“Ömer Güney MİT mensubu mu araştırılsın”

Güncelleme Tarihi:

“Ömer Güney MİT mensubu mu araştırılsın”
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2014 12:50

Paris’te öldürülen PKK üyesi Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’ın aileleri, avukatları aracılığıyla Ankara’da devam eden soruşturmada bulunan “kısıtlama kararının” kaldırılması için başvuruda bulundu.

Haberin Devamı

“Ömer Güney MİT mensubu mu araştırılsın”
Yapılan başvuruda, “kısıtlama kararı” nedeniyle dosyada hakkında herhangi bir bilgi ve belgeye ulaşamadığı belirtilerek, “Mağdur ailelerinin adalet arayışı, söz konusu kararla her geçen gün kaygılarla birlikte artmakta, dosyanın sürüncemede bırakılarak cezasızlık pratiği ile sonuçlanması kaygısında olan kamu vicdanı da yara almaya devam etmektedir” denildi.

Başvuruda, internete düşen ses kaydında Ömer Güney ile görüştükleri iddia edilen MİT görevlilerin ifadesinin alınması da istenilerek, şu taleplerde bulunuldu:

O MİT’ÇİLERİN İFADESİNİ ALINSIN
* Basında ve dilekçemiz ekinde de yer alan ses kaydının hangi IP adresi üzerinden basına servis edildiğinin araştırılması ile tespit edilecek kişi ya da kaynakların bilgilerinin alınsın.
* Basına yansıdığı şekliyle Ömer Güney ile görüşme yaptığı anlaşılan ve istihbarat yetkilisi olduğu düşünülen kişilerin tespiti ile bu kişilerin ifadelerinin alınsın.
* “Arz Notu” başlıklı belgede adı geçen tutanak tanzimcilerinin kimliklerinin ve görevlerinin tespiti ile belgede bulunan ıslak imza ve el yazılarının kriminal incelemesinin yapılabilmesi için MİT’e emsal el yazısı ve imza örneklerinin celbi için yazı yazılmasına, belgede isimleri geçen kişilerin bilgilerinin alınsın.

Haberin Devamı

ÖMER GÜNEY MİT’TE Mİ ÇALIŞIYOR
* MİT’e yazı yazılarak Ömer Güney isimli kişinin MİT bünyesinde çalışıp çalışmadığının sorulsun. Basına yansıyan ses kayıtları ve belgelerin ardından iddiaların MİT’e yönelik iftira olarak nitelendiren Adalet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ’ın hangi bilgi ve belgelere dayanarak ses kaydını iftira olarak değerlendirdiğinin sorularak, kendisinde veya bakanlığında bulunan kayıt ve belgeler ile ilgili bilgisinin alınsın.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!