Twitter'da bir hayalet yarattı fenomen oldu

Güncelleme Tarihi:

Twitterda bir hayalet yarattı fenomen oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2014 14:20

Samuel Rhodes... Aslında böyle biri yok ancak Twitter'da yaratılan bu kimlik kısa sürede bir fenomene dönüştü.

Haberin Devamı

Kendisini Samuel Rhodes olarak tanıtan, Financial Times ve Daily Telegraph gibi önemli gazetelerde serbest çalışan biri gibi gösteren kişinin kimliği yapılan bir araştırma sonucunda 16 yaşındaki futbol delisi Sam Gardiner'e ait olduğu ortaya çıktı.

Twitter'da 20 binden fazla takipçisi olan Gardiner'in tek amacı ise 50 binden fazla takipçiye ulaşarak popüler olmaktı. Ancak olayların ortaya çıkmasıyla hesabını askıya almaya karar veren genç adama ulaşan ise çalıştığını iddia ettiği Financial Times oldu.

Gazetenin, kendileri için çalıştığı kişiyi bulmak için harekete geçmesiyle ortaya çıkan bu gerçek ise içinde oldukça ilginç hikayeleri barındırıyor.

İlk olarak Bernabeu Stadı'nın bir fotoğrafını paylaşarak Twitter'a adım attığını söyleyen Gardiner; "ne yaptığımı açıkçası bilmiyordum. Real Madrid'in Stadı olan Bernabeu'nun bir fotoğrafını paylaştım ve canlı anlatım yazdım" diye konuştu.

Haberin Devamı

Gardiner peş peşe attığı tweetlerin ardından kendisine şöhret getiren olayın ise Kasım 2012'de gerçekleştiğini söyledi. Gardiner; "Roberto Di Matteo'nun, Chelsea'deki görevine son verileceğini yazdım. Ertesi gün Chelsea, onun görevine son verdi. Bu bana büyük bir itibar kazandırdı" ifadelerini kullandı.

Gardiner, verdiği transfer haberleriyle sadece Twitter'da değil dünyanın en önemli gazete ve internet sitelerinde kısa sürede kaynak gösterilen bir isim olmayı başardı. Pek çok transfer haberi yanlış çıksa da kulüplerin bile onu muhattap alıp açıklama yapması, dünyanın en önemli televizyonlarının haber kaynağı göstermesi Gardiner'in popülaritesini kısa sürede artırdı.

Times gazetesinden Oliver Kay, Gardiner ile ilgili yaptığı açıklamada, "spor gazetecilerinin dilini çok iyi kullanıyor. Özellikle attığı tweetlerde belli saatlere odaklanıyor. Şampiyonlar Ligi maçlarının ardından sıkça bunu yapıyor" dedi.

Sanal bir üne kavuşmak ve saygı için bu işe soyunan Gardiner'in tuzağına düşen isimlerden biri de Wigan’da forma giyen James McArthur oldu. Onun sayesinde pek çok oyuncuyla Twitter'dan yazışmaya başlayan Gardiner, yaşananların ardından şimdi en büyük amacının "gerçek" bir gazeteci olmak olduğunu belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!