Nusret Arsel’e veda

Güncelleme Tarihi:

Nusret Arsel’e veda
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2014 01:42

VEHBİ Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel’in eşi Nusret Arsel, dün ebedi yolculuğuna uğurlandı. İş, siyaset ve sanat dünyasından çok sayıda ismin katıldığı cenazeye, Nusret Arsel’in iş hayatı boyunca sergilediği çalışkanlığı damgasını vurdu.

Haberin Devamı

GEÇTİĞİMİZ cumartesi günü 92 yaşında hayatını kaybeden Koç Ailesi’nin ikinci kuşak temsilcilerinden Semahat Arsel’in eşi Dr. Nusret Arsel, dün Teşvikiye Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından, Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi. İş, siyaset ve sanat dünyasından çok sayıda ismin katıldığı cenazede, Nusret Arsel’in kardeşi Çelik Arsel, Koç Ailesi’den Semahat Arsel, Rahmi Koç, Ömer Koç, Ali Koç ve eşi Nevhabar Koç ile, Suna Kıraç’ın eşi İnanç Kıraç ve kızı İpek Kıraç taziyeleri kabul etti. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, yurtdışında süren tedavisi nedeniyle törene katılamadı.

ÇALIŞKANLIĞI DAMGA VURDU

Cenaze namazında Nusret Arsel’in iş hayatındaki çalışkanlığına vurgu yapılırken, eğitim alanında ve sivil toplum kuruluşlarında üstlendiği görevler anlatıldı. Arsel Ailesi’ne yakınlığı ile bilinen Vaniköy Camii’nin eski İmam Hatibi Musa Temiz, Nusret Arsel ile ilgili kısa bir konuşma yaptı. Cemaatten helallik istenmesinin ardından omuzlara alınan Arsel’in cenazesi cenaze aracına taşındı.

Nusret Arsel’e veda

Haberin Devamı

KARŞILIKLI HOŞGÖRÜ

1921’de İstanbul’da doğan Nusret Arsel, çocukluk yaşlarından başlayarak, bir ülkenin yeniden kurulma ve modernleşerek gelişme mücadelesine tanıklık etti ve bir iş adamı olarak bizzat bu mücadelenin ekonomi cephesinde yer aldı. Çocukluğundan beri tanıdığı Vehbi Koç’un iş teklifiyle 1953’te, Ankara’daki Koç Ticaret Şirketi’nin Genel Müdür Yardımcısı olan Nusret Arsel, Siemens’in kuruluş çalışmalarına katıldı, şirketin Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yaptı. Koç Grubu’ndaki pek çok şirketin kurulmasında ve gelişmesinde emeği olan Nusret Arsel, bu şirketlerde Yönetim Kurulu Üyeliği görevini üstlendi. ‘Semoş’ diye hitap ettiği eşi Semahat Arsel ile 1956’da evlenen Nusret Arsel, uzun ve mutlu evlilik hayatını eşiyle birbirlerine karşılıklı duydukları “güven ve hoşgörüye” borçlu olduğunu her fırsatta tekrarladı.

Haberin Devamı

İŞ DÜNYASI VE SEVENLERİN TAZİYELERİNİ SUNDU

İŞADAMI Nusret Arsel’in cenazesine Fener Rum-Ortodoks Patriği Bartholomeos’un katılarak, Koç Ailesi’ne taziyelerini sundu. Aralarında, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Akbank Şeref Başkanı Erol Sabancı, Sabancı Holding Başkanı Güler Sabancı, Eczacıbaşı Holding Başkanı Bülent Eczacıbaşı ve eşi Oya Eczacıbaşı, Coca Cola Company Başkanı Muhtar Kent, Boyner Holding Başkanı Cem Boyner ve eşi Ümit Boyner, Tekfen Holding Kurucusu Nihat Gökyiğit, Doğan TV Holding Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Demirören Grubu Başkanı Erdoğan Demirören, Eski Başbakan Mesut Yılmaz, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, eski bakanlardan Hüsamettin Özkan, Cavik Kavak, CHP Milletvekili Aydın Ayaydın’ın ve sanatçı Erol Evgin’in de bulunduğu iş, sanat ve siyaset dünyasından çok sayıda kişi uzun kuyruklar oluşturarak, Koç Ailesi’ne taziye dileklerini sundu.

Haberin Devamı

Nusret Arsel’e veda

TÜRKİYE’YE FAYDALI OLMAK İÇİN UĞRAŞTI

DOĞAN Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Nusret Arsel ile ilgili olarak şu duyguları paylaştı: “Çok değerli bir insandı. Hayatı boyunca hep Türkiye’ye nasıl daha faydalı olurum diye uğraştı. Türkiye’yi üstlendiği fahri konsolosluk görevleri ile çok iyi temsil etti. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.”

GÜL VE YILDIRIM ÇELENK GÖNDERDİ

CENAZEYE Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk bayrağı şeklinde hazırlanan bir çelenk gönderdi. Halen yurtdışında bulunan Fenerbahçe Spor Kulubü Başkanı Aziz Yıldırım’ın da çelenk gönderenler arasında bulunması dikkat cekti. Çelenk sayısının 500’ü aştığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Muhtar Kent Davos öncesi cenazedeydi

DÜNYA Ekonomik Forumu’na katılacağını hatırlatan Muhtar Kent, “Nusret Arsel’in vefat haberini alınca programımı değiştirerek, önce Türkiye’ye geldim. Çocukluğumdan beri tanırım, çok değerli, çok sevdiğim bir insandı. Allah rahmet eylesin” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!