Büyük uyuşturucu operasyonunda Türk vatandaşı da gözaltına alındı

Güncelleme Tarihi:

Büyük uyuşturucu operasyonunda Türk vatandaşı da gözaltına alındı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2014 16:23

Ermenistan istihbaratı, Gürcistan üzerinden Türkiye’ye yaklaşık bir ton ağırlığında eroin sokmaya çalıştığı iddia edilen O.U. adlı bir Türk vatandaşını gözaltına aldı. Ermenistan basını, ülke tarihinde şimdiye kadar bu kadar büyük çapta uyuşturucu kaçakçılığına şahit olunmadığını yazdı.

Haberin Devamı

Ermenistan Ulusal Güvenlik Servisi’nden yapılan açıklamaya göre, İran'dan gelip Gürcistan üzerinden Türkiye'ye gidecek olan bir kamyonda yapılan aramada 927 kilogram eroin ele geçirildi.

İran'la Ermenistan arasındaki sınır kapısında ele geçirilen uyuşturucunun piyasa değerinin 200 milyon dolar olduğu ifade edildi. Olayla ilgili kamyonun 1953 doğumlu, Gürcistan vatandaşı sürücüsü A.M. gözaltına alınırken, Ermeni güvenlik güçleri bölgede harekete geçti. Ermenistan Ulusal Güvenlik Servisi’nden yapılan açıklamada, “Yapılan çalışmalarda başkent Erivan’da Ermenistan ve Gürcistan üzerinden Türkiye’ye uyuşturucu kaçakçılığı organizatörlerinden biri olan, 1973 doğumlu Türk vatandaşı O.U. gözaltına alındı” bilgisi verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!