Bir arkadaş gitti, bir arkadaş geldi

Güncelleme Tarihi:

Bir arkadaş gitti, bir arkadaş geldi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2014 11:12

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda arkadaş değişimi. Müsteşarlık koltuğundan eski bakanın arkadaşı Basri Hakan Hakyemez alındı; yeni bakanın arkadaşı Faruk Özçelik geldi.

Haberin Devamı

Bir arkadaş gitti, bir arkadaş geldi
17 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonu sonrasında bakanlık görevinden ayrılan Suat Kılıç'ın yakın arkadaşı Basri Hakan Hakyemez bugün Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarlığı'ndan Başbakanlık Müşavirliği'ne alındı.

Başbakan Erdoğan'ın imzası, Cumhurbaşkanı Gül'ün onayıyla pasif göreve alınan Hakyemez de Samsunlu idi.

Suat Kılıç'ın üniversite öğrenciliği döneminde Ankara'da ev arkadaşıydı. Yine Demokrat Parti Gençlik Kolları'nda da birlikteydiler. Kılıç, Haziran 2011 seçimlerinin ardından kurulan yeni hükümette Bakanlık koltuğuna oturmasından bir ay sonra arkadaşı Hakyemez'i de Müsteşarlık koltuğuna getirmişti. Ziraat Fakültesi Mezunu olan Hakyemez, bu göreve gelmeden önce Kırıkkale Üniversitesi Kırıkkale Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü görevinde bulunuyordu.

Haberin Devamı

YENİ ARKADAŞ ÖZÇELİK

Suat Kılıç'ın ayrılmasının ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı'na yine bir Samsunlu olan Akif Çağatay Kılıç getirildi. Özel sektör deneyiminin ardından 2003'te AK Parti Genel Merkezi’nde Danışman olarak göreve başlayan Kılıç, Başbakan Erdoğan'ın yakınındaki isimlerden biri oldu. Başbakan Danışmanlığı, Özel Kalem Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunan Kılıç, 2011 seçimlerinde Samsun'dan milletvekili seçildi. AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

Akif Çağatay Kılıç, Bakan olmasının ardından Başbakan Erdoğan'ın danışmanlığı ve özel kalem müdür yardımcılığı görevi sırasında yakından tanıdığı Faruk Özçelik'i Müsteşarlık için önerdi. Özçelik bugün Kılıç, Erdoğan ve Gül imzasıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarlığı görevine atandı. Bakanlıkta boş bulunan Müsteşar Yardımcılığı kadrosu öncelikli olmak üzere, diğer birimlerde de değişiklik yapılması bekleniyor.

ÖZÇELİK KİMDİR?

1968 Konya doğumlu olan Faruk Özçelik, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü mezunu. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde Müfettiş Yardımcısı olarak göreve başlayan Özçelik, 2003-2009 yılları arasında Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu.
Şubat 2009'dan itibaren Genel Müdür olan Özçelik, 24.05.2010-29.03.2013 tarihleri arası Halk Bankası'nda Denetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. 29 Mart 2013'ten sonra ise Halk Bankası’nda Esas Sözleşme ile kurulan Denetim Kurulu Üyesi olarak göreve başladı. Halen bu görevini de sürdüren Özçelik, bugün itibariyle Müsteşarlık görevine atandı.

Haberin Devamı

ayalp@hurriyet.com.tr

BAKMADAN GEÇME!