Egeli denizde kümelenecek

Güncelleme Tarihi:

Egeli denizde kümelenecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2014 02:06

GEÇTİĞİMİZ aralık ayında Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) Başkanı olan Geza Dologh, yeni dönemde hayata geçirilecek projelerini belirlemeye başladı.

Haberin Devamı

Aynı zamanda Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Meclis Başkanı olan Dologh, Ege Bölgesi’nde yer alan 10 ilin içinde denize kıyısı olanlar arasında işbirliğini içeren yeni bir projeye hazırlanıyor. Önümüzdeki dönem planladığı projeleri Hürriyet’e açıklayan Geza Dologh, EGEV’in bölge kalkınması için hala önemli bir misyon üstlendiğine dikkat çekerek, öncelikle bölgede kurulu olan kalkınma ajanslarının koordinasyonu için uğraşacaklarını dile getirdi. Ege illerinin tarım, sanayi ve turizm gibi pek çok konuda ortak projeler yapabileceğini savunan Dologh, bölgeye yatırım çekmek için de özel stratejiler oluşturacaklarını söyledi.

Fransa ile işbirliği

Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Fransa’daki Başbakanlık Tanıtım Ajansı yetkilileriyle görüştüğünü ve bu ülkedeki bazı bölgelerle “kardeş kuruluş” anlaşmaları yaparak ortak etkinlikler yapmak istediklerini aktaran Dologh, “Yetkililer bize bu bölgeden gelecek yatırımları da Ege’ye yönlendirebileceklerini söylediler. Şu anda işbirliği yapılabilecek sektörlerin analizi yapılıyor” bilgilerini verdi.

Haberin Devamı

Sırtımızı dönmeyelim

Dologh, bu proje sayesinde deniz kültüründe geliştirmeyi amaçladıklarını vurgulayarak, “Biz denize sırtımızı dönüp yaşıyoruz. Deniz kültürünün artması halinde Ege Bölgesi’nin bütünü yabancı ve kaliteli turistler için cazibe merkezi olabilir. Biz deniz turizminin geliştirilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile de temas halindeyiz. Önümüzdeki günlerde yapacağımız toplantıda bu projemizi şekillendireceğiz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!