Mal varlığına haciz geldi

Güncelleme Tarihi:

Mal varlığına haciz geldi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2014 01:00

TMSF’den Sarıgül’e 16 yıllık alacak sürprizi.

Haberin Devamı

ŞİŞLİ Belediye Başkanı ve CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül’e TMSF şoku. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, (TMSF), Sarıgül’ün banka hesaplarına ve gayrımenkullerine, 1998’de Bank Ekspress’ten aldığı kredi nedeniyle haciz koydu. Sarıgül’ün, kayıp olduğu bildirilen kredi borcu belgelerini TMSF’ye, Bank Ekspres’in eski sahibi işadamı Korkmaz Yiğit’in kısa bir süre önce teslim ettiği öğrenildi. TMSF’nin, Yiğit tarafından teslim edilen belgeleri inceledikten sonra Sarıgül’ün malvarlığına haciz koyduğu belirtildi.

KORKMAZ YİĞİT’İN ŞİKÂYETİ

Mustafa Sarıgül ve 9 arkadaşı 1998 yılında Korkmaz Yiğit’e ait Bank Ekspres’ten 3.5 milyon dolarlık kredi çekti. TMSF ise, borcun verilmesinden kısa bir süre sonra, Bank Ekspres’e el koydu. TMSF, el koyduktan sonra bankanın kayıtlarını incelediğinde, Sarıgül ve arkadaşlarının aldığı krediye ilişkin herhangi bir belge ya da borç bilgisi bulamadığı için, kredi konusunda bir işlem de bugüne kadar yapılmadı. Kısa bir süre önce Korkmaz Yiğit, TMSF’ye bizzat giderek, Sarıgül ve arkadaşlarının aldığı kredi borcuna ilişkin belgeleri verdi. TMSF, belgelerin doğruluğunu inceledikten sonra, borcun alındığı ve ödenmediği gerekçesiyle gerekli işlemleri başlattı. Hesaplamaya göre, 3.5 milyon dolar olarak alınan borcun, bugün itibarıyla, faiziyle birlikte 8 milyon
dolara (16 milyon TL) ulaştığı belirlendi.

YİĞİT SUÇLU DEĞİL Mİ?

16 yıllık bir krediyle ilgili elindeki bilgi ve belgeleri bugüne kadar TMSF sunmadığı için bankanın eski sahibi Korkmaz Yiğit’in suç işleyip işlemediği sorumuza yetkililer, “Yiğit müflis olmasaydı, bir mal varlığı bulunsaydı bu kredilerden aynı şekilde sorumlu olurdu” yanıtını verdiler. TMSF yetkilileri, kredilerle ilgili zaman aşımı konusundaki sorularımıza da yanıt verirken, bu sürenin 20 yıl olduğunu, dolayısıyla 16 yıllık gecikmenin yasal işlemlere engel olmadığını vurguladılar.

Sarıgül: Zamanlama manidar

Haberin Devamı

MUSTAFA Sarıgül, TMSF’nin tüm mal varlığına haciz ve tedbir kararı koyması sonrası Hürriyet’e açıklama yaptı. 16 yıl sonra gelen bu kararın düşündürücü olduğunu söyleyen Sarıgül, “Zamanlama manidar” dedi. Sarıgül yazılı açıklamasında da şunları söyledi: “Bugün TMSF tarafından banka hesaplarıma ve mal varlığıma haciz ve tedbir konulmuştur. Bu tamamen haksız ve siyasi bir saldırıdır. TMSF ile herhangi bir borç ilişkim yoktur. Bu olay, 1998 yılına ait ve benim dışımdaki kişilerin kredi borcu ile ilişkilendirilerek yapılmak istenen bir provakasyondur.”

Haberin Devamı

Temizlik İşleri Müdürü’ne haciz

TMSF’nin Mustafa Sarıgül ile birlikte Bank Ekspres’ten kredi çeken veya kefil olan 9 kişiye daha haciz gönderdiği öğrenildi. 1998 yılında çekilen 3.5 milyon dolarlık kredi nedeniyle banka hesapları ve gayrimenkullerine haciz gönderilen isimlerden birinin de Şişli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Nahit Hayal olduğu belirtiliyor. TMSF yetkilileri, bunun bir şirket kredisi değil şahsi kredi olduğunu, kefil olanların da bu kredilerden doğrudan sorumlu olduğu için hakları haciz kararı alındığını ifade ettiler. TMSF yetkilileri, haczin sadece Sarıgül için değil, onunla birlikte toplam 10 kişiyi kapsadığını bildirdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!