Hrant Dink'e 7. yıl anması

Güncelleme Tarihi:

Hrant Dinke 7. yıl anması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2014 01:50

İstanbul Şişli’de 19 Ocak 2007’de uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, ölümünün 7’nci yılında binlerce kişi tarafından anıldı. Şişli'de trafiği kontrol etmek için görevli polislerden bazılarının beyaz renkli bere takması ise tartışma konusu oldu. Dink’in katili Ogün Samast’ın da cinayet günü beyaz bere taktığını hatırlatan sosyal medya kullanıcıları “Mesaj mı” yorumu yaptı. Bir emniyet yetkilisi de “Polislerin bere ya da kep giyme mecburiyeti var. Her ikisini de giyebilir. Yanında bere varsa, bere giymiştir” dedi.

Haberin Devamı

HRANT DİNK YÜRÜYÜŞÜNDEN KARELER

Taksim Meydanı’nda bir araya gelen 10 binlerce kişi ellerinde “Hepimiz Hrant’ız, hepimiz Ermeni’yiz”, “Hrant için, adalet için”, “Faşizme inat, kardeşimsin Hrant” yazılı pankartlarla Şişli’deki Agos Gazetesi önüne yürüdü. Törene Hrant Dink’in eşi Rakel Dink, oğlu Arat Dink, kardeşi Orhan Dink, CHP’li ve BDP’li milletvekilleri, yazarlar ve sevenleri katıldı. Hrant Dink’in öldüğü yerde toplananlar dev poster önüne karanfiller bırakıp mumlar yaktıktan sonra bir dakika saygı duruşunda bulundu. Hrant için şarkılar ve şiirler söyleyen arkadaşları gözyaşlarına hâkim olamadı.

Dink anmasına katılan Ahmet Kaya’nın eşi Gülten Kaya, Agos Gazetesi’nin camından yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Burada sadece Hrant’ı değil, Ethem’i, Abdullah’ı, Medeni’yi, Ahmet’i ve Gezi olaylarında ölenleri de anıyoruz. Anne ve babaları evlat öksüzü yaptınız. Bu ülkenin evlatlarına hain kurşunlar sıkıldı. Unutmak mümkün mü, ne çok ocak söndü. Plastik mermilerle gözümüzü çıkardınız. İnsansız uçaklarınızdan insanlara bomba yağdırdınız. Bunu yapanlara haram olsun. Vurdunuz, kırdınız, kıydınız, inkâr ettiniz. Neyiniz hakikatli sizin? 2014 yılındayız, arabalarınızda kamyonlar dolusu barış, demokrasi, insan hakları değil, kamyonlar dolusu silah taşıyorsunuz.”

Haberin Devamı

Dink için, Belçika’nın başkenti Brüksel, Tekirdağ, Eskişehir, Diyarbakır, İzmir, Antalya ve Muğla’da da anma töreni düzenlendi.

BEYAZ BERE TARTIŞMASI

HRANT DİNK’in öldürüldüğü Agos Gazetesi’nin önüne yürüyecek gruplar için Şişli ve çevresi trafiğe kapatıldı. Trafiği kontrol etmek için görevli polislerden bazılarının beyaz renkli bere takması ise tartışma konusu oldu. Dink’in katili Ogün Samast’ın da cinayet günü beyaz bere taktığını hatırlatan sosyal medya kullanıcıları “Mesaj mı” yorumu yaptı. Bir emniyet yetkilisi de “Polislerin bere ya da kep giyme mecburiyeti var. Her ikisini de giyebilir. Yanında bere varsa, bere giymiştir” dedi.


TRABZONSPORLULAR GELDİ

HRANT için Agos Gazetesi önüne yürüyen gruplar arasında Trabzonsporlular da vardı. Tünel’de toplanıp yürümek isteyen taraftarlara polis izin vermedi. Ancak taraftarlar toplu halde yürümek yerine küçük gruplar halinde Taksim’de toplanan grubun yanına gitti. Buradan da korteje katılarak Agos’un önüne yürüdü.

Haberin Devamı

DİNK'İN MEZARI BAŞINDA DUYGUSAL ANMA / FOTO GALERİ

MEZARI BAŞINDA TÖREN

HRANT Dink için dün saat 12.45’te mezarı başında tören düzenlendi. Zeytinburnu Balıklı Ermeni Mezarlığı’ndaki törene eşi Rakel Dink, oğlu Arat, kardeşi Orhan Dink ve sevenleri katıldı. Yanlarında getirdikleri çiçekleri mezara bırakan yakınları daha sonra Dink için dua etti. Duanın ardından Dink’in arkadaşı Malik Yalçın cinayeti anlatan ve kınayan bir şiir okudu. - Elvan EZBER / DHA

Hrant Dinke 7. yıl anması


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!