Bayburt'ta yolcu otobüsü devrildi: 3 ölü, 12 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Bayburtta yolcu otobüsü devrildi: 3 ölü, 12 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2014 09:48

Bayburt'ta iş makinesinden kaçmak için manevra yaptığı öne sürülen otobüsün devrilmesi sonucu 3 kişi öldü, 12 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Iğdır'a gitmek için Samsun'dan hareket edip, Trabzon'dan Sarıkamış'a kayak yapmaya giden doktorlar ile yakınlarını aldığı belirtilen özel bir firmaya ait, Ali Seferoğlu'nun kullandığı 34 UNS 04 plakalı otobüs, Bayburt il merkezine 5 kilometre mesafede Organize Sanayi Bölgesi Kavşağı mevkiisinde, ters yönde ilerlediği iddia edilen Vedat Karaduman yönetimindeki iş makinesi ile karşılaştı. İş makinesine çarpmamak için manevra yaptığı belirtilen otobüs devrildi.

Çoğunluğu Sarıkamış'a giden doktor ya da doktor yakınlarından oluşan 45 yolcunun bulunduğu otobüstekilerden doktor İlkay Sitti (37), 16 yaşındaki Kıvanç Gençosmanoğlu ile 8 yaşındaki Ceyda İskender hayatını kaybetti. Kazada çoğunluğu doktor 12 kişi yaralandı.

Bayburt Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan durumu ciddi olan Serap İskender, Trabzon'a sevk edildi. Olayda ölen 3 kişi de aynı hastanenin morgunu kaldırıldı.

Kazada ölen doktor İlkay Sitti'nin Trabzon'daki Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinde beyin cerrahı, yaralanan doktor Serap İskender'in de aynı hastanede enfeksiyon uzmanı olarak görev yaptığı ve otobüsteki diğer doktorlar ile ailece Sarıkamış'a kayak yapmaya gittikleri belirtildi. Kaza sonrası otobüs sürücüsü Seferoğlu ile iş makinesini kullanan Karaduman gözaltına alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!