Direk dansı artık Ankara’da

‘Pole Dans’ yani ‘Direk Dansı’, şimdiye kadar pek çok filmde yada müzik klibinde kullanıldı.

Haberin Devamı

Son olarak Shakira’yı ‘Rabiosa’ isimli şarkısının klibinde direkte salınarak dans ederken hatırlıyorum. Oldukça seksi bir dans olarak hafızalarda yer edinen direk dansı, günümüzde ise spor amaçlı yapılıyor. Özellikle İstanbul’da bu dansın kursunu veren çok sayıda okul var. Ankara da sonunda direk dansı veren bir kursa kavuştu. Yıldız’da hizmete giren Pilates Q, isimli merkez, pilates ve yoganın yanı sıra Ankara’nın ilk pole dans eğitimini veriyor. Zeynep Akman ve Zeynep Körpeoğlu ortaklığında açılan merkez, kısa sürede çok sayıda üye sayısına ulaştı. Akman, merkezin idari işlerini yürütürken Körpeoğlu da, eğitim işlerini koordine ediyor ve eğitim veriyor. Ankara’da ilk kez pole dans hizmeti veren kurum olduklarını söyleyen Körpeoğlu, bu dansa kadınların yanısıra erkeklerin de çok rağbet gösterdiğini söylüyor. Pole dans, özellikle kol, karın ve sırt kaslarını çalıştırıyormuş.

Haberin Devamı

Caz zamanı

Akman Holding’in Ankara’daki turizm yatırımı Samm Otel, bir otelden daha çok adeta bir sanat merkezi gibi. Otelin tüm duvarlarında farklı sanatçıların eserleri sergileniyor. Otelin giriş katında bulunan restoranı Samm’s Bistro ise Ankara sosyal hayatına yeni bir soluk getirdi. Restoranda her Cuma gecesi ünlü bir caz müzik sanatçısı sahne alıyor. Holdingin patronu Ali Akman ve eşi Saba Akman, son iki yıldır bu konuda epey uğraş verdi. Boş geçen günlere, kimsenin ilgi göstermediği konserlere rağmen işin maddi boyutunu da bir kenara bırakarak şehre canlılık getirebilmek için caz gecelerine ara vermediler. Akman çiftinin bu çabası sonuç vermeye başladı. Dün ve önceki gece mekanda usta gitarist Yavuz Akyazıcı ile Yahya Dai, Volkan Hürsever ve Cengiz Baysal sahne aldı. İki gün üst üste yapılan caz gecelerine ilgi oldukça yoğun oldu, neredeyse boş masa kalmadı. Umarım caz müzik geceleri, haftanın diğer günlerine ve farklı mekanlarına da yayılır. Bu arada caz müzik deyince Fige Restoran’ı unutmamak gerekiyor. Dekoru ve ambiyansıyla özel günler için adeta biçilmiş kaftan olan mekanda haftanın belli günleri caz müzik yapılıyor, zaman zaman da ünlü gruplar ve şarkıcılar sahne alıyor.

Haberin Devamı

Bugün isteyecek

Deniz Yıldızı dizisinin sevilen iki ismi Cantuğ Turay ve Begüm Topçu, yaklaşık üç yıldır birlikteler. İkiliden sonunda beklenen haber geldi ve çift, evlenme kararı aldı. Bugün, Cantuğ Turay, Begüm Topçu’yu ailesinden isteyecek. Çift, önümüzdeki yaz da evlilik planları yapıyor. Dizinin yanısıra özel tiyatro yapan ve bunu da uzun süredir başarıyla devam ettiren Turay ve Topçu’yu şimdiden tebrik ediyorum.

Dünyaya açılmak için ortak arıyor

Günaydın Et’in de ortaklığı ile ilgili haberler, bir süredir gazetelerde yer alıyor. Kısa bir süre önce yine Ferit Şahenk’in Günaydın Et’in yüzde 70’ine 150 milyon dolarla ortak olacağı haberi yer almıştı. Ankara’daki sekizinci şubesini açmak için Başkent’e gelen restoranın sahibi Cüneyt Asan ise henüz böyle bir şeyin olmadığını, farklı yatırımcılarla görüşmelerinin devam ettiğini söyledi. Asan, “Belli isimlerle görüşmelerimiz var. Biz restoranları satmıyoruz sadece ortak arıyoruz. Doğuş Grubu ve Ali Sabancı ile görüşmelerimiz oldu. Orta Doğu’dan, Avrupa ve Amerika’dan bize ortak olmak isteyenler var. Biz dünyaya açılmak istiyoruz. Şube sayımızı Türkiye’de 100, yurtdışında da 100’e ulaştırmak istiyoruz. Bu vizyon doğrultusunda bize en uygun isimle anlaşmak istiyoruz” dedi.

Yazarın Tüm Yazıları