“İkinci Kapadokya” yatırımcı bekliyor

Güncelleme Tarihi:

“İkinci Kapadokya” yatırımcı bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2014 01:21

Frig uygarlığının hüküm sürdüğü Ankara, Eskişehir, Afyonkarahisar ve Kütahya illeri arasındaki bölgede yer alan ve “İkinci Kapadokya” olarak adlandırılan Frig Vadisi’ndeki antik yürüyüş yolları yerli ve yabancı turistler için yatırımcı bekliyor.

Haberin Devamı

Frig Uygarlığı’nın hüküm sürdüğü Ankara, Eskişehir, Afyonkarahisar ve Kütahya illeri arasındaki bölgede yer alan ve “İkinci Kapadokya” olarak adlandırılan Frig Vadisi’ndeki antik yürüyüş yolları yerli ve yabancı turistler için yatırımcı bekliyor. Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Frigya Uygarlığı’nın, Eskişehir, Afyonkarahisar, Kütahya ve Ankara arasındaki topraklarda uzun süren bir hakimiyet sürdürdüğünü belirterek, Frig Vadisi’nin öneminin son yıllarda giderek daha çok anlaşıldığını kaydetti. Frig Yolu’nun turistler için gezi güzergahında bulunduğunu ifade eden Tuna, şöyle konuştu:

BACASIZ SANAYİ

“Frig Yolu ile ilgili turizme yönelik bütün planlarımızı yaptık. Yaklaşık 400 kilometreyi iyi bir şekilde elden geçirerek, tanıtım ve yön levhaları, alt yapı hizmetleri, yolların iyileştirilmesi ve iyi tanıtım yapılması için çalışıyoruz. Öncelikle buraya dikkati çekmek, akabinde de gelecek olan ziyaretçilerin burada daha çok zaman geçirmelerini sağlayacak kalıcı tesisler sağlayıp ilimiz turizm potansiyelini artırmayı hedefliyoruz. İnsanlarımız bacasız sanayi olan turizmden daha fazla pay almaya başlayacak. Bu coğrafya adeta ‘İkinci Kapadokya’dır”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!