Emekli binbaşı: Dershane kavgası çıkınca feryadımızı duydular

Güncelleme Tarihi:

Emekli binbaşı: Dershane kavgası çıkınca feryadımızı duydular
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2014 12:50

Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmata ilişkin İstanbul 12’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya, 17 Aralık yolsuzluk operasyonunun ardından Başbakan ve diğer üst düzey siyasilerin “Paralel devlet” ve “Türk ordusuna kumpas kuruldu” sözlerine ilişkin yapılan açıklamalar damgasını vurdu. Davanın tutuklu sanıklarından emekli Binbaşı Levent Bektaş, “Dershane kavgası çıkmasaydı kimse feryadımızı duymayacaktı. Dershanelerin kapanmasına kim karar verdiyse Allah ondan razı olsun. 4 yıldır aynı şeyleri söylüyoruz, 4 yıldır söylediğimiz şeylerin doğru olduğu şimdi devletin üst düzey yöneticileri tarafından söylenir oldu. Türkiye Cumhuriyetinde gerçeklerin ortaya çıkması 5 yıl sürüyor” dedi.

Haberin Devamı

Emekli binbaşı: Dershane kavgası çıkınca feryadımızı duydular
Davanın tutuklu sanıklarından Albay Hüseyin Hançer, dönemin İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün, yine dönemin soruşturma savcısı Murat Yönder ile Başbakan Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanı Yalçın Akdoğan’ın tanık olarak dinlenmesini istedi. Tutuklu sanıklardan yarbay Ercan Kireçtepe de Yalçın Akdoğan ile “Paralel devlet” açıklamalarında bulunan Başbakan Erdoğan’ın tanık olarak dinlenmesini talep etti.

“DERSHANE KAVGASI ÇIKMASYDI FERYADIMIZI KİMSE DUYMAYACAKTI”

İstanbul 12’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne görülen duruşmada söz alan davanın tutuklu sanıklarından Levent Bektaş şunları söyledi:
''30 celsedir buraya geliyorum ama ilk defa bugün hayırlara vesilemidir bilmiyorum, buraya gelirken bir hafiflik hissettim. Bu ülkeye dershane kavramını kim getirdiyse 2013’de bu dershanelerin kapanmasına kim karar verdiyse Allah ondan razı olsun. Bu dershaneler olmasaydı burada 5 yıldır “Bize iftira atıyorlar” feryadımızı hiç kimse duymayacaktı. Ancak bu dershane kavgası çıktı belli bir cemaate hizmet eden polisler, hakimleri, savcıları fark ettiler. 4 yıldır aynı şeyleri söylüyoruz, 4 yıldır söylediğimiz şeylerin doğru olduğu şimdi devletin üst düzey yöneticileri tarafından söylenir oldu.

Haberin Devamı

“GERÇEKLERİN ORTAYA ÇIKMASI 5 YIL SÜRÜYOR”

Türkiye Cumhuriyetinde gerçeklerin ortaya çıkması 5 yıl sürüyor.
Sayın Başbakan, sayın İçişleri Bakanı, sayın Adalet Bakanı polisin içinde belli kişilere hizmet eden çetelerin olduğunu söylüyor. Sadece söylemekle kalmadılar binlerce polisin yerini değiştirdiler. Bu değiştirilenler arasında 2009’da bizim hakkımızdaki soruşturmayı yapanların tamamı var. O dönemde Terörle Mücadele Şubesi polislerinin şu anda nerede olduğunu bulursanız haklı olduğumuzu anlarsınız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!