacak öğrencilerin sayısının, 400'lük değil, 4 milyonluk rakamlara ulaşmasını arzu ettiklerini belirten Çiftçi, çok büyük bir temelin atıldığını bildirdi.

Beyazay Derneği'nin yaptığı projelerle adeta Türkiye'ye bir tohum atıldığını dile getiren Çiftçi, Mecliste bir kanun paketinin bulunduğunu, paketin içinde eğitim, istihdam ve sosyal hayata katılımı artıracak maddelerin bulunduğunu dile getirdi.

Türkiye Beyazay Derneği Başkanı Lokman Ayva ise çok önemli bir eğitim projesini başlattıklarını söyledi.

Engellilerin önündeki en büyük engelin, eğitimsizlik olduğuna işaret eden Ayva, teknolojik gelişmeleri engellilerin eğitimi için bir fırsat haline dönüştürdüklerini belirtti.

Haberin Devamı

7-18 yaş grubundan 431 öğrenci

Projeyle İstanbul'da bedensel engeli nedeniyle örgün eğitimde yer alamayan ya da eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalan öğrencilerin, evden eğitimle eğitim sistemine dahil olmalarının hedeflendiğini söyleyen Ayva, 7-18 yaş aralığındaki 431 engelli öğrencinin, eğitim sistemine dahil edileceğini anlattı.

Bu öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarının giderileceğini, öğrencilere, online eğitim sitelerine ücretsiz erişebilecekleri tabletler dağıtacaklarını kaydeden Ayva, tabletlerin kullanımı konusunda, öğrenci ve ailelerinin bilgilendirileceğini belirtti.

Projeyle öğrencilerin "Vitamin" ve "Eğitim Bilişim Ağı"na ulaşmalarının sağlanacağını ifade eden Ayva, "Eğitimlerine devam eden öğrencileri, haftada bir kez kendilerine yardımcı olacak eğitime tabi tutulmuş gönüllü mentör öğrenciler ve eğitmenler ziyaret edecektir" diye konuştu.

Daha sonra öğrencilere tablet bilgisayarları dağıtıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!