'Yeniden yargılama olabilir' sözleri tartışma çıkardı

Güncelleme Tarihi:

Yeniden yargılama olabilir sözleri tartışma çıkardı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2014 22:51

Kulüpler Birliği toplantısında Futbol Federasyonu Başkanı Demirören, Trabzonspor Başkanı Hacıosmanoğlu ve Sivasspor Başkanı Otyakmaz ile söz düellosu yaptı.

Haberin Devamı

Türkiye’de mi bitecek Avrupa’da mı!

TRABZONSPOR Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, gergin toplantı sonrası Hürriyet’in sorularını yanıtladı. Öncelikle toplantıda, Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz ile kavga ettiği yolundaki yorumun doğru olmadığını söyleyen Hacıosmanoğlu, “Ben Yıldırım Demirören ile tartıştım” dedi.

ADALET İÇİN SAVAŞIYORUZ
Hacıosmanoğlu, Yargıtay kararı ile ilgili olarak da şöyle konuştu:
“Ortalıkta bir tiyatro oynanıyor. Bu tiyatro nasıl sonlanacak ben de bilmiyorum. Türkiye’de mi, yoksa Avrupa’da mı sonlanacak. Ben de merak ediyorum. Türk futbolunun temiz ve adaletli olması için savaşıyoruz. Savaşmaya da devam edeceğiz. Kulüpler Birliği toplantısına 4 Büyük kulüpten bir tek ben katıldım. Diğerleri nerede? Türk futbolunun adaletli olması için herkesin taşın altına elini sokması lazım.”

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’e, “Yargıtay kararı sonrası neden gümrükten mal kaçırır gibi hemen ‘Biz o dosyayı kapattık’ açıklaması yaptın” diye çıkıştı.

Haberin Devamı

Demirören, “Yeni deliller sunulursa federasyon kurulları yeniden yargılama yapar” karşılığını verince, araya giren Sivasspor Başkanı Otyakmaz, “O zaman ben de yeni delil sunarım” dedi ve ortam gerildi.

YARGITAY’ın şike ve teşvik davasına ilişkin kararı tartışılmaya devam edilirken, Kulüpler Birliği’nin dünkü toplantısına da bu olay damgasını vurdu. Kulüpler Birliği Vakfı’nın, e-bilet ve kulüpler yasası gündemli toplantısına Fenerbahçe ve Gaziantepspor dışındaki kulüplerin başkan ve temsilcileri katıldı. 40 kadar kulüp yetkilisinin bulunduğu toplantı saat 14.00’te başlarken, Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve Spor Genel Müdür Mehmet Baykan, saat 15.00’te toplantıya dahil oldu.

GÜNDEMİMİZ ŞİKE DAVASI DEĞİL
İkilinin toplantıya girmesinin hemen ardından da ortam gerildi. Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Türk futbolunun adil yönetilmediğini söyledi. Yıldırım Demirören, bunun yeri, burası değil” dedi. Kulüpler Birliği Başkanı İlhan Cavcav da, “Gündemimiz şike davası değil” dedi. Ancak Hacıosmanoğlu, adil ve adaletli yönetimin konuşulması gerektiğin belirterek konuşmasına devam etti. Dört büyük kulüpten başkan olarak bir kendisinin toplantıda bulunduğunu söyleyen Hacıosmanoğlu, “Yeni yasayı konuşmayalım. Zaten çıkan yasalar da uygulanmıyor” dedi.

SANA DAVA AÇABİLİRİZ

Cavcav bunun üzerine, “Burada yabancılar var, biz buraya yasaları konuşmaya geldik” ifadelerini kullandı. Bu sözlere, “Bunlar futbol ailesi” karşılığını veren Hacıosmanoğlu, Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’e dönerek şunları söyledi:

“Sen bu futbolu adaletli yönetmiyorsun. Senin bağlı bulunduğun UEFA Fenerbahçe’ye ceza verdi, ‘Türkiye’de ceza yargılaması var’ dediniz. Yargıtay mahkeme kararlarını onayladı, aradan saatler geçmeden basın sözcünüz, ‘Bu dosya kapanmıştır’ dedi. Gümrükten mal mı kaçırdınız. Senin görevin miydi bu açıklamaları yapmak. Senin hukukçuların yok mu, söylemiyorlar mı? Kurulların hakkında yarın Trabzonspor’un sana ceza ve tazminat davası açabileceğin söylemiyorlar mı?”

BEN DE YARGILANIYORUM
Demirören’in, Hacıosmanoğlu’nun bu sözlerine yanıtı, “Konuyla ilgili kararı biz vermedik, kurullarımız verdi. Yeni deliller sunulursa bu kurullar yeniden yargılamayı değerlendirir” şeklinde oldu.
Demirören’in bu sözleri üzerine, hakkındaki mahkeme kararı Yargıtay tarafından bozulan Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz söze girdi ve karşılıklı şu diyalog yaşandı:
Otyakmaz: “Sayın başkan, sen yeni yargılamayı aç, ben de yeni deliller sunacağım.”
Hacıosmanoğlu: “Sana ne oluyor Mecnun!”
Otyakmaz: “Ben de yargılanıyorum.”
Hacıosmanoğlu: “Sen delikanlı olduğunu ben televizyonda da söylemiştim. Maç satan karısını da satar demiştin. Bu benim için sözün bittiği yerdir. Sana sahip çıktığım için küfür yedim. Şimdi elimde delil var diyorsun. O zaman delikanlı gibi bu delilleri sunacaksın.”

TRABZON’UN PİSLİĞİ VARSA TEMİZLERİZ

Otyakmaz: “Ben ispiyoncu değilim. Benim delilim var.”
Hacıosmanoğlu: “Temiz Türk futbolu için bu konuşmayı aşağıda medyaya söyleyeceğim.”
Otyakmaz: “Yeniden yargılamada bunlar mahkemeye sunulur. Ortamın gerilmesinin kimsaya yararı yok. Bu konular kapansın.”
Hacıosmanoğlu: “Neden kapansın? Adil yargılama için elindeki belgeleri vereceksin. Bizim tanıdığımız delikanlı Mecnun delilleri verir. Bu delillerde Trabzonspor’un bir pisliği varsa, bunları biz kendimiz temizleriz.”
İbrahim Hacıosmanoğlu, bu diyaloğun ardından Kulüpler Birliği toplantısından ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!