Kylie Minogue jüri koltuğunda

O ses Türkiye'nin orjinal formatı olan The Voice’un İngiltere versiyonugeçtiğimiz hafta 3. sezonuna başladı.

Haberin Devamı

Kylie Minogue jüri koltuğunda

Bu sezon için yarışmanın jürisinde Will.i.am , Ricky Wilson (The Kaiser Chiefs ) , Tom Jones ve Kylie Minogue yer alıyor. Yarışmanın ilk bölümünü izledikten sonra insan ister istemez bizdeki versiyonunu kıyaslamadan edemiyor. Adaylar ve seçilen yarışmacılar o kadar iyi ki, yarışmanın ana kadrosu oluştuktan sonra yaşanacak çekişme şimdiden çok zorlayıcı olacağa benziyor.

Kylie Minogue 2014 senesinde 12. Stüdyo albümünü çıkartmaya hazırlanırken The Voice’daki bu jüri üyeliği aslında çok manidar. Artık günümüzde jüri üyeliği ile yakalanan PR başarısının farkına varan Kylie, bu rüzgarı çok da doğru kullanacak bir yıldız. Gündem gereği yeni albümünden ufak detaylar vermeye başlayan Kylie, 2012 boyunca üzerinde çalıştığı yeni albümü için Jay-Z’nin plak şirketi Roc Nation ile anlaşmasının da kendisine yepyeni bir gelecek hazırladığını vurgulamış. ‘Into The Blue’ adlı yeni single çalışmasını önümüzdeki aylarda yayınlamaya hazırlanan Minogue geçtiğimiz hafta, yeni şarkısının klip çalışmasından görüntüleri instagram hesabından paylaştı.

Haberin Devamı

MORRISSEY NİHAYET İMZAYI ATTI !

Kylie Minogue jüri koltuğunda

Yılan hikayesine dönen Morrissey’in yeni albüm çalışması ve plak şirketi arayışı mutlu bir sonla noktalandı. Capitol Music Group’a bağlı Harvest Records ile yeni albüm anlaşması imzalayan Morrissey, 2009 senesinden beri plak herhangi bir plak şirketine bağlı değildi. CMG’nin Ceo’su Steve Barnett Morrissey’i kendi renklerine bağladıklarından ötürü çok mutlu olduklarını belirtirken, sanatçının bu kadar zaman sonra Harvest Records’u seçmesinden ötürü de onur duyduklarını açıklamış. Yeni albüm hemen çıksın, Moz yine gelsin İstanbul’a tek gece değil birkaç gece konser versin istiyorum, benim de hayalim bu yönde.

Haberin Devamı

CHRISTOPHER NOLAN’LA ÇAY KEYFİ

Müzikli Kariyerler #1: Tunahan Emre Bilgin

Mutlak Kulak’ta bir senedir müzik eksenli haberler, konser izlenimleri, albüm incelemeleri, Karışık Kaset listeleri röportajlar yayınladım. Ocak ve Şubat ayında bildiğiniz Mutlak Kulak formatına ayrıca farklı bir röportaj serisi ekleyeceğim.

Kylie Minogue jüri koltuğunda

‘Müzikli Kariyerler’ adıyla yayınlayacağım bu seride, dolaylı veya direkt olarak müzik üzerine kariyer yapan profesyonellerle kısa sohbetler gerçekleştireceğim. Bu söyleşi serisine çok orijinal bir proje için çalışan Tunahan Emre Bilgin ile başlıyorum.

Bu yazının ana kahramanı idealist bir genç. Adı Tunahan, 21 yaşında ve hayali için son aylarda inanılmaz bir azimle çalışıyor. Ben kendisiyle Sofar İstanbul konserlerinde tanıştım. Sofar’ın fotoğraflarını çeken Tunahan aslında birçok yerli ve yabancı (Megadeth, Trivium, Guns N Roses, Jessie J, Enrique Iglesias, Pitbull, Scorpions vb) sanatçının fotoğraflarını çekmiş. Bu genç yaşına rağmen sosyal medya ajanslarından, film ve dizi setlerine kadar birçok alanda çalışmış.

Haberin Devamı

Özgeçmişi şimdiden başarılarla dolu Tunahan’ın, hayalleri heyecan dolu ve sınırsız. Social Riders projesinin kurucularından olan gerçek bir bisiklet tutkunu Tunahan, Aksigorta’nın ‘Hayata Devam Projesi’ için iki aylığına yollara düşmüş, fotoğraf, video ve yazı dolu bir içerikle bu yolculuğu internet üzerinden paylaşmış.

Kylie Minogue jüri koltuğunda

Geçtiğimiz sene Roger Waters’ı Türkiye’de verdiği konserinde fotoğraflamış. Yetmemiş Roger Waters’ın ekibinden özel izin alarak Sofya konserinde de kendisini fotoğraflamış. Hatta Sofya konserine İstanbul'dan bisikletiyle gitmiş. Benzer bir şekilde yine turne ekibinin desteğiyle Sofya konserinden de Belgrad konserine Roger Waters'dan imzalı özel davetiyesi ile konseri en önden izlemiş. Kısacası nerdeyse Waters'ın ekibinin bir parçası gibi 3 konser boyunca turneyi takip etmiş.

Haberin Devamı

Kylie Minogue jüri koltuğunda

Konser fotoğrafçılığıyla kariyerinde ciddi aşamalar kaydeden Tunahan, Memento, The Prestige, Inception, Batman serisi gibi unutulmaz filmlerin yönetmeni Christopher Nolan ile görüşmek için yollara düşecek.

Kylie Minogue jüri koltuğunda

Bu proje kapsamında 36 şehir, 12 ülke ve 3 kıta geçecek. Yolculuk boyunca fotoğraf çekecek, video olarak kaydettiklerini seyahati sonunda belgeselleştirecek. Tahmin edersiniz ki, bütün bu proje sosyal medya ortamından da güncel bir formatla izlenebilecek. Dahası bu yolculukta da bisikletini yanından ayırmayıp onunla seyahate devam edecek.

Kylie Minogue jüri koltuğunda

Kylie Minogue jüri koltuğunda

Tunahan bu projesi için son iki aydır #teawithchristopher hashtag’i ile kısa videolar çekip sosyal medya üzerinden yayınlıyor. Bu videolarında şu ana kadar Okan Bayülgen, Emre Karayel, Gani Müjde, Birol Güven, Ayşe Tolga, Cem Ceminay, Efe Kurttekin, Ayşe Saran gibi ünlü isimler de destek vermiş. Videolarına her gün bir yenisini ekleyen Tunahan’ın amacı Christopher Nolan’ın dikkatini çekmek ve kendisiyle buluşup çay içmek. Tüm bunları planlarken kendi çabasıyla geldiği bu noktadan sonra, projesini gerçekleştirmek ve bu yolculuğunda ona destek olması için bir sponsor arayışında.

Haberin Devamı

Beni de yaptığı çekimle projesinde kullandığı videolarına dahil eden genç idealisti bundan sonraki yolculuğunda merakla takip edeceğim. Kasım ayında yolculuğunu başarıyla tamamlayıp, Christopher Nolan’a ulaşacağına, belki de bir demlik çay içip bütün bu projenin detaylarını ve hayallerini kendisiyle paylaşacağına da adım gibi eminim.

KARIŞIK KASET

Tunahan ile projesini anlatması için buluştuğumuzda, yazının Karışık Kaset bölümünü onun doldurması gerektiğine karar verdim. Birçok ünlü sanatçı ve grubu fotoğraflayan bu genç adamın, müzik zevkinden biraz da biz faydalanalım istedim.

Keyifli dinlemeler…

1.Pink Floyd - Julia Dream

2.Joy Division - Love Will Tear Us Apart

3.David Gilmour - On An Island

4.Morphine - Take Me With You

5.Morphine - The Night

6.Kaan Boşnak - Para Hala Bende

7.Old Man River - Sunshine

8.Yüzyüzeyken Konuşuruz - Bir Sinema Filmine Bilet Almışım

9.Nihil Piraye - Güneş Şarkısı

10.Neyse - Esved

11.Adamlar - Kapısı Kapalı

12.Gogol Bordello - Madagascar

13.David Bowie - Major Tom

14.pastapasta - salon

15.Ete Kurttekin - Yedi Renk

16.Peyk – Gidin

17.Mogwai - Letters to The Metro

18.Elle King - Playing For Keeps

19.Angus and Julia Stone - All of Me

20.Mad Season - Aritifical Red

21.Eddie Vadder - Society

22.Portishead - Roads

23.İlhan Erşahin - Fly

24.UNKLE - Lonely Soul

25.Eddie Vadder - Long Nights

26.The Black Keys - I got Mine

27.Mogwai - Friend of The Night

Yazarın Tüm Yazıları