GeriSeyahat Fırsatlar fikirler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Fırsatlar fikirler

Fırsatlar fikirler

İzmir’de müzikli hafta sonu
Fest Travel, 21 Şubat’ta İstanbullu müzikseverler için İzmir’e iki günlük gezi düzenliyor. Gezide İzmir Operası yorumuyla Verdi’nin Aida operası izlenecek. İzmir Senfoni’nin hafta sonu konserinde piyanist Emre Şen’in yorumuyla Rahmaninov’un konçertosu ve Şostakoviç’in orkestra için Caz Suitleri dinlenecek. Geziye katılanlar ayrıca Agora, İzmir Arkeoloji Müzesi, Agamemnon Kaplıcaları, Yeşilova Hüyüğü, Atatürk Müzesi gezecek. (www.festtravel.com)

Banko’da kayak
Bansko, Bulgaristan’ın güneybatısında, Pirin Dağları’nın yamacında. Çevresinde 180 göl bulunuyor. Kasaba ülkenin en ünlü kayak merkezlerinden biri. Saatte 25 bin kayakçıyı ağırlayabilen 19 pisti 990 - 2600 metreler arasında. Pistlerin toplam uzunluğu 65 kilometre. Işıklandırılan bölgelerde gece 21.30’a kadar kayak yapılabiliyor. Snowboard sahaları, çocuklar için kayak öğrenme alanları bulunuyor. İstanbul’dan 1 saatlik uçak, 1.5 saatlik karayolu yolculuğuyla ulaşılan kayak merkezine Jolly Tur, sömestr boyunca 4 gecelik geziler düzenliyor. Fiyatlar 399 Euro’dan başlıyor (www.jollytur.com)

İki günlük Safranbolu, Amasra keşfi

ETS’nin bir gece konaklamalı turlarında ilk gün Safranbolu merkezindeki Demirciler ve Bakırcılar Çarşısı, Cinci Han, Güneş Saati, Köprülü Camii, Kaymakamlar Evi geziliyor, Hıdırlık Tepesi’nden panoramik görüntü seyrediliyor ve bir zamanlar ünlü diva Leyla Gencer’in ailesinin de yaşadığı Yörükköyü görülüyor. İkinci gün ise Amasra ve Bartın’ın tarihi kültürel mekanları geziliyor. Tur fiyatı 199 TL’den başlıyor (www.etstur.com).

31 Mart’a kadar yüzde 30 indirimde

Kapadokya’daki Taşkonaklar yıl boyunca açık. Kış aylarında odanızın terasındaki ısıtmalı açıkhava jakuzisinde Güvercinlik Vadisi’nin eşsiz manzarasını seyredip, çevredeki antik çağdan kalma yollarda yürüyüşe çıkabilirsiniz. Elektronik teleskopla Kapadokya’nın pırıl pırıl semalarında yıldızları izleyebilir, uzun mesafeli dürbünlerle Erciyes Dağı’nın dillere destan manzarasına tanıklık edebilirsiniz. Sevgililer gününde odanızdaki şöminenin başında romantizmi yaşayabilirsiniz. 31 Mart’a kadar fiyatlar yüzde 30 indirimli: 20 metrekarelik taş odalar 240 TL, şömineli lüks süitler 300 TL, üç katlı, terası jakuzili royal süit ise 440 TL. (www.taskonaklar.com)

Paris 576 TL

Air France kış sezonu nedeniyle İstanbul’dan Fransa şehirlerine uçuşlarında özel fiyatlar uyguluyor. 16 Mart’a kadar sürecek promosyon kampanyasında Paris’e gidiş-dönüş uçuşlar 576 TL’den başlıyor (www.airfrance.com).

Dağlardan dağ beğen

Bora Turizm kayak sezonunda Türkiye’nin önde gelen dört kayak merkezine turlar düzenliyor. Talep üzerine konaklama paketlerine uçak ya da otobüsle ulaşım da dahil ediliyor. Fiyatlar Palandöken Dedeman’da 175 TL, Erciyes Mirada Del Monte’de 92 TL, Uludağ Mante Baia’da 315 TL, Kartalkaya Dorukkaya Mountain’da 234 TL’den başlıyor. (www.boraturizm.com)

False