Hafta sonu yağış geliyor

Güncelleme Tarihi:

Hafta sonu yağış geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2014 06:25

Türkiye'de bugün hava sıcaklığında, önemli bir değişiklik olmayacak. Hafta sonu ise soğuk ve yağışlı hava geliyor.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin kuzey kesimlerinde görülen yağışlara ilave olarak bugün öğle saatlerinden itibaren yeni bir yağışlı havanın batı bölgelerini etkisi altına alacağı tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak Ege kıyıların gök gürültülü sağanak, İç Anadolu, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı öngörülüyor. Doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimler ile bu sabah saatlerinde Marmara ve Kıyı Ege'de yer yer pus ve sis bekleniyor.

Rüzgarın ise, güney, zamanla kuzey kesimlerde kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, bu gece saatlerinden itibaren Marmara'da kuzeyli yönlerden, Kıyı Ege'de güneyli yönlerden kuvvetlice esmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

ANTALYA'DA YARIN KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Antalya'da kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu.

İŞTE BEŞ GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

Meteoroloji Antalya Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Antalya yarın sabah saatlerinden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen kuvvetli yağış sisteminin etkisine girecek. Yağış sistemi perşembe gününe kadar etkisini devam ettirecek. Kuvvetli yağış sistemi, yer yer sel ve taşkınlara neden olabilecek.

Yağışla rüzgar da güney yönlerden saatte 60 ile 90 kilometre hızla esecek. Şiddetli yağış ve zaman zaman kuvvetli fırtına şeklinde esecek rüzgar, sel, taşkın, dolu, çatı uçması ve hortum gibi olumsuzluklara neden olabilecek.

EDİRNE'DE SİS

Edirne'de ss nedeniyle görüş mesafesi yer yer 40 metreye kadar düştü.

Trakya Bölgesi'nde, son iki buçuk haftadır aralıklarla etkili olan sis, sabah saatlerinde Edirne'de yoğunluğunu arttırdı. Görüş mesafesinin bazı bölgelerde yer yer 40 metreye kadar düşmesi nedeniyle polis kavşaklarda önlem alarak, sürücüleri sis farlarını yakmaları, hız yapmamaları ve trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı.

Özellikle Meriç ve Tunca nehirlerinin geçtiği bölgelerde sisin daha yoğun olduğu görüldü. Öte yandan, Kapıkule, Pazarkule ve Hamzabeyli sınır kapılarında da sis olduğu belirtildi.

Meteoroloji yetkilileri, sisin etkisinin günün ilerleyen saatlerinde azalacağını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!