Dink soruşturması başa döndü

Güncelleme Tarihi:

Dink soruşturması başa döndü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2014 15:49

HRANT Dink soruşturmasında kamu görevlileri ile ilgili soruşturmayı yürüten savcı Muammer Akkaş, dün HSYK tarafından Tekirdağ’a gönderildi. İfade vermesi beklenen Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkanı Sabri Uzun’un, ‘sağlık nedenleriyle’ aldığı raporun da süresi bitti. Soruşturma ortada kaldı. Peki bundan sonra ne olacak:

Haberin Devamı

YENİ SAVCI ATANACAK

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Hrant Dink cinayetinde kamu görevlileri ile ilgili soruşturmayı yürütmesi için yeni bir savcı görevlendirecek. Bu görevlendirme muhtemelen önümüzdeki hafta başında gerçekleşecek. Soruşturma dosyasına atanan savcı, dosyayı en baştan ele alacak. Dosyanın bundan önceki savcısı Muammer Akkaş’ın 3 yıldır soruşturma ile ilgili herhangi bir sonuca varmadığı düşünüldüğünde bu süreç iyice uzayacak.
Dosyaya yeni atanan savcı gerekli gördüğü takdirde kamu görevlilerinin ifadelerini şüpheli veya tanık sıfatıyla alacak.

1 OCAK’TA İFADEYE ÇAĞIRMIŞTI

17 Aralık’ta gerçekleştirilen ve ‘Büyük rüşvet’ adı verilen soruşturmayı da yürüten savcı Muammer Akkaş, 1 Ocak’ta ‘sürpriz’ bir şekilde Hrant Dink davasında kamu görevlileri ile ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında Sabri Uzun’u ifadeye çağırmıştı.

Haberin Devamı

Hrant Dink cinayetinde kamu görevlileri ile ilgili soruşturmayı 3 yıldır yürüten ancak davaya dönüştürmeyen savcı Muammer Akkaş’ın bu hamlesi soru işaretlerine sebep olmuştu.

SABRİ UZUN RAPOR ALDI

2008’de açık kalp ameliyatı geçiren Sabri Uzun, hastaneden aldığı 15 günlük raporu soruşturma savcısı Muammer Akkaş’a gönderdi. O tarihte Hürriyet’e konuşan, Sabri Uzun, "Daha önce mahkeme çağırırsa seve seve ifade vermeye gideceğimi söylemiştim. Savcı bey çağırmış. Yine gideceğim. Ancak ‘sağlıklı’ ifade vermek istiyorum" demişti.

Sabri Uzun’un sağlık raporu bugün bitti. Ancak, 3 yıldır soruşturma dosyası elinde olan savcı Muammer Akkaş’da dün HSYK tarafından Tekirdağ Adliyesi’ne gönderildi.

ERHAN TUNCEL MAHKEMEDE KONUŞTU

Hrant Dink cinayetinin ‘Büyük abisi’ olarak nitelendirilen Erhan Tuncel, geçen ay mahkemede verdiği ifadesinde, “Ali Fuat ve Sabri Uzun ölüm ihbarı yapmamış ve yanlış rapor düzenlenmiştir. Ali Fuat ve Ramazan Akyürek çetenin üzerindedir. Beni bir numaralı sanık yapıp kendilerini saklamıştır. Oda TV, Cübbeli, Şike, KCK, Hanefi Avcı suçsuz. Bunları yapan cemaat değil bu ikisidir. Savcılık halen şahısların kurduğu tuzakla karşı karşıyadır” demişti.
Son gelişmeler üzerine telefonla kendisine ulaştığımız Sabri Uzun, “Benim raporum bitti. Ancak savcı bey dün başka bir yere atanmış. Bugün de rapor almış. Ben en başta olduğum yerdeyim. Seve seve ve 'sağlıklı' bir şekilde ifade vermeye giderim. Bundan sonraki süreçte dosyayı yeniden ele alacak savcı ve mahkeme çağırırsa gider ifade veririm. Avukatım gelişmeleri takip edecek” dedi.

Haberin Devamı

tatilla@hurriyet.com.tr

BAKMADAN GEÇME!