Koç Ailesi'nin acı günü

Güncelleme Tarihi:

Koç Ailesinin acı günü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2014 14:57

Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel'in eşi ve Koç Grubu'nun damadı olan iş adamı Dr. Nusret Arsel, Teşvikiye Camii'nde kılınan cenaze namazı ile son yolculuğuna uğurlandı. Koç Holding'in Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Rahmi Koç ve Arsel'in eşi Semahat Arsel taziyeleri kabul ederken, cenaze namazına katılan iş ve siyaset dünyasının çok sayıda temsilcisi, Arsel'in çalışkanlığı ve ülkesine yaptığı katkılara vurgu yaptı.

Haberin Devamı

Teşvikiye Camii'ne getirilen cenaze ile birlikte Koç ve Arsel ailesinin temsilcileri de cami avlusunu doldurdu. Taziye için hazırlanan alanda Rahmi Koç ile Semahat Arsel yerini aldı. Ailenin diğer üyeleri de taziyeleri kabul etti. Semahat Arsel ve Rahmi Koç'un oldukça üzüntülü olduğu görüldü.

Cenazeye eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, eski bakanlardan Hüsamettin Özkan, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, iş adamı Aydın Doğan, Güven Kıraç, tarihçi İlber Ortaylı gibi pek çok ünlü isim katıldı.

CENAZE TÖRENİNDEN FOTOĞRAFLAR

Öğle namazının ardından cenaze namazı için saf tutuldu. Rahmi Koç ve ailenin diğer üyelerinin de yerini almasının ardından cenaze namazı kılındı. Namazın ardından dua edildi. Helallik için cenazede hazır bulunan ve aynı zamanda Arsel ailesiyle yakın ilişkisi olan Vaniköy Camii Emekli İmam Hatibi Musa Temiz kısa bir konuşma yaptı. Cemaatten helallik istenmesinin ardından omuzlara alınan Arsel'in cenazesi cenaze aracına taşındı.

Haberin Devamı

Cenazeye katılan eski siyasetçilerden İlhan Kesici de Arsel'in ölümünden duyduğu üzüntüyü ifade etti. Eski milletvekillerinden Şükrü Elekdağ, eğitiminin bir bölümünü Arsel ile yaptığını ifade ederek Arsel'in ülkeye yararlı hizmetleri olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Mustafa Sarıgül ise Koç Ailesi'nin ülkeye büyük hizmetleri olduğunu ve binlerce kişiye istihdam sağladıklarını belirtti.

Sarıgül, Arsel'e rahmet dilediğini belirterek, cenazeye yoğun katılım olmasının ailenin ne kadar sevildiğini de ortaya koyduğunu söyledi.

Dr. Nusret Arsel, cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki aile kabristanlığına defnedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!