Herkes için sanat zamanı

Güncelleme Tarihi:

Herkes için sanat zamanı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2014 01:25

Geçen yıl ‘Her Eve Müzik’ projesiyle eğittikleri çocuklarla 3 konser verip 2 ödül kazanan ÜTD, bu yıl ise ‘Herkes İçin Sanat’ diyerek, Mamak ve Yenimahalle’de yaşayan 130 çocuğu sanatla buluşturacak.

Haberin Devamı

Üniversite Toplum Derneği (ÜTD), geçen yıl gerçekleştirdiği ‘Her Eve Müzik’ projesinin başarıyla tamamlanmasının ardından, bu yıl yeni bir projeye daha imza attı. ‘Herkes İçin Sanat’ temalı yeni proje, pilot uygulaması Yenimahalle ve Mamak bölgelerinden 4-13 yaş aralığındaki toplam 130 çocuğu müzikle buluşturmayı amaçlıyor. Herhangi bir yetenek sınavına girmeyen öğrenciler, ‘Suziki’ yöntemi ile keman eğitimi aldı. Ayda bir gerçekleştirilen çalgı tanıtımı etkinlikleri ile yaylı sazlar, bakır üflemeli sazlar, tahta üflemeli sazlar, vurmalı sazlar tanıtıldı.

3 KONSER 2 ÖDÜL

Müzik dinleme konusundaki bilincin geliştirilmesini amaçlayan etkinliklerde CSO Sanatçısı Nejat Başeğmezler ve HSO Orkestra Şefi Burak Tüzün ile söyleşiler gerçekleştirildi. ‘Her Eve Müzik’ projesi gönüllü destekler ile sponsor desteği olmadan, bağış yoluyla finanse edilerek tamamlandı. Altı ay süren eğitimler sonunda 3 konser veren minik sanatçılar 2 önemli ödülün sahibi oldu.

Haberin Devamı

AMAÇ İLGİYİ ARTIRMAK

2013-2014 döneminde proje daha da büyüyerek ‘Herkes İçin Sanat’ adıyla yoluna devam ediyor. Çalışmalara; tiyatro, resim, pandomim, kostüm tasarımı gibi alanlar eklendi. Haftanın bir günü sanatçılar ve çocukları bir araya getiren proje, sanata duyulan ilginin artırılmasını ve sanatın uygulamalarla yaygınlaşmasını amaçlıyor. Gönüllü sanatçılar ve proje yürütücüsü katılımcıların çalışmalarıyla resim, tiyatro ve keman uygulamaları başladı. Diğer uygulamalar için de hazırlıklar sürüyor. Projeyi yürüten Üniversite Toplum Derneği, üniversite öğrencileri ve mezunlarından oluşuyor. Üniversitedeki kültür, birikim ve gelişmeleri topluma aktarmayı amaçlıyor. Dernek, ulusal-uluslararası sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içinde çalışıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!