Emlak Konut GYO güven tazeleyecek

Güncelleme Tarihi:

Emlak Konut GYO güven tazeleyecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2014 01:02

Emlak Konut GYO ekibi 17 Aralık’ta başlayan süreçle ilgili bilgi vermek ve güven tazelemek amacıyla yurtdışı turuna çıkacak.

Haberin Devamı

Şirket temsilcileri 5 günlük gezi boyunca 100’den fazla yatırımcıyla görüşecek.

TOPLU Konut İdaresi iştiraklerinden Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), 17 Aralık’ta başlayan rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrası yaşanan olayları anlatmak için yurtdışında güven tazeleme turuna çıkacak. Uluslarası fonlarla iletişimlerinin devam ettiğini söyleyen Emlak GYO Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Sur, “Yatırımcılarımızda bize olumsuz bir dönüş olmadı. Aksine arayıp bize olan güvenlerini söylediler. Ama bu dönemde kafasında soru işareti olanlar da olabilir. Bu nedenle bir ekip kurup pazar günü (bugün) yurtdışı turuna çıkacağız. 5 gün boyunca New York ve Londra merkezli olmak üzere 100’e yakın firmayla yüz yüze görüşeceğiz. Şirketlere yaşanan olayları ve yeni projelerimizi anlatacağız” dedi. Emlak Konut’tan hisse alanlar arasında trilyon dolarlık fonları yöneten şirketler olduğunu belirten Sur, yatırımcıların Türkiye’deki gelişmeleri yakından takip ettiğini ifade etti. Emlak Konut GYO’nun Kasım 2013’te gerçekleşen ikinci halka arzı rekorla sonuçlanmış, halka arzın büyüklüğü 3.5 milyar lirayı bulmuştu. Yurtdışı görüşmeleri için 2 ekip oluşturan Emlak Konut GYO, Londra ve New York merkezli çalışmış ve toplamda 104 yabancı yatırımcıdan 2.5 milyar dolarlık (5.12 milyar TL) talep almıştı. Halka arzdan yaklaşık bir ay sonra başlayan operasyonda Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum gözaltına alınıp, sonrasında serbest bırakılmıştı. Halka arz öncesi yurtdışındaki görüşmelere katılan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum güven turuna katılmayacak.

Halkalı kuleleri satışta

Haberin Devamı

TEKNİK Yapı’nın Halkalı’da başladığı Metropark projesinin en yüksek kulelerini oluşturan Metropark Towers’daki 592 daire satışa sunuldu. Yüzde 10 indirim sağlanan bloklarda 446 adet 1+1, 144 adet 2+1 tipi daire ve 2 adet stüdyo daire bulunuyor. Projede yaşamın bedeli 205 bin liradan başlıyor. Metropark Tower’de 60 ay vadeye kadar sıfır konut finansman oranı uygulandığını söyleyen Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, “Yüzde 10 -15 arasında avantaj sağlayan fiyatlarla ilk etabın satışına başlamıştık. Aynı stratejiyi ikinci bölüm için de uyguluyoruz” dedi. Projede toplam 1.272 adet daire ve 30 ticari birim yer alıyor.

Haberin Devamı

Sinema salonunda daire gezdirdi

MESA, ARTAŞ, ÖZTAŞ, KANTUR-AKDAŞ Ortaklığı ile Ataşehir’de hayata geçen Tema İstanbul projesindeki daireler sinema salonunda tanıtıldı. İnteraktif sinema reklamı 71. Altın Küre Ödülleri’nde 3 ödül alan “American Hustle”ın ilk gösterim gününde gerçekleşti. Film öncesinde, perdede projedeki konutlarının reklamı başladı. Reklamda sunucu, projedeki konutlarını gezmek üzere davet ettiği seyircilerden birini, gerçekten yanına çağırdı. Perdeye doğru yönelen izleyici, daha sonra bir kapıdan reklam filminde, sunucunun yanına girdi. Suncu ve izleyici birlikte projedeki daireleri gezip inceledi. Tanıtımının ardından izleyici, perdeden çıkıp tekrar salona dönerek, koltuğuna oturdu. 1.5 milyon metrekarelik alana sahip karma proje Tema İSTANBUL’un ilk etabı olan konut bölgesi, 333 bin 882 metrekarelik bir arazi üzerine kuruluyor. Yükseklikleri 3-12 kat arasında ve 18-30 kat arasında değişen alçak ve yüksek katlı bloklardan oluşan projede toplam 3 bin 614 konut bulunuyor. Temalı eğlence parkı, otel ve ticari birimlerinde yer aldığı projede ayda ortalama 110-120 konut satışı yapılıyor. Projeyi gezen ziyaretçileirn yüzde 41 kapora bırakırlen, yüzde 27’si peşin alım gerçekleştiriyor. Projedeki dairele-rin ortalama met-rekare satış fiyatı 3 bin 450 lira.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!