Ömrü at yarışıyla geçti

Güncelleme Tarihi:

Ömrü at yarışıyla geçti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2014 01:13

Gençlik yıllarında başladığı merakı hiç eksilmeyen ve 36 yıldan bu yana kesintisiz her gün at yarışı oynayan Ankaralı Ercan Okatan, hobisini tutkuya dönüştürenlerden biri. 1985 yılında altılı ganyanı tuturan iki kişiden biri olan Otakan, tutukunu olduğu yarışları emekliliğinde de sürdürüyor.

Haberin Devamı

Arkadaşlarından görerek başladığı at yarışına yıllarını veren ve 1985 yılında altılı ganyanı tutturan iki kişiden biri olan 58 yaşındaki Okatan, tutkunu olduğu at yarışını emekliliğinde de sürdürüyor. Bugün arkadaşına ait iş yerinde çalışan Okatan’ın, bu işe merak salanlara en büyük tavsiyesi ise hırs yapmadan kişinin şartları ölçüsünde oynaması. At yarışlarıyla geçen 36 yıllık hayatını anlatan Okatan, askerden geldikten sonra başladığı hobisini, her gün düzenli olarak oynadığını söyledi. Memuriyeti döneminde de at yarışı oynamayı sürdürdüğünü belirten Okatan, emekliliğinden sonra da vaktinin çoğunluğunu çalışmaya başladığı iş yerinde at yarışı oynayarak geçirdiğini ifade etti.

HIRS EN KÖTÜ ŞEY

Düzenli olarak bütçesi nispetinde altılı ganyan oynamaya devam ettiğini vurgulayan Okatan, şöyle devam etti:
“Hayatımda kahveye gitmem. Bilirim ama kumar oynamam, sayısal ve milli piyango bileti almam. Gençlik yıllarımdan bu yana at yarışı oynuyorum. At yarışı öyle bir şey ki bir lirayla da bin lirayla da oynanıyor. Bugün 50 liralık oyun oynuyorum, 50 liram giderse üzülmem. Neticede o 50 liradan 200-300 lira gibi bir şeyler kazanırsam ertesi gün yine 50 liralık oynarım. At yarışını, hırs yapıp bin lira oynayanlar var. At yarışında hırs yapmaya karşıyım. At yarışını kumar olarak değil heyecan yaşayıp daha başka türlü alışkanlıklar edinmemek için oynuyorum. At yarışını bilmeyenler kumar olarak ve kötü bir alışkanlık olarak görürler. Kötü görmelerinin nedeni de hırsa kapılıp büyük oynayan kişilerin parasını batırması. Evini batırması, karısını boşaması, evine bir şey götürememesi. Hırsa kapılıp bütün bunları kaybedersen at yarışı kötü.”

Haberin Devamı

ALTILI GANYANI TUTTURDU

1985 yılında oynadığı kuponda altılı ganyanı tutturan iki kişiden biri olduğunu bildiren Okatan, Ankara’nın en güzel semtinde 2 daire alabilecek ganyan parasını değerlendiremediğini kaydetti. Okatan, kazandığı parayı, her hafta taksiyle Ankara’dan İstanbul’daki Veli Efendi Hipodromuna giderek yolda harcadığına değinerek, at yarışını hipodromda canlı izlemenin daha farklı ve bambaşka bir duygu olduğunu dile getirdi. Yine altılı ganyanı tuttursa yine kazandığı parayı hipodroma gidip at yarışı izleyerek değerlendireceğine işaret eden Okatan, at yarışı tutkusundan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!