Bu vahşete ‘iyi hal az’

Güncelleme Tarihi:

Bu vahşete ‘iyi hal az’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2014 02:04

İki çocuğunun annesi eşini kaçmaya çalışırken önce sırtından, yere düşünce de gidip başından vurarak öldüren kocaya mahkeme 20 yıl verdi. ‘Bu ceza az’ itirazı üzerine Yargıtay kararı bozdu, ama ‘haksız tahrik ve iyi hal indirmini üst sınırdan verin’ deyince, ceza 18 yıla düştü.

Haberin Devamı

İZMİR’in Gaziemir ilçesinde, 4 yıl süren boşanma davalarının sonuçlanmaması üzerine iki çocuğunun gözleri önünde tartıştığı eşi Naciye Kalyoncu’yu, kaçmaya çalıştığı sırada sırtından, ardından da yanına gelip başından av tüfeğiyle vurarak öldüren Mümin Kalyoncu, İzmir 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ‘haksız tahrik ve iyi hal’ indirimi uygulanarak 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ancak hem savcı, hem de Naciye Kalyoncu’nun ailesi, cezayı az bularak Yargıtay’a temyiz başvurusunda bulundu.

‘CEZA AZ DEĞİL FAZLA’

Davayı inceleyen Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi, haksız tahrik indiriminin alt seviyeden değil de üst seviyeden uygulanmaması nedeniyle fazla ceza verildiğini belirtti. Daha az ceza verilmesi gerektiğini vurgulayarak kararı bozdu. Davaya tekrar bakan İzmir 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi, Yargıtay’ın bozma kararına uyarak Mümin Kalyoncu’nun cezasını 18 yıl hapse indirdi. Karara tepki gösteren Naciye Kalyoncu’nun ailesi, bir kez daha Yargıtay’a başvurdu. Kızını öldüren damadının cezasının indirilmesine isyan eden anne Nuray Ekim, şu iddialarda bulundu:

Haberin Devamı

‘ÖLDÜRECEĞİM’ DEMİŞ

“Kızımı planlayarak, üstelik de torunlarıma önceden söyledikten sonra öldürmesine rağmen, haksız suçlamalarla cezalarda indirim aldı. Anne yüreği bunu kabul etmiyor. Hukuk mücadeleme sonuna kadar devam edeceğim. Bana destek olmaları için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na da başvurdum. Onlar da gerekli girişimlerde bulanacaklarını söylediler. Mahkeme hâkimlerini de hem Adalet Bakanlığı’na hem de HSYK’ya şikâyet ettim. Ancak henüz bana bir sonuç ulaşmadı. Kararı bozan Yargıtay, onların avukatlarını dinledi. Bizim avukatımıza davet bile gelmemiş.”

‘İNDİRİMLER CİNAYETLERİ TEŞVİK’

KADIN Cinayetlerini Durduracağız Platformu adına Naciye Kalyoncu cinayeti davasının kararı sonrası açıklama yapan Sanem Denizkural da, “Özellikle eşlerini öldüren erkeklere, çok basit nedenlerden indirimler uygulanıyor. Bunun değiştirilmesi için TBMM’de de çalışma yaptık ama bir sonuç çıkmadı. Bu indirimler uygulandığı sürece cinayetler adeta teşvik ediliyor. Bunun biran önce düzeltilmesini bekliyoruz. Her gün kadın cinayetlerine tanık olmak istemiyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!