Tavandan çıktılar

Güncelleme Tarihi:

Tavandan çıktılar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2014 01:56

Edirne’de Hamzabeyli Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapan yolcu otobüsü Hanlıyenice köyü yakınlarında buzlanma nedeniyle şarampole yuvarlandı. Yan yatan otobüsteki yolcular tavandan çıktı.

Haberin Devamı

Bulgarİstan’dan yola çıkan Halit Karasu’nun kullandığı içinde 14 yolcu bulunan otobüs, dün akşam saatlerinde Hamzabeyli Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yaptı. Otobüs, Lalapaşa ilçesine bağlı Hanlıyenice Köyü yakınlarında tipi ve buzlanma nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı. Yan yatan otobüste 13 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı.
Araç içinde sıkışan yolcuların bir kısmı kendi imkanlarıyla dışarı çıkarken, kaza yerine çok sayıda ambulans sevkedildi.

13 KİŞİ YARALANDI

Otobüsün devrildiği bölgede başka bir TIR’ın daha tarlaya uçması sonucu bölgede bulunan karayolları ve 112 Acil servis ekipleri otobüs yolcularını kurtarmak için seferber oldu. Hava muhalefeti nedeniyle kaza yerine 2 saatte ulaşabilen ekipler, sürücü Karasu’nun da aralarında bulunduğu 10 kişinin ilk müdahalesini olay yerinde yaptı. Diğer 3 yaralı ise kaza yerine gelen gazetecilerin bulunduğu araçlarda tutularak tedavi edildi. Daha sonra Edirne Devlet Hastanesi ve Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan yolcuların sağlık durumları iyi olduğu bildirildi. Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda giden uluslararası yolda buzlanma nedeniyle çok sayıda TIR’ın kontrolünü kaybetmesi sonucu yol uzun süre ulaşıma kapandı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!