Aziz Yıldırım karara itiraz edebilir mi?

Güncelleme Tarihi:

Aziz Yıldırım karara itiraz edebilir mi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2014 17:25

Yargıtay'ın kararını açıklamasından sonra gündeme gelen en önemli sorulardan biri de sürecin bundan sonra nasıl ilerleyeceği. Avukat ve Mersin İdman Yurdu eski başkanı Hasan Ahi, Yıldırım'ın avukatlarının Yargıtay Başsavcılığına karar düzeltilmesi talebi yapabileceğini belirtti. Spor hukukçusu Metin Ünlü ise düzeltme talebi için sağlam ve çok özel deliller sunulması gerektiğini belirtti. Bu noktada gözler son dönemde yaşanan tartışmalar sonrasında Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun hükümete sunduğu yeniden yargılama önerisine de çevrildi.

Haberin Devamı

Mersin İdman Yurdu'nun eski başkanı ve avukat Hasan Ahi, Aziz Yıldırım'ın avukatlarının Yargıtay Başsavcılığı'na "karar düzeltme" talebinde bulunabileceğini ancak bu itiraz süresince de infaz kararının uygulanacağını söyledi. Spor hukukçusu Metin Ünlü ise bu tip bir "karar düzeltme" başvurusu için Başsavcılığa "sağlam kanıtlar ve özel deliller" sunulması gerektiğini belirtti.

İşte Ahi'nin görüşleri; "Yargıtay kararlarının onanmasından sonra normal şartlarda karar kesinleşir ancak kararın düzeltilmesi talep edilebilir. Ancak bu süreçte de infaz kararı uygulanır. Sanıklar yarın hemen bir dilekçeyle gerekçesini de anlatarak bu kararın tekrar gözden geçirilmesi talebinde bulunabilir. Ama tekrarlarsak, karar düzeltme talebinde bulunmak, hakkında karar verilmiş kişilerin cezasını çekmesini engellemez.

Haberin Devamı

Kişisel görüşüm olaraksa, bu itiraz sırasında 'infaz durdurma' da talep edilebilir. Bu esnada da kamuoyunda tartışılan ve hükümetin de adımlar attığı yargı kararları netleşir ve buna göre karar verilebilir."

Spor hukukçusu Metin Ünlü ise Yargıtay Başsavcılığına yapılacak bir "karar düzeltme" başvurusu için sağlam kanıtlara ve çok özel delillere gerek olduğunu belirtti.

Ancak hukukçulara göre "karar düzeltme" başvurusundan da sanıklar lehine bir karar çıkmayabilir çünkü Yargıtay Başsavcısı daha önce bu davadaki kararlar için onama istemişti.


FEYZİOĞLU YENİDEN YARGILAMA DEMİŞ HÜKÜMET SICAK BAKMIŞTI
Aziz Yıldırım ve sanıkların önündeki bir diğer seçenek ise son dönemde gündemde olan yeniden yargılama olabilir. Yargıda son dönemde yaşanan tartışmalar sonrasında Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Başbakan Erdoğan ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüşmüş ve Balyoz ve Ergenekon gibi davalarda yeniden yargılama önermişti. Bu öneriye hükümet kanadı sıcak bakmış ve çalışmalara başlamıştı.

Bozdağ dün yaptığı açıklamada ise Adalet Bakanlığı Kanunlar Genel Müdürlüğü'nün Balyoz ve Ergenekon sanıklarına yeniden yargılaması üzerinde çalıştığını ve bu düzenlemenin hukuk sistemini nasıl etkileyeceği konusunun incelendiğini açıklamıştı. Yargıtay kararı sonrasında Şike Davası'nda yeniden yargılama olup olmayacağı da gündemdeki en önemli sorulardan biri olarak yerini aldı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!