GeriSeyahat İstanbul’un 100 lezzeti
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
İstanbul’un 100 lezzeti

İstanbul’un 100 lezzeti

İstanbul’da eğlence, kültür, alışveriş hayatını bütün yönleriyle izleyen, aylık bir kent rehberi olmanın ötesinde röportajları ve yazılarıyla zevkle okunan İstanbul Life Dergisi, 100’üncü sayısını yayımladı.

Dergi, bu sayısında yeni tasarımıyla okuyucularının karşısına çıktı. Metin Üstündüğ, Can Yalman, Beril Tokcan, Ali Gürevin, Sait Erol, Alinur Velidedeoğlu, Mete Sözer, Kamer Altınova, Salih Memecan, Vedat Özdemiroğlu, Meral Okay, Faruk Bayraktar, Ergün Gündüz, Latif Demirci gibi birçok isim dergi için logo tasarladı, karikatür yaptı. İstanbul Life bir de ‘saklamalık liste’ yayınladı. Bu listede, İstanbul’un başka hiçbir yerde bulamayacağınız, klasikleşmiş 100 lezzeti yer aldı. Cihan Çevirme’nin hazırladığı listeyi yayımlıyoruz.

1. Baylan’ın kup griyesi (Kadıköy).

2. Hünkar’ın ayvalı yahnisi (Nişantaşı ve Etiler).

3. Bulgar’ın kaymağı (Beşiktaş).

4. Emek Cafe’nin sahanda yumurtası.

5. Üsküdar Kanaat Lokantası’nın tencere yemekleri.

6. Yaşar ustanın kavunlu dondurması (Bostancı).

7. Kantin’in cheese cake’i (Nişantaşı).

8. Yanyalı Fehmi’nin arpacık soğanlı yahnisi (Kadıköy Çarşısı).

9. Salomanje’nin mücveri ve mozaik pastası (Nişantaşı).

10. Adem Baba’nın istavriti.

11. Ali Baba’nın köftesi.

12. Rejans’ın piroşkisi.

13. Tarihi Kireçburnu Fırını’nın kıymalı böreği.

14. Divan Pub’ın pub salatası.

15. Barba Yani’nin karidesli böreği (Burgazada).

16. Tarihi Vefa Bozacısı’nın bozası.

17. Zeynel’in tavukgöğsü & kazandibi.

18. Karaköy Güllüoğlu’nun baklavası.

19. Tarihi Sarıyer Börekçisi’nin poğaçası (Rumeli Kavağı yolu üzerinde).

20. Emek Mantı’nın mantısı.

21. Şampiyon Kokoreç (Beyoğlu Balık Pazarı).

22. Savoy Pastanesi’nin milföy pastası (Cihangir).

23. Teşvikiye Saray’ın tavuklu pilavı.

24. Kızılkayalar’ın hamburgeri (Taksim).

25. Bambi’nin dürüm döneri (Taksim).

26. Barış Büfe’nin dilli kaşarlı tostu (Bağdat Caddesi).

27. Kanatçı Haydar’ın tavuk kanatları.

28. The Marmara’nın salata ve kupları.

29. Yeniköy Börekçisi’nin kurabiyeleri.

30. Çengelköy İskele’nin deniz mahsulleri güveci.

31. Ağa Lokantası’nın şekerparesi (Beyoğlu ve Güneşli).

32. Bebek Abbas’ın waffle’ı.

33. Loft’un incir ezmeli profiterolü (Elmadağ).

34. Kaşıbeyaz’ın lahmacunu.

35. Beyti’nin beyti kebabı.

36. Doğa Balık’ın salatası (Cihangir).

37. Kıyı Restoran’ın yaprak ciğeri.

38. Cafe Wien’in şinitzeli.

39. Marmaris Büfe’nin Leyla’sı yani çikolatalı muzlu tostu.

40. Ayder’in kuru fasulyesi (Bağlarbaşı).

41. Konak Pastanesi’nin çikolatalı badem ezmesi (Nişantaşı).

42. Apik’in işkembe çorbası (Dolapdere).

43. Lokanta’nın kırmızı biber çorbası: Mehmet Gürs, tüm yemekleriyle mest ediyor. Közlenmiş kırmızı biber çorbasına öncelikle bayılıyoruz.

44. Hacı Abdullah’ın kompostoları.

45. Develi’nin çiğköftesi (Samatya).

46. Boğaziçi Borsa’nın hünkarbeğendisi (Elmadağ).

47. Feriye’nin çilavı (Ortaköy).

48. Teşvikiye Bahar Pastanesi’nin çikolatalı kestane tatlısı.

49. İnci’nin profiterolü (Beyoğlu).

50. Bebek Badem Ezmecisi’nin badem ezmesi.

51. Balıkçı Hasan’ın lakerdası ve çoban salatası.

52. Sarıyer Muhallebicisi’nin kazandibi.

53. Asitane’nin sebzeli sarması (Kariye).

54. Darüzziyafe’nin köftesi (Süleymaniye Camii külliyesi).

55. Çiya’nın kirece yatırılmış kabak tatlısı (Kadıköy Çarşısı).

56. Gezi Pastanesi’nin sıcak çikolatası (Taksim).

57. Divan Pastanesi’nin çikolatası.

58. Kanlıca’nın yoğurdu.

59. Park Şamdan’ın kuzu kaburga veya kuzu külbastısı (Nişantaşı).

60. Sultanahmet köftesi (Sultanahmet).

61. Markiz Pastanesi’nin makaronu (Tünel).

62. Murtaza’nın buzlu bademi (Nişantaşı, seyyar).

63. Hamdi’nin kebapları (Eminönü).

64. Yakup’un çiroz salatası (Beyoğlu).

65. Beyoğlu Lades’in menemeni.

66. Han’ın inegöl köftesi (Bostancı ve Şaşkınbakkal).

67. Hain Köfte’nin sucuk köftesi (Levent Sanayi).

68. Ethemefendi 36’nın frambuazlı muhallebisi.

69. Filibe Köftecisi’nin köftesi (Sirkeci).

70. Günaydın’ın etli pidesi.

71. Anadolu Kavağı’nda midye tava.

72. Erenköy’de sokak simitçisi (Starbucks’ın karşı kaldırımında).

73. Köprüaltı’nda balık.

74. Çengelköy hıyarı (20 Haziran-10 Temmuz arası Çengelköy’de).

75. İmroz’un hamsisi.

76. Tuğra’nın Osmanlı usulü tavuk çorbası (Çırağan Sarayı).

77. Pandeli’nin böreği (Mısır Çarşısı’nın girişi).

78. Refik’in gül işkembesi (Asmalımescit).

79. Ortaköy’ün kumpiri (Ortaköy girişi seyyar).

80. Padişah Sofrası’nın közde pilici (Şişli).

81. Fatih Sarmacısı’nın sarması.

82. Asri Turşucu’nun turşusu.

83. Arnavutköy’ün çileği.

84. Emirgan Çınaraltı’nın çay ve poğaçası.

85. Lacivert’in uskumru dolması.

86. Beyaz Fırın’ın paskalya çöreği (Çiftehavuzlar).

87. Hacıbekir’in akide şekeri (Beyoğlu).

88. Giritli’nin ahtapotu (Balat).

89. Mavi’nin patlıcanlı börekitası (Nişantaşı).

90. Todori’nin marine edilmiş çiğ balığı (Caddebostan).

91. House Cafe’nin naneli limonatası (Nişantaşı).

92. Çeşni’nin işkembe sotesi (Çiftehavuzlar).

93. Set’in balık kokoreci (Kireçburnu).

94. Pera Palas’ta 5 çayı (Tepebaşı).

95. Sabırtaşı’nın içliköftesi (İstiklal Caddesi - Galatasaray).

96. Zencefil’in sebze salatası (Beyoğlu).

97. Antre’nin peynirleri.

98. Has Ekmek Fırını’nın ekmeği/pidesi (Çengelköy).

99. Kanaat Lokantası’nın sorbe’si (Üsküdar).

100. Hünkar’ın ılık irmik helvası (Nişantaşı, Etiler).
False