Lüks cipler HSYK'lık

Güncelleme Tarihi:

Lüks cipler HSYKlık
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2014 01:28

Mahkeme, yurtdışından ikinci el lüks araç getirip sıfırmış gibi sattığı iddia edilen galericileri beraat ettirdi. Kararı bozan Yargıtay, mahkemeyi HSYK’ya şikâyet etti.

Haberin Devamı

YARGITAY 7’nci Ceza Dairesi, Bakırköy 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin “kaçakçılık” ve “sahtecilik” iddiasıyla yargılanan Alparslan Korkmaz, Tahsin Yücel, Murat Akbaba, Gürbüz Aydemir, Tamer Ergüven ve Mehmet Basmacı hakkında verdiği “beraat” kararını, yasaya aykırı olduğu gerekçesiyle bozdu. Yargıtay, bu kararının ardından, “Usulsüz olarak 69 adet cipi sahiplerine iade ettiği” ve “80 araçla ilgili de tedbir kararını kaldırdığı” gerekçesiyle yerel mahkeme hakkında Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na (HSYK) müzekkere yazarak suç duyurusunda bulundu.

Ünlüler de mağdur oldu

SUÇLANAN firmalardan lüks araç alanlar arasında Cem Uzan, Hakan Uzan, Güler Sabancı, Sibel Can, Cem Yılmaz, Hüsnü Şenlendirici gibi isimler bulunuyor. Soruşturmada, araç sahiplerinin iyi niyetli olduğu, yasaya aykırı işlemin gümrükten geçiş sırasında adı geçen şüpheliler tarafından yapıldığı belirtildi. Bir kısmı gümrükte tutulan, bir kısmı satın alanların garajlarında bekletilen araçların üzerindeki “tedbir” kaldırılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!