Yıkık binaya, boş arsaya seçmen kaydedildi

Güncelleme Tarihi:

Yıkık binaya, boş arsaya seçmen kaydedildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2014 01:14

198 seçmenin kayıtlı olduğu Mamak’a bağlı PTT Evleri Mahallesi’yle ilgili büyük bir iddia ortaya atıldı. Muhtar adayı Necmi Aslantaş, askı listesinde ismi geçen 58 kişinin, mahallede yaşamamasına rağmen, yıkılan ev ve boş arsalarda kayıtlı gözüktüklerini ileri sürdü. Mahalle Muhtarı Bahattin Koçak, iddiaları yalanlarken, MHP Mamak İlçe Başkanlığı ise askı listesine itiraz etti.

Haberin Devamı

30 Mart Yerel Seçimleri kapsamında muhtarlık bölgesi listeleri askıya çıktı. Her seçim döneminin tartışma konularından biri olan ‘askı listesi’ne itirazlar gelmeye başladı. Mamak’a bağlı PTT Evleri Mahallesi muhtarı adayı Necmi Aslantaş, askı listesindeki 58 kişinin PTT Evleri Mahallesi’nde ikamet etmediğini ileri sürdü. Mahalledeki toplam seçmen sayısının 198 olduğunu, eskıda ismi olan 58 kişiyi ise hiç kimsenin tanımadığını iddia eden Aslantaş, “Esnaf ve komşuları teker teker gezdim. Bu 58 kişi, yıkılan evlerde ve boş arsalarda kayıtlı gözüküyor. Bazılarının okul, bazılarının kredi kartı, bazılarının da seçim için kaydedildiğini duyduk. Belirlediğim kişileri araştırdım fakat bu insanları kimse tanımıyor” dedi.

ÖNCE OKUL SONRA OY

Bazı velilerin, Çiğiltepe Lojmanları içindeki Çiğiltepe İlkokulu ve Ortaokulu’na çocuklarını kaydettirmek için ikametgahlarını bu mahalleye aldırdıklarını ileri süren Aslantaş, şöyle devam etti:
“Bu okullar pilot okul olduğu için veliler burayı tercih ediyor. Mahalle muhtarı da oy aileleri kaydediyor. Seçim zamanı gelince de muhtar bu insanları tanıdığı için seçim sandığını başında duruyor, bu kişilere pusulayı veriyor. Bu kişiler de başka adayları tanımadığı için ona oy veriyor. Adaletli bir seçim olmasını istediğim için her türlü yasal boyutuna başvurmak istedim. Yasal prosedüre göre vatandaş olarak şikayet hakkımın olmadığını öğrendim. Siyasi partilere konu ile ilgili müracaat ettim.”

Haberin Devamı

MUHTAR KOÇAK: BUNLAR İFTİRADIR

Necmi Aslantaş’ın iddialarıyla ilgili PTT Evleri Mahalle Muhtarı Bahattin Koçak, şunları söyledi:
“Karşıma rakip çıkmış, böyle ithamlarda bulunuyor. Benim nasıl bilgim olur, bu işler nüfustan yapılıyor. Bu kişiler niye gelmiş niye gitmemiş, bunu benim bilmem mümkün değil şu sistemde. Bunlar iftiradır başka bir şey değil.”

MHP İTİRAZDA BULUNDU

MHP Mamak İlçe Başkanı Sezer Gencer Satılmış, Necmi Aslantaş’ın konu ile ilgili olarak kendilerine müracaat ettiğini doğrulayarak, “Bize gerekli evrakları getirdiler. Dilekçesini hazırladık ve mahallenin askı listesine itiraz ediyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!