Bozüyükspor "yardım eli" bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Bozüyükspor yardım eli bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2014 14:38

Bozüyük İdmanyurdu adı altında 1926 yılında kurulan ve 1990-91 sezonunda 2. lige yükselen Bozüyükspor, maddi imkansızlıklar nedeniyle 3. Lig'e düşme tehlikesiyle karşı karşıya.

Haberin Devamı

Bozüyük İdmanyurdu adı altına kurulduğu 1926 yılının ertesinde Ankara'da düzenlenen Anadolu Kupası'na katılan ve turnuvada ikinci olan Bozüyükspor, o dönemde adından söz ettirmeye başladı. Eskişehir bölgesinde yapılan lig maçlarına 1933-34 sezonunda katılan Bozüyük İdmanyurdu, Türkgücü, Demirspor, Gençlerbirliği gibi takımların bulunduğu ligde ikinci oldu. 1946 yılında dönemin Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü tarafından adını Bozüyük Gençlik olarak değiştirilen kulüp, 1973 yılında Sümerspor, Yıldırımspor, Azimspor takımlarıyla birleşerek Bozüyükspor adına aldı. Bozüyükspor, 1986-87 sezonunda 3. Lig'e kadar yükselme başarısı gösterdi. 3. Lig'de kalıcı olmayan Bozüyükspor, 1990-91 sezonunda yakaladığı başarıyla 2. Lig'e çıktı. Burada başarılı performans sergileyemeyen Bozüyükspor, aynı sezon 3. Lig'e düştü. Lacivert-beyazlılar, daha sonra kulübe olan ilgisizlik sonucu amatör lige düştü.

3. Lig tehlikesi

Bozüyükspor, 2005-2006 sezonunda Türkiye Amatör Futbol Şampiyonası'nın yarı finalinde Vefaspor'u ve final maçında da İzmit Körfez Belediyespor'u yenerek tekrar 3. Lig'e çıktı. Bir üst lige çıktığı sezon 3. Lig 3. Grup'ta da şampiyon olan Bozüyükspor, 2. lige yükseldi. Şu anda Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden ve maddi imkansızlık nedeniyle takımda futbolcusu kalmayan Bozüyükspor, geçen hafta deplasmandaki Körfez Futbol Kulübü maçına çıkmadı. Bir kaleci antrenörü ve üç futbolcusunan alacakları nedeniyle transfer yapma yasağı bulanan Bilecik temsilcisi, bu hafta sahasında yapacağı Nazilli Belediyespor maçında da sahada yer alamazsa 3. lige düşme tehliksiyle karşı karşıya kalacak.

"Transferi yapamadığımız gibi elimizde futbolu da kalmadı"

Bozüyükspor Kulübü Başkanı Cengiz Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kulübün sezon başından bu yana maddi sıkıntı içinde olduğunu anlattı. Yaşanan maddi sıkıntıları tüm çabalarına rağmen aşamadıklarını ifade eden Özkan, şöyle konuştu:

"Transfer dönemi Şubat ayı başında sona erecek. Son 1 haftadır İstanbul ve Bursa'daki işadamlarıyla görüşüyoruz. Ancak görüşmelerden bir sonuç çıkartamadık. 3 yıl önce kaleci antrenörlüğü yapmış İsmail Hakkı, futbolculardan Ahmet Kesim, Serdar Göçerler ve Mikail Albayrak'a olan borcumuz nedeniyle transfer yapamıyoruz. Bu antröner ve futbolcular alacaklarından çarşamba gününe kadar feragat etmezlerse takımı ligden çekeceğiz. Benim ve diğer yönetecilerin de kulüpten 600 bin lira alacağı var. Yönetime geldiğimizden günden bu yana paramız yok. Gelen paralar, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Vergi Dairesi'ne kesiliyor. Pazar günü oynamamız gereken Körfez Futbol Kulübü maçına çıkamadık. Transferi yapamadığımız gibi elimizde futbolu da kalmadı. Hiç kimse arayıp, 'siz ne yapıyorsunuz?' diye sormuyor. Yolda yürüyemeyecek hale geldik. Takımımızda ne antrenör ne da futbolcu kaldı. Ne yapacağımızı bilemiyoruz?"

Özkan, 2 Şubat'a kadar bir gelişme yaşanırsa transfer yapıp yollarına devam edeceklerine değinerek, "Söz konusu antrenör ve futbolcuların alacaklarını ödeyemediğimizden transfer yasağımız kalkmayacak. Transfer yapamazsak bu hafta sahamızda yapacağı Nazilli Belediyespor maçında da sahaya çıkamayız. İki maçta sahaya çıkamadığımızdan Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Müsabaka Talimatı'nın 24/a maddesi uyarınca bir alt lige düşürüleceğiz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!