Etiler’in iki Oğlak’ı

Daha bir ayını doldurmamış iki gıcır restoran üzerinden samimi bir semt analizi

Haberin Devamı

Nispetiye Caddesi’nin kişiliksiz şenlenmesi tam gaz! Sürekli yeni yerler açılıyor ama korkarım buranın bir Bağdat Caddesi ruhu, Bebek sahili havası asla olmayacak. Nusr’et, PF Chang’s, Limonata… Sanki yan yana değil, birbirinin üstüne açılıyorlar… Tıpkı müşteri profilleri gibi, birbirini tamamlamaktan çok, bir kast düzenindeki yer kapma telaşını temsil ediyorlar. Semtin yerleşikleri “Nerede o eski Friday’s seçkinliği, ah o güzelim All Sports Cafe günleri” diye yakınadursun buyurun biri eski, diğeri yeni Nispetiye’yi temsil eden iki mekân üzerinden gündelik Nispetiye halleri/ hallenmeleri...

Galliard Cadde’nin yeni Latinosu

Nedir?
Mutfak Fransız, İspanyol ve İtalyan ortak yapımı Batı Akdeniz mutfağı. 180 parçalık şarap kavı daha dünyalı.
Ne değildir?
Sıcak ama laubali değil, rahat ama servis iyi.
Kim gider?
Arka taraf: Örtülü masalarda iş görüşmesi yapan bembeyaz yakalılar, genç masalarının patırtısından uzak oturmak isteyen üst orta yaş romantikler… Ön tarafta: Etilerin All Sports ve Friday’s zamanlarını özleyen Nispetiye bohemleri, barda sosyalleşe sosyalleşe yemek yemeyi seven sarışın kız grupları…
Nesi güzel?
Bambularla çevrili bahçesinde gözlerden uzak smorting imkânı…
Nesi kötü?
Kuaförden bozma mekânın hafif basık tavanı…
Tatmadan dönme
Kars’tan getirilen kazlarla yapılan siyah risottolu kaz fırın ve vanilyalı votka, süt ve çikolatayla yapılan Lipstick kokteyli…
Sevdin mi?
Haftanın her günü 11.30’da açılıyor, hafta sonu 02.30’da kapanıyor. Salatalar 29, fırın kaz 145 TL. Nispetiye Caddesi No:144 (212) 444 02 33

Haberin Devamı

Teppanyaki Bu da yeni Uzakdoğulusu

Nedir?
Japon usulü ocakbaşı. Tek fark, her masada ayrı ızgara ve ayrı ocakbaşı ustası olması.
Ne değildir?
Sipariş verebilmek için önce orta düzeyde Japonca bilmeniz gerekmiyor, ne ‘yindüğü’ belirsiz tuhaf mönülü mekânlardan değil. Bu yüzden isimleri ‘Teppanyaki Kim gider?
Alaturca’, isteyene çöp şiş bile yapıyorlar o ızgaralarda.
Sunumdaki bu teatral temaşa da haliyle kendi kitlesini topluyor başına: Ünal Aysal ve Galatasaraylılar başta olmak üzere her türlü topçu, Demet Akalın, Serdar Ortaç ve Hadise başta olmak üzere her türlü popçu…
Nesi güzel?
Gruplar için üst kat localarda Japon ocakbaşını iyice karaokeleştirme imkânı…
Nesi kötü?
Bütün Japon lokantalarına sinen o aşırı modernist soğuk atmosfer…
Tatmadan dönme
Porselen sahanda deniz ürünleri tabağı ve Martini, cin ve balla yapılan asma yapraklı kokteyl Alaturca…
Sevdin mi?
Haftanın her günü 12.00-03.00 arası açık. Nispetiye Caddesi No:107. Et mönüsü kişi başı 105 TL. (212) 287 82 28

Yazarın Tüm Yazıları