Aday tanıtımında Başbakan sürprizi

Güncelleme Tarihi:

Aday tanıtımında Başbakan sürprizi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2014 01:59

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, yerel seçimde yarışa çıkacağı A takımını, 10 bin kişinin katıldığı toplantıda tanıttı.

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan toplantıya katılamadı ama görüntülü mesajı hologram ile gösterilince Başbakan, üç boyutlu olarak sahnede görüldü. Yıldırım, salona eşi Semiha Hanım ile el ele girdi, toplantıya adayların ilginç pankartları damga vurdu.
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, yerel seçimde yarışa çıkacağı adayları tanıttığı toplantı, Halkapınar Spor Salonu'nda yapıldı. Salonun 10 bin koltuklu tribünlerine partililer otururken salonun zemine yerleştirilen koltuklara belediye başkan adayları, milletvekilleri, il yöneticileri, ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, medya temsilcileri oturdu.

Aday tanıtımında Başbakan sürprizi

Haberin Devamı

SALONA EL ELE GİRDİLER
Salon bayrak ve balonlarla süslendi. Sahnenin fonunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ın fotoğrafı ve seçim sloganı “Çok kolay by Binali Yıldırım” yazılı afiş kullanıldı. Afişte İzmir'in simgelerinden Saat Kulesi ve efe figürleri yer aldı.
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, salona eşi Semiha Yıldırım ile el ele girdi ve salonu turlayarak tribündeki partililere karanfil dağıttı. Binali Yıldırım platforma çıkarak partilileri selamdı. Merdivenlerden inerken eşi Semiha Yıldırım'ın elinden tuttu. Binali Yıldırım'ın da elinden kardeşi İlhami Yıldırım tutarak merdivenlerden inmesine yardım etti. Toplantıya Yıldırım'ın kızının kızı olan Elif Köylübay da katıldı. Elif, aday tanıtımını anneannesi Semiha Yıldırım'ın kucağında oturarak, izledi. Toplantıya eski Devlet Bakanı Ersin Taranoğlu da katıldı.

Aday tanıtımında Başbakan sürprizi

BAŞBAKAN ÜÇ BOYUTLU SAHNEDE
Toplantıda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir'e gönderdiği görüntülü mesajı, hologram kullanılarak üç boyutta sahneye indirildi. Başbakan, mesajında aday adaylarından küsmemelerini birlik ve beraberlik içinde seçim çalışması yapmalarını istedi.

Haberin Devamı

Aday tanıtımında Başbakan sürprizi

İLGİNÇ PANKARTLAR
AK Parti Bayraklı teşkilatı üyeleri, Belediye Başkan adayı İsmail Sarı için sarı atkılar taktı ve üzerinde “Su akar güldür güldür. Sarı sen bizi güldür. Yol ver Bayraklı, hizmetin ustası geliyor” yazıyı pankartlar açtı. Konak'ta partililer adayları İlknur Denizli'nin kağıttan yapılmış maskesini yüzlerine taktı. Diğer ilçelerden katılan partililer, adayları için şu pankartları hazırladı:
“Taktık kafaya alacağız Bornova'yı”, “Beş dakika düşün beş yıl kaybetme”, “Konak'ın ak yüzü İlknur Denizli”, “Eserlerine sahip çıkıyor, efsane başkan Cemil Şeboy geliyor”, “Aklın yolu Binali Yıldırım”, “Yolların kralının yanına geliyoruz Cemil Şeboy'la”, “Sen gençliğin kabul olmuş duasısın İlknur Denizli”, “Erkan dereli gelecek, Narlı dereli kazanacak”, “İzmir artık çift kale, Binali 3-0 önde”.

Haberin Devamı

KARABAĞLAR'DAN PANKART YOK
İthal aday olduğu gerekçesiyle Necip Kalkan'a tepki gösteren Karabağlar teşkilatının pankart çalışması yapmamış olması dikkat çekti. Buca, Narlıdere adaylarının pankartlarında AK Parti logosunu kullanmamaları dikkat çekti. Yüksekteki tribünlere kek ve kutu meyve suları iplere bağlanarak yukarı çekildi. Bu işlemin Yıldırım'ın seçim sloganı olan “Çok kolay” afişinin önünde yapılması ilginç görüntü oluşturdu.

“İZMİR ÇARESİZLİĞİ DEĞİL ÇÖZÜMÜ KONUŞACAK”
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, kısık sesiyle yaptığı konuşmada telsiz mikrofon kullandı ve sahnede dolaştı. Yıldırım, kentin önünün açılmadığını geri kaldığını öne sürerek, “Bunun nedeni yerel yönetimlerin başarısızlığı ve beceriksizliğidir. Bu beceriksizliği sona erdirmeye hazır mısınız? Hemşehrilerimize karşı sevgili ve saygılı alacağız. Sorunların çözümü değil parçası olan yönetim anlayışı yerine İzmir'de her şeyin çok kolay olduğu bir yönetimi ekibimizle başaracağız bunun için buradayız. 64 gün sonra İzmir yeni bir güne yeni bir heyecanla başlayacak. İzmir artık çaresizliği değil çözümü konuşacak” dedi.
Yıldırım'ın konuşmasının ardından ilçelerin alfabetik sırasına göre adayların özgeçmişleri okundu. Adaylar sahneye çıktı ve Yıldırım ile objektiflere poz verdi.

AK PARTİ İZMİR'İN 30 İLÇESİNDE GÖSTERDİĞİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

Aliağa - İbrahim Ethem Yorulmaz
Balçova - Hasan Özcan
Bayındır - Mehmet Kertiş
Bayraklı - İsmail Sarı
Bergama - Hasan Şahin
Bornova - İlhan Kaya
Buca - Cemil Şeboy
Çeşme - Mustafa Cenger
Çiğli - Adnan Yılmaz
Beydağ - Fevzi Kaya
Dikili - Ahmet Dağdelen
Foça - Salih Emrullah Keleş
Gaziemir - Kerem Fahri Baykalmış
Güzelbahçe - Cengiz Sandıklı
Karabağlar - Necip Kalkan
Karaburun - Hüseyin Altın
Karşıyaka - Tanfer Kemerli
Kemalpaşa - Arif Uğurlu
Kınık - Sadık Doğruer
Kiraz - Erol Çomak
Konak - İlknur Denizli
Menderes - Bülent Soylu
Menemen - Mehmet Bilal Kaplangı
Seferihisar - Hamit Nişancı
Narlıdere - Erkan Dereli
Urla - Erşan Eroğlu
Ödemiş - Mahmut Badem
Selçuk - Zeynel Bakıcı
Tire - Mehmet Çeltikcioğlu
Torbalı- Adnan Yaşar Görmez

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!